Ухвала
від 24.04.2024 по справі 684/121/24
СТАРОСИНЯВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

Справа № 684/121/24

Провадження № 2/684/63/2024

24 квітня 2024 року селище Стара Синява

Старосинявський районний суд Хмельницької області в складі:

головуючої судді Галиш І.Б.,

за участі секретаря с/з Гонти Н.І.,

позивача ОСОБА_1 , представника позивача адвоката Столяра М.В.,

представника третьої особи ОСОБА_2 ,

розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданні в залі суду цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_3 , третя особа Орган опіки та піклування Сатанівської селищної ради Хмельницького району Хмельницької області про позбавлення батьківських прав,

в с т а н о в и в:

Позивач ОСОБА_1 звернувся до суду з позовом до ОСОБА_3 ,третя особаОрган опікита піклуванняСатанівської селищноїради Хмельницькогорайону Хмельницькоїобласті пропозбавлення батьківськихправ відповідача ОСОБА_3 відносно їїнеповнолітньої дочки ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 ,на підставіп.2ч.1ст.164Сімейного кодексуУкраїни.

Ухвалою судді Старосинявського районного суду від 15 березня 2024 року відкрито провадження у вказаній справі, розгляд справи ухвалено здійснювати за правилами загальногопозовного провадження.

У підготовче судове засідання не з`явилася відповідач ОСОБА_3 , судові повістки за останнім зареєстрованим місцем проживання повернуті до суду із відміткою про відсутність адресата.

Під час підготовчого судового засідання було винесено на обговорення питання про необхідність витребування від Державної прикордонної служби України інформації щодо перетинання відповідачем державного кордону України з метою належного повідомлення відповідача про судовий розгляд у справі про позбавлення батьківських прав та вирішення питання направлення компетентному суду Республіки Молдова судового доручення щодо виклику відповідача у даній справі.

У підготовчому судовому засіданні позивач та його представник висловили позицію про необхідність витребування відомостей Державної прикордонної служби України інформації щодо перетинання відповідачем державного кордону України для перевірки інформації про вибуття відповідачки до Республіки Молдова та встановлення місця її перебування.

Представник третьої особи не заперечувала щодо витребування інформації.

Судом встановлено, що відповідач ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , є громадянкою Республіки Молдова.

За відомостями Відділу державної реєстрації актів цивільного стану та місця проживання Старосинявської селищної ради ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , громадянка Республіки Молдова, місце народження: Республіка Молдова, р-н Синжерей, с.Хечул Ноу, знята із реєстрації місця проживання за адресою: АДРЕСА_1 , з 18 червня 2018 року у зв`язку з вибуттям в Республіку Молдову.

Дослідивши матеріали справи, суд приходить до такого висновку.

У відповідності до п.4 ч.5 ст.12 ЦПК Українисуд сприяє учасникам судового процесу в реалізації ними прав, передбачених Кодексом.

Приписами ч.1ст.81 ЦПК Українивстановлено, що кожна сторона повинна довести ті обставини, на які вона посилається як на підставу своїх вимог або заперечень, крім випадків, встановлених цим Кодексом.

Доказами є будь-які дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин (фактів), що обґрунтовують вимоги і заперечення учасників справи, та інших обставин, які мають значення для вирішення справи (стаття 76 ЦПК України).

Враховуючи положення ч.7 ст.81 ЦПК України суд може витребувати докази, що стосуються предмета спору, з власної ініціативи у випадку, коли він має сумніви у добросовісному здійсненні учасниками справи їхніх процесуальних прав або виконанні обов`язків щодо доказів, а також інших випадків, передбачених цим Кодексом.

Відповідно до ст.ст.2,19 Закону України «Про Державну прикордонну службу України», Державна прикордонна служба України наділена повноваженнями щодо здійснення в установленому порядку прикордонного контролю і пропуску через державний кордон України осіб.

З огляду на викладене, враховуючи дані про зняття з реєстрації відповідачки у зв`язку з вибуттям в Республіку Молдову, суд вважає за можливе витребувати інформацію щодо перетину нею держаного кордону України, що буде відповідати процесуальній меті цивільного судочинства щодо повного, всебічного та об`єктивного розгляду справи та забезпечення права особи (у даному випадку відповідача) на реалізацію своїх процесуальних прав.

Враховуючи вищевикладене, для повного та об`єктивного з`ясування обставин у справі, з метою дотримання процесуальних норм щодо участі сторін в судовому розгляді справи, з метою з`ясування місця перебування відповідача для подальшого належного повідомлення відповідача про судовий розгляд у справі про позбавлення батьківських прав, суд доходить висновку про необхідність витребування від Державної прикордонної служби України інформації щодо перетинання відповідачкою ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , державного кордону України.

Як передбачено ч.2 ст.198 ЦПК України, суд відкладає підготовче судове засідання в межах визначеного цим Кодексом строку підготовчого провадження в інших випадках, коли питання, визначені частиною другою статті 197 цього Кодексу, не можуть бути розглянуті у даному підготовчому засіданні. З урахуванням вказаного, суд приходить до висновку про необхідність відкладення підготовчого судового засідання.

Керуючись статтями 76, 81, 198, 223,260,261 ЦПК України, суд

п о с т а н о в и в:

Витребувати від Державної прикордонної служби України (01601, м. Київ, вул. Володимирська, 26; e-mail:adpsu@dpsu.gov.ua) інформацію щодо перетинання державного кордону України громадянкою Республіки Молдова ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , місце народження: Республіка Молдова, р-н Синжерей, с.Хечул Ноу, останнє відоме місце проживання: АДРЕСА_1 , за період з 18 червня 2018 року по час виконання ухвали суду, із зазначенням наступної інформації: дата та місце перетину державного кордону України, виїзд або в`їзд на територію України, напрямок перетину державного кордону України (кінцевий пункт прибуття).

Вказану інформацію направити суду до 15 травня 2024 року.

Роз`яснити, що особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

Підготовче засідання у справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_3 , третя особа Орган опіки та піклування Сатанівської селищної ради Хмельницького району Хмельницької області про позбавлення батьківських прав відкласти на 10 год. 00 хв. 22 травня 2024 року

Про час та місце розгляду справи повідомити сторони у визначеному законом порядку.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Галиш І.Б.

Дата ухвалення рішення24.04.2024
Оприлюднено26.04.2024
Номер документу118589903
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із сімейних відносин, з них про позбавлення батьківських прав

Судовий реєстр по справі —684/121/24

Ухвала від 24.04.2024

Цивільне

Старосинявський районний суд Хмельницької області

Галиш І. Б.

Ухвала від 28.03.2024

Цивільне

Старосинявський районний суд Хмельницької області

Галиш І. Б.

Ухвала від 15.03.2024

Цивільне

Старосинявський районний суд Хмельницької області

Галиш І. Б.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні