Ухвала
від 14.03.2024 по справі 534/237/24
КОМСОМОЛЬСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №534/237/24

Провадження №2/534/73/24

КОМСОМОЛЬСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД

ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

14 березня 2024 рокум. Горішні Плавні

Суддя Комсомольськогоміського судуПолтавської областіКуц Т.О.,перевіривши цивільнупозовну заяву Органу опіки та піклування виконавчого комітету Горішньоплавнівської міської ради Кременчуцького району Полтавської області (39800, Полтавська область, м. Горішні Плавні, вул. Миру, 24) до ОСОБА_1 , третя особа: ОСОБА_2 про позбавлення батьківських прав та стягнення аліментів,

в с т а н о в и в :

Орган опіки та піклування виконавчого комітету Горішньоплавнівської міської ради Кременчуцького району Полтавської області звернулися до суду із зазначеним позовом, в якому прохають позбавити ОСОБА_1 батьківських прав відносно малолітньої дитини ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 та стягнути аліменти на її утримання у розмірі частини заробітку.

Перевіривши позовну заяву та додані до неї документи, вважаю, що вона не підсудна Комсомольському міському суду Полтавської області з наступних підстав.

Відповідно до загальних правил територіальної юрисдикції (підсудності), визначених ст.27 ЦПК України, позови до фізичної особи пред`являються в суд за зареєстрованим у встановленому законом порядку місцем її проживання або перебування, якщо інше не передбачено законом.

Згідно із повідомленнями Сектору з питань реєстрації місця проживання фізичних осіб житлового відділу департаменту економічного розвитку та ресурсів виконкому Горішньоплавнівської міської ради Кременчуцького району Полтавської області, ОСОБА_1 зареєстрований в с. Малики Кременчуцького району Полтавської області.

Відповідно до ст. 27 ЦПК України позови до фізичної особи пред`являються в суд за зареєстрованим у встановленому законом порядку місцем її проживання або перебування, якщо інше не передбачено законом.

Відповідно до частини дев`ятої згаданої статті, якщо за результатами отриманої судом інформації буде встановлено, що справа не підсуднацьому суду,суд надсилаєсправу запідсудністю впорядку,встановленомустаттею 31цьогоКодексу.

Пунктом першим ч.1 ст.31 ЦПК України визначено, що суд передає справу на розгляд іншому суду, якщо справа належить до територіальної юрисдикції (підсудності) іншого суду.

З огляду на викладене, враховуючи, що відповідач зареєстрований по АДРЕСА_1 , вказаний позов відноситься до територіальної юрисдикції Кременчуцького районного суду Полтавської області тому доходжу висновку про необхідність передачі цього позову за підсудністю до згаданого суду.

На підставі викладеного та керуючись ст.ст. 28, 31ЦПК України, суддя -

п о с т а н о в и в :

Справу за цивільним позовом Органу опіки та піклування виконавчого комітету Горішньоплавнівської міської ради Кременчуцького району Полтавської області до ОСОБА_1 , третя особа: ОСОБА_2 про позбавлення батьківських прав та стягнення аліментів передати за підсудністю до Кременчуцького районного суду Полтавської області (вулиця Майора Борищака, 31, м. Кременчук Полтавської області ).

Передача справи на розгляд іншого суду за встановленою цим Кодексом підсудністю з підстави, передбаченої пунктом 1 частини першої цієї статті, здійснюється на підставі ухвали суду не пізніше п`яти днів після закінчення строку на її оскарження, а в разі подання скарги - не пізніше п`яти днів після залишення її без задоволення.

Ухвала може бути оскаржена до Полтавського апеляційного суду у п`ятнадцятиденний строк з моменту її підписання.

Учасники справи мають право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення їм відповідної ухвали.

Суддя Т.О.Куц

Дата ухвалення рішення14.03.2024
Оприлюднено18.03.2024
Номер документу117686443
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із сімейних відносин, з них про позбавлення батьківських прав

Судовий реєстр по справі —534/237/24

Ухвала від 08.05.2024

Цивільне

Кременчуцький районний суд Полтавської області

Река А. С.

Ухвала від 10.04.2024

Цивільне

Кременчуцький районний суд Полтавської області

Река А. С.

Ухвала від 14.03.2024

Цивільне

Комсомольський міський суд Полтавської області

Куц Т. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні