Ухвала
від 15.03.2024 по справі 684/121/24
СТАРОСИНЯВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

про прийняття позовної заяви до розгляду

та відкриття провадження у справі

Справа № 684/121/24

Провадження № 2/684/63/2024

15 березня 2024 року селище Стара Синява

Суддя Старосинявського районного суду Хмельницької області Галиш І.Б., ознайомившись із матеріалами позовної заяви ОСОБА_1 (місце проживання: АДРЕСА_1 ) до ОСОБА_2 (останнє відоме зареєстроване місце проживання: АДРЕСА_2 ), третя особа Орган опіки та піклування Сатанівської селищної ради, Хмельницького району, Хмельницької області (місце знаходження: вул. Бузкова, 135 Ж, смт Сатанів Хмельницький район, Хмельницька область) про позбавлення батьківських прав,

в с т а н о в и в:

Позивач ОСОБА_1 звернувся до суду з позовом до ОСОБА_2 , третя особа Орган опіки та піклування Сатанівської селищної ради, Хмельницького району, Хмельницької області про позбавлення батьківських прав.

Позовна заява подана з додержанням вимог ст.ст.175,176,177 ЦПК України.

Справа підсудна Старосинявському районному суду Хмельницької області.

Підстав, передбаченихст. 185 ЦПК України, для залишення позовної заяви без руху, її повернення, а також для відмови у відкритті провадження у справі згідност.186 ЦПК України, не вбачається.

Так, відповідно до ст. 19 СК України орган опіки та піклування подає суду письмовий висновок щодо розв`язання спору на підставі відомостей, одержаних у результаті обстеження умов проживання дитини, батьків, інших осіб, які бажають проживати з дитиною, брати участь у її вихованні, а також на підставі інших документів, які стосуються справи.

Проте, у матеріалах справи відсутній письмовий висновок органу опіки та піклування та позивач заявила клопотання про витребування від третьої особи висновку про доцільність позбавлення батьківських прав відповідача.

За таких обставин, дану справу слід прийняти до розгляду та відкрити провадження за правилами загального позовного провадження та доручити органу опіки та піклування надати суду письмовий висновок щодо розв`язання даного спору.

Керуючись ст.ст. 175, 177, 187 ЦПК України,

п о с т а н о в и в:

Прийняти до розгляду позовну заяву та відкрити провадження у справі за позовом ОСОБА_1 (місце проживання: АДРЕСА_1 ) до ОСОБА_2 (останнє відоме зареєстроване місце проживання: АДРЕСА_2 ), третя особа Орган опіки та піклування Сатанівської селищної ради, Хмельницького району, Хмельницької області (місце знаходження: вул. Бузкова, 135 Ж, смт Сатанів Хмельницький район Хмельницька область) про позбавлення батьківських прав.

Справу розглянути за правилами загального позовного провадження.

Призначити у справі підготовче засіданняна 10год00хв04квітня 2024року в приміщенні Старосинявського районного суду Хмельницької області (селище Стара Синява, вул. Грушевського, 53).

Викликати у підготовче судове засідання учасників справи.

Копії ухвали про відкриття провадження у справі надіслати учасникам справи, а відповідачу та третій особі також - копії позовної заяви та доданих до неї документів.

Відповідачу встановити строк у 15 днів з дня отримання копії ухвали про відкриття провадження у справі для подання відзиву на позов, в порядку визначеному ст.178 ЦПК України. Копія відзиву та доданих до нього документів іншим учасникам справи повинна бути надіслана (надана) відповідачем одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду. У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами.

Роз`яснити відповідачу його право пред`явити зустрічний позов у строк для подання відзиву ( у 15 днів з дня отримання копії ухвали про відкриття провадження у справі), який має відповідати вимогам статей 175 і 177 цього Кодексу.

Доручити Органу опіки та піклування Сатанівської селищної ради Хмельницького району Хмельницької області, відповідно довимог ч.ч.4-5 ст.19 СК України надати суду письмовий висновок щодо розв`язання спору між сторонами на підставі відомостей, одержаних у результаті обстеження умов проживання дитини, батьків, інших осіб, які бажають проживати з дітьми, брати участь у їх вихованні, а також на підставі інших документів, які стосуються справи. Висновок щодо доцільності позбавлення батьківськихправ надати із копіями документів, на підставі яких надано відповідний висновок.

Третій особі встановити строк у 15 днів з дня отримання копії ухвали про відкриття провадження у справі для подання пояснень щодо позову, в порядку визначеному ч.3-6 ст.178 ЦПК України.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо даної справи в мережі Інтернет за веб-адресою сторінки на офіційному веб- порталі судоволї влади України www.st.court.gov.ua.

Учасниками справи з підстав, зазначених у ст.ст. 36, 37, 38 ЦПК України, судді, секретарю судового засідання, експерту, спеціалісту, перекладачу, може бути заявлено вмотивований відвід протягом десяти днів з дня отримання учасником справи ухвали про відкриття провадження у справі, але не пізніше початку підготовчого засідання або першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження. Після спливу вказаного строку заявляти відвід дозволяється лише у виняткових випадках, коли про підставу відводу заявнику не могло бути відомо до спливу вказаного строку, але не пізніше двох днів із дня, коли заявник дізнався про таку підставу.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Суддя Галиш І.Б.

СудСтаросинявський районний суд Хмельницької області
Дата ухвалення рішення15.03.2024
Оприлюднено18.03.2024
Номер документу117670159
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із сімейних відносин, з них про позбавлення батьківських прав

Судовий реєстр по справі —684/121/24

Ухвала від 31.05.2024

Цивільне

Старосинявський районний суд Хмельницької області

Галиш І. Б.

Ухвала від 24.04.2024

Цивільне

Старосинявський районний суд Хмельницької області

Галиш І. Б.

Ухвала від 28.03.2024

Цивільне

Старосинявський районний суд Хмельницької області

Галиш І. Б.

Ухвала від 15.03.2024

Цивільне

Старосинявський районний суд Хмельницької області

Галиш І. Б.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні