Ухвала
від 26.02.2024 по справі 490/12234/23
ЗАВОДСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. МИКОЛАЄВА

Справа №490/12234/23

Провадження №2-о/487/69/24

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

26.02.2024 Суддя Заводського районного суду міста Миколаєва Афоніна С.М., вивчивши матеріали заяви Акціонерного Товариства «Укрсиббанк» (місцезнаходження: м. Київ, вул. Андріївська, 2/12), заінтересовані особа: Територіальна громада міста Миколаєва в особі Миколаївської міської ради (адреса: м. Миколаїв, вул. Адміральська, 20), Територіальна громада села Нечаяне в особі Нечаянської сільської ради Миколаївського району Миколаївської області (адреса: Миколаївська область, Миколаївський район, с. Нечаяне, вул. Миру, 27А), Територіальна громадасела Ольшанськев особіОльшанської селищноїради Миколаївськогорайону Миколаївськоїобласті (адреса:Миколаївська область,с.Ольшанське,вул.К.Ольшанського,1А) про визнання спадщини відумерлою,

ВСТАНОВИВ:

09.02.2024до судунадійшла цивільнасправа зазаявою АкціонерногоТовариства «Укрсиббанк»,заінтересовані особа:Територіальна громадаміста Миколаєвав особіМиколаївської міськоїради, Територіальна громада села Нечаяне в особі Нечаянської сільської ради Миколаївського району Миколаївської області, Територіальна громадасела Ольшанськев особіОльшанської селищноїради Миколаївськогорайону Миколаївськоїобласті про визнання спадщини відумерлою.

Крім того, представник заявника до заяви додала клопотання про витребування доказів, а саме витребувати:

-від Четвертої Миколаївської державної нотаріальної контори Миколаївської області копію спадкової справи, що заведена до майна померлого ІНФОРМАЦІЯ_1 ОСОБА_1 ;

-від Третьої Миколаївської державної нотаріальної контори Миколаївської області копію спадкової справи, що заведена до майна померлої ІНФОРМАЦІЯ_2 ОСОБА_2 .

Зазначена заява подана з додержанням вимог цивільного процесуального законодавства щодо форми та змісту. Підстави для залишення заяви без руху, повернення заяви чи відмови у відкритті провадження у справі, відсутні.

Відповідно до ст.293 ЦПК України, суд розглядає в порядку окремого провадження справи про встановлення фактів, що мають юридичне значення.

Відповідно до положень ч. 1 ст. 76 ЦПК України, доказами є будь-які дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин (фактів), що обґрунтовують вимоги і заперечення учасників справи, та інших обставин, які мають значення для вирішення справи.

Відповідно до ч. 1 ст. 84 ЦПК України, учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом. Таке клопотання повинно бути подане в строк, зазначений у частинах другій та третій статті 83 цього Кодексу. Якщо таке клопотання заявлено з пропуском встановленого строку, суд залишає його без задоволення, крім випадку, коли особа, яка його подає, обґрунтує неможливість його подання у встановлений строк з причин, що не залежали від неї.

З урахуванням заявлених позовних вимог, та необхідністю встановлення фактичних обставин справи, суд приходить до висновку про задоволення клопотання позивача про витребування зазначених доказів.

Враховуючи вищевикладене, суд вважає за можливе прийняти до розгляду та відкрити провадження у справі, розгляд якої проводити за правилами окремого провадження з викликом сторін.

Керуючись ст.ст. 10, 19, 293, 294, 315, 318, 353 ЦПК України, суддя

УХВАЛИВ:

Прийняти дорозгляду тавідкрити провадженняу справіза заявоюАкціонерного Товариства«Укрсиббанк»,заінтересовані особа:Територіальна громадаміста Миколаєвав особіМиколаївської міськоїради, Територіальна громада села Нечаяне в особі Нечаянської сільської ради Миколаївського району Миколаївської області, Територіальна громадасела Ольшанськев особіОльшанської селищноїради Миколаївськогорайону Миколаївськоїобласті про визнання спадщини відумерлою.

Призначити справу до розгляду в порядку окремого провадження на 02.05.2024о 14:00год. в приміщенні Заводського районного суду міста Миколаєва, за адресою: вул. Радісна,3, каб. №1, про що повідомити сторони.

Витребувати у Четвертої Миколаївської державної нотаріальної контори Миколаївської області копію спадкової справи, що заведена до майна померлого ІНФОРМАЦІЯ_1 ОСОБА_1 та витребувати у Третьої Миколаївської державної нотаріальної контори Миколаївської області копію спадкової справи, що заведена до майна померлої ІНФОРМАЦІЯ_2 ОСОБА_2 .

Встановити строк для надання інформації до 02.05.2024.

Роз`яснити вимоги ст. 84 ЦПК України: будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду. Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, взагалі або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали. За неповідомлення суду про неможливість подати докази, а також за неподання доказів, у тому числі і з причин, визнаних судом неповажними, винні особи несуть відповідальність, встановлену законом.

В судове засідання викликати заявника та заінтересовані особи, надіславши їм копію ухвали та заяви.

Заінтересованим особам при наявності заперечень чи пояснень по суті заявлених вимог, надати їх до судового засідання.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо даної справи в мережі Інтернет за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України - https://court.gov.ua/sud1412/.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя: С.М. Афоніна

Дата ухвалення рішення26.02.2024
Оприлюднено18.03.2024
Номер документу117650124
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання спадщини відумерлою

Судовий реєстр по справі —490/12234/23

Ухвала від 26.02.2024

Цивільне

Заводський районний суд м. Миколаєва

Афоніна С. М.

Ухвала від 25.12.2023

Цивільне

Центральний районний суд м. Миколаєва

Гуденко О. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні