Ухвала
від 18.03.2024 по справі 524/745/24
АВТОЗАВОДСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.КРЕМЕНЧУКА

Справа № 524/745/24

Провадження № 2/524/1107/24

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

18.03.2024 року суддяАвтозаводського районного суду м. КременчукаПредоляк О.С., розглянувши клопотання представника позивача про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції по справі за позовом приватного підприємства «Полтава-паритет» до ОСОБА_1 про стягнення безпідставно одержаних коштів,

ВСТАНОВИВ:

В провадженні Автозаводського районного суду м.Кременчука перебуває цивільна справа за позовом приватного підприємства «Полтава-паритет» до ОСОБА_1 про стягнення безпідставно одержаних коштів.

До судунадійшло клопотанняпредставника позивачаприватного підприємства«Полтава-паритет»адвоката АлександровоїД.С. про участь у судових засіданнях в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів.

Суд вивчивши клопотання приходить до наступних висновків.

За приписами частини 7статті 11 Закону України «Про судоустрій і статус суддів», учасникам судового процесу на підставі судового рішення забезпечується можливість брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції у порядку, встановленому законом. Обов`язок забезпечити проведення відеоконференції покладається на суд, який отримав судове рішення про проведення відеоконференції, незалежно від спеціалізації та інстанції суду, який прийняв таке рішення.

Відповідно ч. 1ст. 212 ЦПК Україниучасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою.

Згідно ч. 2 ст. 212 ЦПК України, учасник справи подає заяву про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду не пізніше ніж за п`ять днів до судового засідання. Копія заяви в той самий строк надсилається іншим учасникам справи.

Враховуючи, що подане клопотання не відповідає вищевказаним вимогам закону в частині надіслання копії заяви відповідачу,суд дійшоввисновку прозалишення клопотання пропроведення судовогозасідання врежимі відеоконференціїбез розгляду.

На підставі викладеного та керуючисьст. 212 ЦПК України, суд, -

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання представникапозивача приватногопідприємства «Полтава-паритет» адвоката Александрової Д.С. про проведення судових засідань в режимі відеоконференції у справі за позовом приватного підприємства«Полтава-паритет»до ОСОБА_1 про стягненнябезпідставно одержанихкоштів- залишити без розгляду.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею і оскарженню не підлягає.

Суддя: О.С. Предоляк

Дата ухвалення рішення18.03.2024
Оприлюднено20.03.2024
Номер документу117720073
СудочинствоЦивільне
Сутьстягнення безпідставно одержаних коштів

Судовий реєстр по справі —524/745/24

Ухвала від 20.03.2024

Цивільне

Автозаводський районний суд м.Кременчука

Предоляк О. С.

Ухвала від 18.03.2024

Цивільне

Автозаводський районний суд м.Кременчука

Предоляк О. С.

Ухвала від 30.01.2024

Цивільне

Автозаводський районний суд м.Кременчука

Предоляк О. С.

Ухвала від 26.01.2024

Цивільне

Автозаводський районний суд м.Кременчука

Предоляк О. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні