Ухвала
від 15.03.2024 по справі 339/70/24
БОЛЕХІВСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №339/70/24

7

2/339/48/24

У Х В А Л А

15.03.24 м. Болехів

Болехівський міський суд Івано-Франківської області в складі :

головуючого судді Головенко О. С.

секретаря судового засідання Латик В.Є.

розглянувши у підготовчому засіданні в залі суду у загальному позовному провадженні справу за позовом ОСОБА_1 до ТОВ «АРКАН-І» про виділ в натурі частки із спільної часткової власності, -

ВСТАНОВИВ:

ОСОБА_1 звернувся з позовноюзаявою, в якій просить виділити в натурі 1231/10000 частки майнового комплексу по АДРЕСА_1 , припинивши право спільної часткової власності.

26 лютого 2024 року провадження узазначеній справівідкрито тапризначено допідготовчого засідання.

Сторони в судове засідання н е з`явилися про дату, час і місце цього засідання були повідомлені у встановленому законом порядку.

Згідно ч.1 ст.223 ЦПК України неявка у судове засідання будь-якого учасника справи за умови, що його належним чином повідомлено про дату, час і місце цього засідання, не перешкоджає розгляду справи по суті.

14 березня 2024 року позивачем подано заяву про залучення до участі в справі співвідповідачів: ОСОБА_2 , ПП «Промпостач», ПП "ТОП-ТОП-Болехів", ВАТ «Болехівський лісокомбінат». Така заява обгрунтовано, що вказаний комплекс (його частки) їм належать на праві власності, зокрема ОСОБА_2 222/10000 та 60/10000 частки майнового комплексу, ПП «Промпостач» 719/10000 частки майнового комплексу, ПП «ТОП-ТОП-Болехів» 581/10000 частки майнового комплексу, ВАТ «Болехівський лісокомбінат» 14/100 частки майнового комплексу .

Суд, дослідивши клопотання позивача, приходить до наступних висновків.

Відповідно до ч.1, 4 ст.51 ЦПК України, суд першої інстанції має право за клопотанням позивача до закінчення підготовчого провадження, а у разі розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження - до початку першого судового засідання залучити до участі у ній співвідповідача.

Про залучення співвідповідача чи заміну неналежного відповідача постановляється ухвала. За клопотанням нового відповідача або залученого співвідповідача розгляд справи починається спочатку.

Однак слід зауважити, що як вбачається зі змісту ст.51, 175 ЦПК України на позивача покладено обов`язок визначати відповідача у справі.

При цьому, суд при розгляді справи має виходити із складу осіб, які залучені до участі у справі позивачем.

У разі пред`явлення позову до частини відповідачів, суд не вправі зі своєї ініціативи і без згоди позивача залучати інших відповідачів до участі у справі як співвідповідачів та зобов`язується вирішити справу за тим позовом, що пред`явлений, і відносно тих відповідачів, які зазначені в ньому.

Пред"явлення позову до неналежного відповідача є підставою для відмови у позові.

Як вбачається із змісту позовних вимог, предметом спору є майно 1231/10000 частки майнового комплексу по АДРЕСА_1 .

Тому суд за клопотанням позивача вправі залучити до справи в якості співвідповідача ОСОБА_2 , ПП «Промпостач», ПП "ТОП-ТОП-Болехів", ВАТ «Болехівський лісокомбінат», які також мають у власності частки у вказаному майновому комплексі.

Також суд вважає за необхідне надати співвідповідачу п`ятнадцятиденний строк з дня отримання даної ухвали з позовною заявою для подання відзиву на позов, який повинен відповідати вимогам ст. 178 ЦПК України та роз"яснити право на пред"явлення зустрічного позову. У разі ненадання співвідповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд має право вирішити спір за наявними матеріалами справи.

Отже, керуючись ст. 211, 261 ЦПК України, суд,-

П О С Т А Н О В И В:

Клопотання позивача задоволити.

Залучити до участі в справі в якості співвідповідачів:

ОСОБА_2 жителя АДРЕСА_2 ;

Приватне підприємство «Промпостач» - місцезнаходження вул. Д.Галицького, 171 м.Болехів Івано-Франківської області;

Приватне підприємство «ТОП-ТОП-Болехів» - місцезнаходження вул. Д.Галицького, 44 м.Болехів Івано-Франківської області;

ВАТ «Болехівський лісокомбінат» - місцезнаходження вул. Д.Галицького, 44 м.Болехів Івано-Франківської області.

Запропонувати співвідповідачам у випадку заперечення проти позову протягом п"ятнадцяти днів з дня вручення ухвали подати до суду відзив на позов, копію якого разом із доданими до нього документами надіслати іншим учасникам справи та попередити , що у разі ненадання відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами.

Роз"яснити співвідповідачам про те, що вона має право протягом 15 календарних днів з дня отримання даної ухвали пред"явити зустрічний позов.

Вікласти підготовче засідання на 14 год 01 квітня 2024 року.

Ухвала окремо від рішення суду не підлягає оскарженню та набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Заперечення на ухвалу, що не підлягає оскарженню окремо від рішення суду, включаються до апеляційної скарги на рішення суду.

Суддя Головенко О.С.

СудБолехівський міський суд Івано-Франківської області
Дата ухвалення рішення15.03.2024
Оприлюднено18.03.2024
Номер документу117665711
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах щодо права власності чи іншого речового права на нерухоме майно (крім землі), з них: про приватну власність, з них:

Судовий реєстр по справі —339/70/24

Рішення від 31.05.2024

Цивільне

Болехівський міський суд Івано-Франківської області

Головенко О. С.

Ухвала від 16.04.2024

Цивільне

Болехівський міський суд Івано-Франківської області

Головенко О. С.

Ухвала від 01.04.2024

Цивільне

Болехівський міський суд Івано-Франківської області

Головенко О. С.

Ухвала від 15.03.2024

Цивільне

Болехівський міський суд Івано-Франківської області

Головенко О. С.

Ухвала від 26.02.2024

Цивільне

Болехівський міський суд Івано-Франківської області

Головенко О. С.

Ухвала від 19.02.2024

Цивільне

Болехівський міський суд Івано-Франківської області

Головенко О. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні