Ухвала
від 06.03.2024 по справі 755/880/24
ДНІПРОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа №:755/880/24

Провадження №: 1-кс/755/881/24

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"06" березня 2024 р. Слідчий суддя Дніпровського районного суду м. Києва ОСОБА_1 , секретар судового засідання ОСОБА_2 розглянувши клопотання старшого слідчого СВ Дніпровського управлінняполіції Головного управління Національної поліції у м. Києві ОСОБА_3 , про тимчасовий доступ до речей і документів, у кримінальному провадженні, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань №12023100040003647 від 23.10.2023, за ознаками вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 197-1 КК України, -

в с т а н о в и в:

старший слідчий СВ Дніпровського УП ГУ НП у м. Києві ОСОБА_3 звернувся до суду із клопотанням погодженим з прокурором Дніпровської окружної прокуратури м. Києва ОСОБА_4 , про тимчасовий доступ до речей та документів, а саме документів, які перебувають у володінні ІНФОРМАЦІЯ_1 , що розташований за адресою: АДРЕСА_1 , що розташований за адресою: АДРЕСА_1 .

В ході досудового розслідування перевіряється факт самовільного будівництва, ймовірно ТОВ ІНФОРМАЦІЯ_2 , будівель або споруд на самовільно зайнятій земельній ділянці, зазначеній у частині першій ст. 197-1 КК України.

Беручи до уваги вищевикладене та враховуючи, що у матеріалах кримінального провадження вбачається наявність достатніх підстав вважати, що документи зазначені у клопотанні мають суттєве значення для встановлення обставин, що підлягають доказуванню у кримінальному провадженні, необхідно отримати тимчасовий доступ, які перебувають у володінні ІНФОРМАЦІЯ_1 , що розташований за адресою: АДРЕСА_1 .

Слідчий у судове засідання не з`явився, в матеріалах справи міститься заява про розгляд клопотання у його відсутність. Клопотання підтримав у повному обсязі, просив його задовольнити.

Представник у володіння кого знаходяться документи, повідомлялася про дату та час розгляду клопотання, однак, її представник до суду не з`явився.

Відповідно дост. 163 КПК України, неприбуття за судовим викликом особи, у володінні якої знаходяться речі і документи, без поважних причин або неповідомлення про причини неприбуття не є перешкодою для розгляду клопотання.

Вивчивши матеріали клопотання, слідчий суддя вважає клопотання таким, що підлягає задоволенню.

Відповідно до вимог ч. 2ст. 159 КПК Українитимчасовий доступ до речей і документів здійснюється на підставі ухвали слідчого судді.

Крім того, у випадку необхідності отримання відомостей, які можуть становити лікарську таємницю, що відповідно до п. 2 ч. 1ст.162КПКУкраїни містить охоронювану законом таємницю, сторона кримінального провадження в порядку, передбаченому главою 15 КПК України, має право згідно з положеннямист. 160 КПК Українизвернутись до слідчого судді з клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів.

Для досягнення повноти, всебічності та неупередженості розслідування вищезазначеного факту, зокрема, для отримання відомостей, є необхідність надати дозвіл на тимчасовий доступ до речей та документів, що знаходяться у володінні ІНФОРМАЦІЯ_1 , що розташований за адресою: АДРЕСА_1 .

Враховуючи наявність достатніх підстав вважати, що зазначені документи знаходиться у володінні ІНФОРМАЦІЯ_1 , що розташований за адресою: АДРЕСА_1 , та те, що за допомогою доступу до речей та документів, може бути підтверджений або спростований факт кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2ст. 345 КК України, слідчий суддя приходить до висновку про обґрунтованість клопотання та необхідність його задоволення.

У клопотанні слідчий просить надати тимчасовий доступ, зокрема, за дорученням іншим уповноваженим особам відповідно до вимог КПК України у кримінальному провадженні, без зазначення їх прізвищ, імен, та по батькові, що не відповідає вимогам КПК України.

Враховуючи викладене, у задоволенні клопотання в частині надання тимчасового доступу до речей і документів за дорученням - іншим уповноваженим особам у кримінальному провадженні слід відмовити.

На підставі викладеного та керуючись ст. ст.110,159,163-165,309,369-372 КПК України, -

ухвалив:

Клопотання задовольнити частково.

Надати дозвіл старшому слідчому СВ ДніпровськогоУП ГУНПу м.Києві увказаному кримінальномупровадженні ОСОБА_3 , на тимчасовий доступ до документів, що перебувають у володінні ІНФОРМАЦІЯ_1 , що розташований за адресою: АДРЕСА_1 , з можливістю вилучення (виїмки) копії документів завірених належним чином, а саме: реєстраційної справи ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » ЄДРПОУ НОМЕР_1 .

Строк дії ухвали, не може перевищувати одного місяця з дня її постановлення.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя:

СудДніпровський районний суд міста Києва
Дата ухвалення рішення06.03.2024
Оприлюднено23.04.2024
Номер документу117706924
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про тимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —755/880/24

Ухвала від 17.05.2024

Кримінальне

Дніпровський районний суд міста Києва

Метелешко О. В.

Ухвала від 16.05.2024

Кримінальне

Дніпровський районний суд міста Києва

Мельниченко Л. А.

Ухвала від 06.03.2024

Кримінальне

Дніпровський районний суд міста Києва

Федосєєв С. В.

Ухвала від 14.03.2024

Кримінальне

Дніпровський районний суд міста Києва

Мельниченко Л. А.

Ухвала від 13.03.2024

Кримінальне

Дніпровський районний суд міста Києва

Метелешко О. В.

Ухвала від 04.03.2024

Кримінальне

Дніпровський районний суд міста Києва

Сазонова М. Г.

Ухвала від 29.02.2024

Кримінальне

Дніпровський районний суд міста Києва

Бірса О. В.

Ухвала від 16.01.2024

Кримінальне

Дніпровський районний суд міста Києва

Старовойтова С. М.

Ухвала від 18.01.2024

Кримінальне

Дніпровський районний суд міста Києва

Сазонова М. Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні