Ухвала
від 28.03.2024 по справі 684/121/24
СТАРОСИНЯВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

Справа № 684/121/24

Провадження № 2/684/63/2024

28 березня 2024 року селище Стара Синява

Суддя Старосинявського районного суду Хмельницької області Галиш І.Б., розглянувши матеріали заяви позивача ОСОБА_1 про участь у судових засіданнях в режимі відеоконференції,

в с т а н о в и в:

В провадженні Старосинявського районного суду Хмельницької області знаходиться позовна заява ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третя особа Орган опіки та піклування Сатанівської селищної ради, Хмельницького району, Хмельницької області про позбавлення батьківських прав.

Ухвалою судді Старосинявського районного суду від 15 березня 2024 року прийнято до розгляду та відкрито провадження у даній цивільній справі, призначено підготовче засідання.

Позивач ОСОБА_1 направив досуду клопотання, відповідно до якого просить забезпечити його участь в судових засіданнях в режимі відеоконференції з забезпеченням його технічного проведення на Городоцький районний суд Хмельницької області (Хмельницька область, м. Городок, вул. Шевченка, 48). Клопотання обґрунтовує тим, що наразі він проживає в с. Бубнівка Хмельницького району Хмельницької області, має під наглядом 2 неповнолітніх дітей, через значну відстань від місця проживання до селища Стара Синява не має можливості з`явитися до суду для участі у судовому засіданні. Також, позивач вказує, що, у зв`язку зі збройною агресією російської федерації проти України на території України введено воєнний стан та враховуючи часті повітряні тривоги на території Хмельницької області, тому просить постановити ухвалу про проведення судових засідань в режимі відео конференції.

Вивчивши клопотання позивача, суд дійшов висновку, що клопотання підлягає задоволенню, зважаючи на наступне.

Згідно ч.1ст.212 ЦПК України, учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою.

Зважаючи на обґрунтованість такого клопотання, необхідність забезпечення права на доступ до правосуддя, а також недопущення порушення розумних строків розгляду справи, суд дійшов висновку про доцільність проведення розгляду справи в режимі відеоконференції.

Керуючись ст.212 ЦПК України,

п о с т а н о в и в:

Провести підготовче засідання у справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третя особа Орган опіки та піклування Сатанівської селищної ради, Хмельницького району, Хмельницької області про позбавлення батьківських прав о 10год 00хв 04березня 2024року та всі наступні судові засідання у справі в приміщенні Старосинявського районного суду Хмельницької області (селище Стара Синява, вул. Грушевського, 53), за участі позивача ОСОБА_1 , дистанційно в режимі відеоконференції між Старосинявським районним судом Хмельницької області та Городоцьким районним судом Хмельницької області.

Доручити Городоцькому районному суду Хмельницької забезпечити проведення засідань в режимі відеоконференції.

Про участь в судовому засіданні в режимі відеоконференції повідомити учасників справи.

Копію ухвали про участь особи в судовому засіданні в режимі відеоконференції направити негайно до Городоцького районного суду Хмельницької області (Хмельницька область, м. Городок, вул. Шевченка, 48) та особам, які братимуть участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Галиш І.Б.

СудСтаросинявський районний суд Хмельницької області
Дата ухвалення рішення28.03.2024
Оприлюднено29.03.2024
Номер документу117963978
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із сімейних відносин, з них про позбавлення батьківських прав

Судовий реєстр по справі —684/121/24

Ухвала від 31.05.2024

Цивільне

Старосинявський районний суд Хмельницької області

Галиш І. Б.

Ухвала від 24.04.2024

Цивільне

Старосинявський районний суд Хмельницької області

Галиш І. Б.

Ухвала від 28.03.2024

Цивільне

Старосинявський районний суд Хмельницької області

Галиш І. Б.

Ухвала від 15.03.2024

Цивільне

Старосинявський районний суд Хмельницької області

Галиш І. Б.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні