Ухвала
від 10.04.2024 по справі 534/237/24
КРЕМЕНЧУЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 534/237/24

Провадження № 2/536/666/24

УХВАЛА

про прийняття позовної заяви до розгляду

та відкриття провадження в цивільній справі

10 квітня 2024 року м.Кременчук

Суддя Кременчуцького районного суду Полтавської області Река А.С., ознайомившись із матеріалами цивільної справи за позовною заявою Виконавчого комітету Горішньоплавнівської міської ради Кременчуцького району Полтавської області як органу опіки та піклування, місцезнаходження: Полтавська область, м.Горішні Плавні, вул.Гірників, буд.17, в інтересах малолітньої дитини ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , який зареєстрований за адресою: АДРЕСА_1 , третя особа: ОСОБА_3 , яка зареєстрована за адресою: АДРЕСА_2 , про позбавлення батьківських прав та стягнення аліментів на утримання дитини,-

Встановив:

До Кременчуцького районного суду Полтавської області за підсудністю 08.04.2024 надійшла, згідно ухвали Комсомольського міського суду Полтавської області від 14 березня 2024 року, цивільна справа за позовом Виконавчого комітету Горішньоплавнівської міської ради Кременчуцького району Полтавської області як органу опіки та піклування, в інтересах малолітньої дитини ОСОБА_1 , до ОСОБА_2 , третя особа: ОСОБА_3 про позбавлення батьківських прав та стягнення аліментів на утримання дитини. Позивач просить суд позбавити ОСОБА_2 батьківських прав відносно малолітньої дитини ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 та стягнути з ОСОБА_2 аліменти на утримання дитини у розмірі 1/4 частини від всіх видів заробітку (доходу) щомісячно, але не менше ніж 50 відсотків прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку, починаючи з дня пред`явлення позову до досягнення дитиною повноліття.

Справа підсудна Кременчуцькому районному суду Полтавської області згідно з ч.1 ст. 27 ЦПК України.

Позовна заява відповідає вимогам статей 175, 177 ЦПК України, відсутні підстави для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження, тому суддя дійшла висновку про можливість відкрити провадження у цій справі.

Будь-які клопотання чи заяви позивача, для їх вирішення судом на стадії відкриття провадження у справі, до позовної заяви не додані.

Проаналізувавши предмет та підстави позову, вважаю, що розгляд даної справи у відповідності до ч.ч. 3-4 ст.274Цивільного процесуальногокодексу України необхідно проводити в порядку загального позовного провадження з призначенням підготовчого засідання та повідомленням учасників справи.

Відповідно п. 3 ст. 53 Цивільного процесуального кодексу України якщо суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до розгляду встановить, що рішення суду може вплинути на права та обов`язки осіб, що не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі у справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору.

Відповідно до копії свідоцтва про народження ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , матір`ю останньої є ОСОБА_4 . Відомостей про позбавлення останьої батьківських прав матеріали позову не містять.

Враховуючи викладене, суд вважає за доцільне залучити до участі у справі ОСОБА_4 в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору.

На підставі наведеного та керуючись ст.ст. 19,175,177, 185-186, 187,274,277, 279 ЦПК України, -

Ухвалив:

Відкрити провадження у справі за позовом Виконавчого комітету Горішньоплавнівської міської ради Кременчуцького району Полтавської області як органу опіки та піклування, в інтересах малолітньої дитини ОСОБА_1 , до ОСОБА_2 , третя особа: ОСОБА_3 про позбавлення батьківських прав та стягнення аліментів на утримання дитини.

Залучити ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору.

Розгляд справи проводити в порядку загального позовного провадження.

Призначити і провести підготовче судове засідання по даній цивільній справі о 09годині 15хвилин 08травня 2024року в залі судових Кременчуцького районного суду Полтавської області, який розташований за адресою: Полтавська область, м. Кременчук, вулиця Майора Борищака, 31.

Встановити відповідачу строк для подання відзиву на позовну заяву - п`ятнадцять днів з дня вручення копії цієї ухвали. У зазначений строк відповідач має право надіслати суду відзив на позовну заяву, який повинен відповідати вимогам ст.178 ЦПК України. Відповідно до вимог ч. 4 ст. 178 ЦПК України, водночас з надісланням (наданням) відзиву до суду, копія відзиву та доданих до нього документів повинна бути надіслана іншим учасникам справи. У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами (ч. 8 ст. 178 ЦПК України).

Відповідно до ч. 1 ст. 193 ЦПК України, у строк для подання відзиву відповідач має право пред`явити зустрічний позов.

Встановити позивачу строк три дні із дня отримання відзиву, протягом якого позивач має право подати відповідь на відзив, до якої застосовуються правила, встановлені частинами третьою-пятою ст. 178 ЦПК України. Копія відповіді на відзив та доданих до неї документів повинна бути надіслана (надана) відповідачеві справи одночасно з надісланням (наданням) відповіді на відзив до суду.

Встановити відповідачу строк три дні із дня отримання відповіді на відзив для подання заперечення, до якого застосовуються правила, встановлені частинами третьою - п`ятою ст.178 ЦПК України. Копія заперечення на відповідь на відзив та доданих до неї документів повинна бути надіслана (надана) позивачеві одночасно з надісланням (наданням) заперечення на відповідь на відзив до суду.

Встановити третім особам строк для подання пояснень до позову - п`ятнадцять днів з дня вручення копії цієї ухвали. Пояснення третьої особи повинні відповідати вимогам ст. 178 ЦПК України.

Водночас з надісланням (наданням) пояснень третьої особи до суду, їх копії та додані до них документи повинні бути надіслані іншим учасникам справи (ч. 3 ст. 181 та ч. 4 ст. 178 ЦПК України).

Повідомити учасників справи про можливість реєстрації в системі «Електронний суд» для отримання процесуальних документів в електронному вигляді, для чого потрібно:

- зареєструватися в системі обміну електронними документами між судом та учасниками судового процесу, розміщеній на офіційному веб-порталі судової влади України за адресою: mail.gov.ua;

- подати до суду заявку про отримання процесуальних документів в електронному вигляді, яку необхідно роздрукувати на офіційному веб-порталі судової влади України у вищевказаному розділі.

Також повідомити, що всі документи (заяви, відзив на позов, відповідь на відзив, клопотання, тощо) можливо подавати до суду в електронному вигляді на електронну адресу суду (е-mail: inbox@km.pl.court.gov.ua) з використанням власного електронного цифрового підпису; через особистий кабінет в системі «Електронний суд» (https://cabinet.court.gov.ua/login); поштою (39600, Полтавська область, м. Кременчук, вулиця Майора Борищака, 31).

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо даної справи в мережі Інтернет за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України http://km.pl.court.gov.ua.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Ухвала оскарженню не підлягає.

СуддяА. С. Река

Дата ухвалення рішення10.04.2024
Оприлюднено12.04.2024
Номер документу118262467
СудочинствоЦивільне
Сутьпозбавлення батьківських прав та стягнення аліментів на утримання дитини

Судовий реєстр по справі —534/237/24

Ухвала від 08.05.2024

Цивільне

Кременчуцький районний суд Полтавської області

Река А. С.

Ухвала від 10.04.2024

Цивільне

Кременчуцький районний суд Полтавської області

Река А. С.

Ухвала від 14.03.2024

Цивільне

Комсомольський міський суд Полтавської області

Куц Т. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні