Ухвала
від 15.03.2024 по справі 913/134/24
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛУГАНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛУГАНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

просп. Науки, 5, м. Харків, 61022, телефон/факс (057)702 10 79, inbox@lg.arbitr.gov.ua


У Х В А Л А

15 березня 2024 року м. Харків Справа № 913/134/24

Провадження №1/913/134/24

Господарський суд Луганської області у складі судді Зюбанової Н.М., розглянувши матеріали за позовом

Акціонерного товариства Комерційного банку Приватбанк, м. Київ

до відповідача - Фермерського господарства КОВСУГ-А, с. Велика Чернігівка Щастинського району Луганської області

співвідповідача фізичної особи ОСОБА_1 , с. Велика Чернігівка Станично-Луганського району Луганської області

про стягнення 1132000 грн. 00 коп.

в с т а н о в и в:

Так, Акціонерне товариство Комерційний банк Приватбанк звернулося до Господарського суду Луганської області з позовною заявою до вказаних відповідачів про солідарне стягнення 1132000 грн. 00 коп. заборгованості за кредитом за заявою від 28.10.2021 про приєднання до Умов та правил надання послуги КУБ.

Позовні вимоги обґрунтовані порушенням відповідачем умов кредитного договору стосовно своєчасного повернення кредитних коштів.

Крім цього, підставами позову позивач також вказав договір поруки № POR1635394986591 від 28.10.2021, який був укладений сторонами в забезпечення виконання зобов`язання за кредитним договором, тому йдеться про застосування солідарної відповідальності позичальника (відповідача) та поручителя (співвідповідача) у відповідності до ст. 554 ЦК України.

Згідно матеріалів справи співвідповідач фізична особа ОСОБА_1 зареєстрований за адресою: АДРЕСА_1 .

За інформацією Акціонерного товариства "Укрпошта", розміщеною на офіційному вебсайті (https://offices.ukrposhta.ua) відділення у с. Велика Чернігівка Станично-Луганського району Луганської області тимчасово не функціонує, а тому пересилання поштової кореспонденції до вказаного населеного пункту є неможливим.

Суд вважає, що існує можливість того, що ОСОБА_1 виїхала з с. Велика Чернігівка Станично-Луганського району Луганської області, набувши статус внутрішньо переміщеної особи.

Згідно з ч. 1 ст. 2 ГПК України завданням господарського судочинства є справедливе, неупереджене та своєчасне вирішення судом спорів, пов`язаних із здійсненням господарської діяльності, та розгляд інших справ, віднесених до юрисдикції господарського суду, з метою ефективного захисту порушених, невизнаних або оспорюваних прав і законних інтересів фізичних та юридичних осіб, держави.

Відповідно до п. 1 Порядку створення, ведення та доступу до відомостей Єдиної інформаційної бази даних про внутрішньо переміщених осіб (далі Порядок), затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 22.09.2016 № 646, цей Порядок визначає умови створення, ведення та доступу до відомостей Єдиної інформаційної бази даних про внутрішньо переміщених осіб (далі база даних).

Відповідно до п. 2 Порядку база даних - автоматизований банк відомостей, створений для забезпечення єдиного державного обліку фізичних осіб, які є внутрішньо переміщеними. Відповідальним за забезпечення формування та ведення бази даних є Мінсоцполітики.

Пунктом 4 Порядку передбачено, що до бази даних вноситься така інформація про внутрішньо переміщену особу, зокрема, дані про фактичне місце проживання особи на дату звернення; адреса, за якою із внутрішньо переміщеною особою може вестися офіційне листування або вручення офіційної кореспонденції, та номер телефону.

З огляду на викладене, з метою дотримання процесуальних прав ОСОБА_1 та інформування його про розгляд цієї справи, суд вважає необхідним витребувати у Міністерства соціальної політики України наступні відомості із Єдиної інформаційної бази даних про внутрішньо переміщених осіб щодо зазначеної особи: дані про фактичне місце проживання на дату звернення; адреса, за якою із внутрішньо переміщеною особою може вестися офіційне листування або вручення офіційної кореспонденції, та номер телефону.

Згідно з ч. 7 ст. 176 ГПК України інформація про місце проживання (перебування) фізичної особи має бути надана протягом п`яти днів з моменту отримання відповідним органом реєстрації місця проживання та перебування особи відповідного звернення суду.

Керуючись ст. ст. 176, 234, 235 Господарського процесуального кодексу України, суд

у х в а л и в :

Зобов`язати Міністерство соціальної політики України надати суду наступні відомості із Єдиної інформаційної бази даних про внутрішньо переміщених осіб щодо ОСОБА_1 ( ІНФОРМАЦІЯ_1 , паспорт серії номер НОМЕР_1 , реєстраційний номер облікової картки платника податків НОМЕР_2 ) про фактичне місце проживання на дату звернення; адресу, за якою із внутрішньо переміщеною особою може вестися офіційне листування або вручення офіційної кореспонденції; номер телефону.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання 15.03.2024 та не підлягає оскарженню.

Суддя Наталія ЗЮБАНОВА

Дата ухвалення рішення15.03.2024
Оприлюднено18.03.2024
Номер документу117683929
СудочинствоГосподарське
Сутьстягнення 1132000 грн. 00 коп

Судовий реєстр по справі —913/134/24

Ухвала від 01.04.2024

Господарське

Господарський суд Луганської області

Зюбанова Н.М.

Ухвала від 19.03.2024

Господарське

Господарський суд Луганської області

Зюбанова Н.М.

Ухвала від 15.03.2024

Господарське

Господарський суд Луганської області

Зюбанова Н.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні