Ухвала
від 18.03.2024 по справі 448/1359/23
МОСТИСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Єдиний унікальний номер 448/1359/23

Провадження № 2/448/177/24

У Х В А Л А

18.03.2024 року Мостиський районний суд Львівської області в особі судді Кічака Ю.В., розглянувши заяву представника відповідача Товариства з обмеженою відповідальністю «Істрейт» - адвоката Галкіної Ірини Вячеславівни про проведення судового засідання з її участю в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду у цивільній справі за позовом керівника Яворівської окружної прокуратури Львівської області в інтересах держави в особі Яворівської районної державної адміністрації Львівської області до Мостиської міської ради Львівської області, ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , Головного управління Держгеокадастру у Дніпропетровській області, ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , ОСОБА_9 , ОСОБА_10 , ОСОБА_11 , Товариства з обмеженою відповідальністю «Істрейт», ОСОБА_12 , ОСОБА_13 , ОСОБА_14 , ОСОБА_15 , ОСОБА_16 , ОСОБА_17 , ОСОБА_18 , ОСОБА_19 про визнання недійсними рішень органу місцевого самоврядування, усунення перешкод у користуванні та розпорядженні земельною ділянкою шляхом скасування державної реєстрації земельної ділянки з одночасним припиненням усіх прав на неї, -

В С Т А Н О В И В:

В провадженні суду знаходиться вищевказана цивільна справа.

Представник відповідача Товариства з обмеженою відповідальністю «Істрейт» - адвокат Галкіна І.В. скерувала на адресу суду заяву, в якій просить суд проводити судове засідання з розгляду даної справи, призначене на 16.04.2024 року о 11.00 год. в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду в системі ЄСІТС з використанням власних технічних засобів. Заява мотивована територіальною віддаленістю знаходження представника відповідача від Мостиського районного суду Львівської області та оголошенням воєнного стану на території України.

Згідно ч.1 ст.212 ЦПК України учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою.

Відповідно до ч.ч.3, 4 ст.212 ЦПК України, учасники справи беруть участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів та електронного підпису згідно з вимогами Положення про Єдину судову інформаційно-телекомунікаційну систему та/або положень, що визначають порядок функціонування її окремих підсистем (модулів). Підтвердження особи учасника справи здійснюється із застосуванням електронного підпису, а якщо особа не має такого підпису, то у порядку, визначеному Законом України "Про Єдиний державний демографічний реєстр та документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус" або Державною судовою адміністрацією України.

З огляду на те, що по справі існують труднощі з прибуттям представника відповідача до Мостиського районного суду Львівської області, беручи до уваги запровадження на території України воєнного стану, з метою забезпечення права на доступ до правосуддя, для забезпечення оперативності судового провадження, суд вважає за необхідне заяву адвоката Галкіної І.В. задовольнити та провести судове засідання з розгляду даної цивільної справи за її участю в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів із застосуванням підсистеми (модулю) ЄСІТС - підсистеми відеоконференцзв`язку.

Керуючись ст.ст. 212, 258-260 ЦПК України, суд, -

У Х В А Л И В:

Заяву представника відповідача Товариства з обмеженою відповідальністю «Істрейт» - адвоката Галкіної Ірини Вячеславівни про проведення судового засідання в режимі відеоконференції - задовольнити.

Судове засідання у цивільній справі за позовом керівника Яворівської окружної прокуратури Львівської області в інтересах держави в особі Яворівської районної державної адміністрації Львівської області до Мостиської міської ради Львівської області, ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , Головного управління Держгеокадастру у Дніпропетровській області, ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , ОСОБА_9 , ОСОБА_10 , ОСОБА_11 , Товариства з обмеженою відповідальністю «Істрейт», ОСОБА_12 , ОСОБА_13 , ОСОБА_14 , ОСОБА_15 , ОСОБА_16 , ОСОБА_17 , ОСОБА_18 , ОСОБА_19 про визнання недійсними рішень органу місцевого самоврядування, усунення перешкод у користуванні та розпорядженні земельною ділянкою шляхом скасування державної реєстрації земельної ділянки з одночасним припиненням усіх прав на неї, призначене на 11.00 год. 16.04.2024 року, - провести за участю представника відповідача Товариства з обмеженою відповідальністю «Істрейт» - адвоката Галкіної Ірини Вячеславівни в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів із застосуванням підсистеми (модулю) ЄСІТС - підсистеми відеоконференцзв`язку за посиланням https://cabinet.court.gov.ua.

Копію ухвали направити представнику відповідача Товариства з обмеженою відповідальністю «Істрейт» - адвокату Галкіній І.В. (е-mail: ІНФОРМАЦІЯ_1 ) для відома.

Попередити, що відповідно до ч.5 ст.212 ЦПК України ризики технічної неможливості участі в відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

Роз`яснити учасникам справи, що у відповідності до п.8, 45, 49 Положення про порядок функціонування окремих підсистем Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи (https://zakon.rada.gov.ua/rada/show/v1845910-21#n22) з 1 жовтня 2022 року доступ користувачів до підсистеми відеоконференцзв`язку(ВКЗ), тільки через Електронний кабінет Електронного суду ( https://cabinet.court.gov.ua ). В кабінеті є окремий пункт «Відеозв`язок», при натисненні на який зможете перейти одразу авторизованим користувачем до підсистеми відеоконференцзв`язку.

Ухвала оскарженню в апеляційному порядку не підлягає.

Суддя Ю.В. Кічак

Дата ухвалення рішення18.03.2024
Оприлюднено21.03.2024
Номер документу117731360
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання недійсними рішень органу місцевого самоврядування, усунення перешкод у користуванні та розпорядженні земельною ділянкою шляхом скасування державної реєстрації земельної ділянки з одночасним припиненням усіх прав на неї

Судовий реєстр по справі —448/1359/23

Постанова від 18.04.2024

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Коротун Вадим Михайлович

Ухвала від 11.04.2024

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Коротун Вадим Михайлович

Ухвала від 11.04.2024

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Коротун Вадим Михайлович

Ухвала від 16.04.2024

Цивільне

Мостиський районний суд Львівської області

Кічак Ю. В.

Ухвала від 18.03.2024

Цивільне

Мостиський районний суд Львівської області

Кічак Ю. В.

Ухвала від 05.03.2024

Цивільне

Мостиський районний суд Львівської області

Кічак Ю. В.

Ухвала від 22.01.2024

Цивільне

Мостиський районний суд Львівської області

Кічак Ю. В.

Ухвала від 15.01.2024

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Коротун Вадим Михайлович

Ухвала від 15.01.2024

Цивільне

Мостиський районний суд Львівської області

Кічак Ю. В.

Ухвала від 02.01.2024

Цивільне

Мостиський районний суд Львівської області

Кічак Ю. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні