Ухвала
від 12.03.2024 по справі 915/187/24
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

======================================================================

УХВАЛА

12 березня 2024 року Справа № 915/187/24

м. Миколаїв

Господарський суд Миколаївської області у складі судді Ткаченка О. В., розглянувши матеріали заяви

ініціюючого кредитора: Приватного підприємства «Стройкран» (код ЄДРПОУ 44394711, 01003, м. Київ, вул. Шота Руставелі, 33А);

до боржника: Товариства з обмеженою відповідальністю «Транслінк-Україна», (код ЄДРПОУ 35512773, 54018, м. Миколаїв, пр. Жовтневий, 30, кв. 12)

про відкриття провадження у справі про банкрутство,

В С Т А Н О В И В:

26.02.2024 Приватне підприємство «Стройкран» звернулось до Господарського суду Миколаївської області з заявою від 26.01.2024 № 26-01/2024 (вх. № 2206/24 від 26.02.2024), в якій просить суд:

- прийняти дану заяву та відкрити провадження у справі про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю «Транслінк Україна» (код ЄДРПОУ 35512773);

- визнати безспірні грошові вимоги в сумі 400 000,00 грн., які включити до 4 черги реєстру вимог кредиторів, а також визнати та включити до 1 черги сплачену за подання даної заяви суму судового збору в розмірі 94 180,00 грн.;

- призначити розпорядником майна боржника арбітражного керуючого Пляку Сергія Валерійовича (свідоцтво про право на здійснення діяльності арбітражного керуючого № 465 від 15.03.2013, адреса 54017, м. Миколаїв, вул. Чкалова, 15, оф. 409).

Згідно витягу з протоколу автоматизованого розподілу судової справи між суддями від 26.02.2024 справі присвоєно єдиний унікальний номер 915/187/24 та визначено головуючим у справі суддю Ткаченка О. В.

Ухвалою суду від 27.02.2024 заяву ПП «Стройкран» залишено без руху та встановлено заявнику 10-денний строк з дня отримання даної ухвали для усунення встановлених недоліків.

07.03.2024 до суду від заявника надійшла заява про усунення недоліків.

Згідно ч. 1 ст. 2 Кодексу України з процедур банкрутства (далі КУзПБ) провадження у справах про банкрутство регулюється цим Кодексом, Господарським процесуальним кодексом України, іншими законами України. Застосування положень ГПК України та інших законодавчих актів України здійснюється з урахуванням особливостей, передбачених цим Кодексом.

Відповідно до ч. 3 ст. 174 ГПК України, якщо позивач усунув недоліки позовної заяви (заяви) у строк, встановлений судом, вона вважається поданою у день первинного її подання до господарського суду та приймається до розгляду, про що суд постановляє ухвалу в порядку, встановленому ст. 176 цього Кодексу.

За такого, дослідивши матеріали заяви ПП «Стройкран», з урахуванням заяви про усунення недоліків, суд дійшов висновку, що заява відповідає вимогам ст. 34 КУзПБ, підстави для відмови у прийнятті, або для повернення заяви про відкриття провадження у справі про банкрутство відсутні, поданих матеріалів достатньо для прийняття заяви до розгляду, отже, суд приймає заяву до розгляду в підготовчому засіданні.

Ухвалою про прийняття заяви про відкриття провадження у справі господарський суд має право вирішити питання про:

зобов`язання заявника, боржника та інших осіб надати суду додаткові відомості, необхідні для вирішення питання про відкриття провадження у справі про банкрутство;

вжиття заходів для забезпечення вимог кредиторів шляхом заборони власнику майна (органу, уповноваженому управляти майном) боржника та боржнику приймати рішення про ліквідацію, реорганізацію боржника, а також відчужувати основні засоби.

Підготовче засідання суду проводиться не пізніше 14 днів з дня постановлення ухвали про прийняття заяви про відкриття провадження у справі, а за наявності поважних причин (здійснення сплати грошових зобов`язань кредиторам тощо) - не пізніше 20 днів.

Ухвала про прийняття заяви про відкриття провадження у справі надсилається сторонам та до органу державної виконавчої служби, приватному виконавцю, у якого перебуває виконавче провадження на виконанні, державному реєстратору за місцезнаходженням (місцем проживання) боржника, до органу, уповноваженого управляти державним майном боржника, у статутному капіталі якого частка державної власності перевищує 50 відсотків, арбітражним керуючим, визначеним шляхом автоматизованого відбору із застосуванням Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи з числа осіб, внесених до Єдиного реєстру арбітражних керуючих України.

Згідно ч. 1, 2 ст. 36 КУзПБ боржник до дати проведення підготовчого засідання надає до господарського суду та заявнику відзив на заяву про відкриття провадження у справі. До відзиву боржника додаються докази відправлення заявнику копії відзиву. Крім відомостей, передбачених Господарським процесуальним кодексом України, у відзиві боржника зазначаються: заперечення боржника щодо вимог заявника (заявників); загальна сума заборгованості боржника перед кредиторами за зобов`язаннями, що передбачають виплату грошових коштів, у тому числі зі сплати податків і зборів (обов`язкових платежів), з виплати заробітної плати; відомості про наявне у боржника майно, а також про всі рахунки боржника в установах банків та інших фінансово-кредитних установах, реквізити рахунків; відомості про всі рахунки, на яких ведеться облік прав на цінні папери, що належать боржнику у депозитарних установах, їх реквізити; відомості про всі рахунки, електронні гаманці, відкриті у небанківських надавачах платіжних послуг, емітентах електронних грошей, що належать боржнику, їх реквізити; відомості про проведення боржником діяльності, пов`язаної з державною таємницею; докази необґрунтованості вимог заявника (за наявності).

З 17.10.2020 набули чинності зміни, які внесені до Кодексу України з процедур банкрутства Законом № 686-ІХ від 05.06.2020.

Згідно п. 2-1 Прикінцевих та перехідних положень КУзПБ до дня початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи призначення арбітражного керуючого для виконання повноважень розпорядника майна або керуючого реструктуризацією у разі відкриття провадження у справі про банкрутство (неплатоспроможність) здійснюється з урахуванням особливостей, визначених цим пунктом.

Заява ініціюючого кредитора або боржника - фізичної особи про відкриття провадження у справі про банкрутство (неплатоспроможність), крім відомостей, передбачених частиною першою ст. 34, частиною другою ст.116 цього Кодексу, повинна містити пропозицію щодо кандидатури арбітражного керуючого для виконання повноважень розпорядника майна або керуючого реструктуризацією.

Ініціюючий кредитор або боржник - фізична особа додає до заяви про відкриття провадження у справі про банкрутство (неплатоспроможність) заяву арбітражного керуючого, зазначеного в абзаці другому цього пункту, про участь у справі, яка повинна відповідати вимогам, встановленим частиною третьою ст. 28 цього Кодексу.

Заява кредитора містить пропозицію щодо кандидатури арбітражного керуючого для виконання повноважень розпорядника майна, а саме, заявник просить призначити розпорядником майна арбітражного керуючого Пляку Сергія Валерійовича (свідоцтво № 465 від 15.03.2013).

Також до суду надійшла заява арбітражного керуючого Пляки Сергія Валерійовича (свідоцтво № 465 від 15.03.2013) зі згодою про призначення його розпорядником майна у справі № 915/187/24.

Керуючись ст. 2, 8, 34, 35, 36 Кодексу України з процедур банкрутства, ст. 232 - 235 Господарського процесуального кодексу України, суд

У Х В А Л И В:

1. Прийняти заяву Приватного підприємства «Стройкран» про відкриття провадження у справі про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю «Транслінк Україна» (код ЄДРПОУ 35512773) до розгляду.

2. Провести розгляд справи поза межами встановленого КУзПБ строку у розумний строк, тривалість якого обумовлюється введенням в Україні за указом Президента України від 24.02.2022 № 64/2022, затвердженого Законом України від 24.02.2022 № 2102-ІХ, воєнного стану через військову агресію російської федерації проти України.

3. Підготовче засідання у справі призначити на 04 квітня 2024 року о 10:15 год. Засідання відбудеться за адресою: 54614, м. Миколаїв, вул. Фалєєвська, 14.

Явка учасників справи у підготовче засідання не є обов`язковою.

4. Зобов`язати боржника за п`ять днів до проведення підготовчого засідання, надати до суду відзив на заяву про відкриття провадження у справі про банкрутство, складений відповідно до ст. 36 Кодексу України з процедур банкрутства.

5. Заборонити власнику майна (органу, уповноваженому управляти майном) боржника та Товариству з обмеженою відповідальністю «Транслінк Україна» приймати рішення про ліквідацію, реорганізацію боржника, а також відчужувати основні засоби.

6. Суд звертає увагу сторін на те, що згідно ч. 6 ст. 6 ГПК України (в редакції Закону України від 29.06.2023 № 3200-IX «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обов`язкової реєстрації та використання електронних кабінетів в Єдиній судовій інформаційно-телекомунікаційній системі або її окремій підсистемі (модулі), що забезпечує обмін документами») адвокати, нотаріуси, державні та приватні виконавці, арбітражні керуючі, судові експерти, органи державної влади та інші державні органи, органи місцевого самоврядування, інші юридичні особи реєструють свої електронні кабінети в Єдиній судовій інформаційно-телекомунікаційній системі або її окремій підсистемі (модулі), що забезпечує обмін документами, в обов`язковому порядку. Інші особи реєструють свої електронні кабінети в Єдиній судовій інформаційно-телекомунікаційній системі або її окремій підсистемі (модулі), що забезпечує обмін документами, в добровільному порядку.

Процесуальні наслідки, передбачені цим Кодексом у разі звернення до суду з документом особи, яка відповідно до цієї частини зобов`язана зареєструвати електронний кабінет, але не зареєструвала його, застосовуються судом також у випадках, якщо інтереси такої особи у справі представляє адвокат.

З метою усунення негативних наслідків у вигляді повернення письмової заяви (клопотання, заперечення) заявнику без розгляду також у разі, якщо її подано особою, яка відповідно до ч. 6 статті 6 цього Кодексу зобов`язана зареєструвати електронний кабінет, але не зареєструвала його, суд роз`яснює сторонам щодо необхідності здійснити реєстрацію електронних кабінетів в ЄСІТС (реєстрація електронного кабінету за посиланням: https://id.court.gov.ua/ ).

7. Копію ухвали направити сторонам, арбітражному керуючому, Інгульському відділу державної виконавчої служби у м. Миколаєві Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса) (54001, Миколаївська обл., м. Миколаїв, вул. Космонавтів, 61, e-mail: info_ln@mkm.mk.dvs.gov.ua), державному реєстратору Департаменту надання адміністративних послуг Миколаївської міської ради (54003, м. Миколаїв, пр-т Богоявленський, 1, адреса ел. пошти: depap@mkrada.gov.ua).

Ухвала набирає законної сили з моменту її прийняття та не підлягає оскарженню.

Суддя О. В. Ткаченко

Дата ухвалення рішення12.03.2024
Оприлюднено18.03.2024
Номер документу117684125
СудочинствоГосподарське
Сутьбанкрутство

Судовий реєстр по справі —915/187/24

Ухвала від 12.03.2024

Господарське

Господарський суд Миколаївської області

Ткаченко О.В.

Ухвала від 27.02.2024

Господарське

Господарський суд Миколаївської області

Ткаченко О.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні