Ухвала
від 18.03.2024 по справі 359/4841/23
БОРИСПІЛЬСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №359/4841/23

Провадження №2/359/291/2024

УХВАЛА

18 березня 2024 року Бориспільський міськрайонний суд Київської області у складі:

головуючого Борця Є.О.,

за участю секретаря судового засідання Шандар М.М.,

за участю прокурора Шиленко Я.А.,

за участю представника відповідача Шульженка Д.Ю.,

розглядаючи в приміщенні суду у відкритому судовому засіданні в порядку загального позовного провадження цивільну справу за позовом виконувача обов`язків керівника Бориспільської окружної прокуратури, діючого в інтересах держави в особі Вороньківської сільської ради Бориспільського району, до ОСОБА_1 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні позивача Головне управління Державної податкової служби у Київській області, про розірвання договорів оренди земельних ділянок та стягнення заборгованості по сплаті орендної плати,

встановив:

ОСОБА_2 звернувся до суду з заявою про залучення його до участі у розгляді цивільної справи в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача.

Прокурор Шиленко Я.А. заперечує проти вжиття цього процесуального заходу.

Представник відповідача ОСОБА_3 покладається на розсуд суду при розгляді заяви, поданої ОСОБА_2 .

Вислухавши пояснення учасників судового процесу, суд дійшов таких висновків.

Відповідно до ч.1 ст.53 ЦПК України треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов`язки щодо однієї зі сторін.

Згідно з ч.5 ст.53 ЦПК України про залучення третіх осіб до участі у справі суд постановляє ухвалу, в якій зазначає, на які права чи обов`язки такої особи та яким чином може вплинути рішення суду у справі.

Зі змісту інформаційних довідок з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно (а.с.54-56, 57-59 т.2) вбачається, що ОСОБА_2 є суборендарем спірних земельних ділянок. В такому випадку є очевидним, що рішення суду про задоволення позову в частині вимоги про розірвання договорів оренди земельних ділянок призведе до автоматичного припинення дії договорів суборенди, а відтак вкрай негативно вплине на права та обов`язки ОСОБА_2 . Ця обставина стала відома суду вже після закриття підготовчого провадження, що об`єктивно унеможливило своєчасне вирішення процесуального питання про залучення ОСОБА_2 до участі у розгляді цивільної справи.

З огляду на це суд вважає, що з метою відновлення процесуальної законності належить залучити ОСОБА_2 до участі у розгляді цивільної справи в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача.

Керуючись п.1 ч.1, ч.2 ст.258, ч.4 ст.259, ст.260 ЦПК України, суд

ухвалив:

Заяву ОСОБА_2 задовольнити.

Залучити ОСОБА_2 в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача, до участі у розгляді цивільної справи за позовом виконувача обов`язків керівника Бориспільської окружної прокуратури, діючого в інтересах держави в особі Вороньківської сільської ради Бориспільського району, до ОСОБА_1 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні позивача Головне управління Державної податкової служби у Київській області, про розірвання договорів оренди земельних ділянок та стягнення заборгованості по сплаті орендної плати.

Визначити ОСОБА_2 строк протягом 15 днів з дня постановлення ухвали суду для подання пояснень з приводу пред`явленого позову.

Ухвала суду не підлягає апеляційному оскарженню, набирає законної сили негайно після її проголошення.

Суддя

Бориспільського міськрайонного суду Є.О. Борець

Дата ухвалення рішення18.03.2024
Оприлюднено19.03.2024
Номер документу117704281
СудочинствоЦивільне
Сутьрозірвання договорів оренди земельних ділянок та стягнення заборгованості по сплаті орендної плати

Судовий реєстр по справі —359/4841/23

Ухвала від 18.03.2024

Цивільне

Бориспільський міськрайонний суд Київської області

Борець Є. О.

Ухвала від 16.10.2023

Цивільне

Бориспільський міськрайонний суд Київської області

Борець Є. О.

Ухвала від 18.09.2023

Цивільне

Бориспільський міськрайонний суд Київської області

Борець Є. О.

Ухвала від 30.06.2023

Цивільне

Бориспільський міськрайонний суд Київської області

Борець Є. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні