Ухвала
від 13.03.2024 по справі 464/1765/23
СИХІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЛЬВОВА

Справа №464/1765/23

пр № 2/464/366/24

У Х В А Л А

13 березня 2024 року м.Львів

Сихівський районний суд м. Львова

в складі: головуючого судді Борачка М.В.,

секретар судового засідання Дзьобан Н.С.,

розглянувши у відкритому підготовчому засіданні в залі суду в м.Львові цивільну справу за позовом Львівської міської ради до Приватного підприємства «Івзо Плюс», Приватного підприємства «КГК», ОСОБА_1 про скасування державної реєстрації та зобов`язання вчинити дії,

в с т а н о в и в :

у провадженні Сихівського районного суду м.Львова перебуває вказана цивільна справа.

27.06.2023 до суду надійшла позовна заява ОСОБА_2 , в інтересах якого діє представник адвокат Курилич А.Я., у якій останній просить: скасувати державну реєстрацію права власності ОСОБА_1 на 1/10 нежитлового приміщення літ. «Б-1», загальною площею 4236 кв.м, що знаходиться за адресою: АДРЕСА_1 ; визнати укладеним між ОСОБА_2 та ПП «Івзо Плюс» договір купівлі-продажу нежитлового приміщення літ. «Б-1», загальною площею 42,6 кв.м, що знаходиться за адресою: АДРЕСА_1 ; визнати за ним право власності на нежитлове приміщення літ. «Б-1», загальною площею 42,6 кв.м, що знаходиться за адресою: АДРЕСА_1 та право користування земельною ділянкою площею 42,6 кв.м, на якій розміщене зазначене нежитлове приміщення. Дану позовну заяву просить прийняти до спільного розгляду із цивільною справою №464/1765/23 за позовом Львівської міської ради до Приватного підприємства «Івзо Плюс», Приватного підприємства «КГК», ОСОБА_1 про скасування державної реєстрації та зобов`язання вчинити дії.

Ухвалою суду від 03.07.2023 позовну заяву ОСОБА_3 до Львівської міської ради, ПП «Івзо Плюс», ОСОБА_1 про скасування державної реєстрації права власності, визнання укладеним договору та визнання права власності повернуто заявнику.

Постановою Львівського апеляційного суду від 21.11.2023 скасовано ухвалу Сихівського районного суду м.Львова від 03.07.2023, а справу направлено до суду першої інстанції для продовження розгляду.

Ухвалою Сихівського районного суду м.Львова від 02.02.2024 задоволено заяву про самовідвід судді Сабари Л.В. у даній цивільній справі.

Згідно з протоколом повторного автоматизованого розподілу судової справи між суддями від 02.02.2024, визначено головуючого суддю Борачок М.В.

Ухвалою судді Сихівського районного суду м.Львова від 06.02.2024вказану цивільну справу прийнято до свого провадження та призначено підготовче засідання.

У підготовче засідання ОСОБА_2 та його представник не з`явилися.

Представник позивача Львівської міської ради в підготовче засідання не з`явилася, подала клопотання у якому заперечила щодо прийняття до спільного розгляду позовної заяви третьої особи, яка заявляє самостійні вимоги.

Представник відповідача ПП «Івзо Плюс» Фостяк О.Я. у підготовче засідання не з`явився, подав заяву у якій заперечив щодо прийняття до спільного розгляду позову третьої особи із самостійними вимогами.

Представник відповідача Приватного підприємства «КГК» та відповідач Кузик М.І. у підготовче засідання не з`явилися, повідомлялися про дату, час та місце проведення такого.

Дослідивши матеріали справи, суд приходить до такого висновку.

Участь третіх осіб у цивільній справі зумовлена тим, що судовий спір між сторонами прямо (для третіх осіб, які заявляють самостійні вимоги) або опосередковано (для третіх осіб, які не заявляють самостійні вимоги) стосується прав та інтересів інших осіб, тому участь у справі третіх осіб є формою захисту їх прав та інтересів, що пов`язані із спірними правовідносинами.

Окрім того, їх участь у справі дозволяє суду повно та всебічно дослідити обставини справи, з`ясувати дійсні взаємовідносини учасників спору.

Відповідно до ст.52 ЦПК України треті особи, які заявляють самостійні вимоги щодо предмета спору, можуть вступити у справу до закінчення підготовчого провадження або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, подавши позов до однієї або декількох сторін. Про прийняття позовної заяви та вступ третьої особи у справу суд постановляє ухвалу. Треті особи, які заявляють самостійні вимоги щодо предмета спору, користуються усіма правами і несуть усі обов`язки позивача.

Згідно із ст.195 ЦПК України до позовів третіх осіб, які заявляють самостійні вимоги щодо предмета спору у справі, у якій відкрито провадження, застосовуються положення ст.ст.193 і 194 цього Кодексу. Вказані статті регулюють порядок пред`явлення зустрічного позову та встановлюють вимоги до такого позову, який повинен відповідати ст.ст.175, 177 ЦПК України.

Так, ч.2 ст.193 ЦПК України визначено, що зустрічний позов приймається до спільного розгляду з первісним позовом, якщо обидва позови взаємопов`язані і спільний їх розгляд є доцільним, зокрема, коли вони виникають з одних правовідносин або коли задоволення зустрічного позову може виключити повністю або частково задоволення первісного позову. В силу вимог ч. 3 ст.194 ЦПК України зустрічна позовна заява, подана з порушенням вимог частини першої та другої ст.193 ЦПК України, ухвалою суду повертається заявнику.

Враховуючи наведене вище, позов третьої особи, яка заявляє самостійні вимоги щодо предмета спору, ОСОБА_2 до Львівської міської ради, Приватного підприємства «Івзо Плюс», ОСОБА_1 про скасування державної реєстрації права власності, визнання укладеним договору та визнання права власності слід прийняти до спільного розгляду із позовом Львівської міськоїради доПП «ІвзоПлюс», ОСОБА_1 про скасуваннядержавної реєстраціїта зобов`язаннявчинити дії, та об`єднати дані цивільні справи в одне провадження.

Керуючись ст.ст.52, 193, 194, 260, 261, 353 ЦПК України,

п о с т а н о в и в :

прийняти позовну заяву третьої особи, яка заявляє самостійні вимоги щодо предмета спору, ОСОБА_3 до Львівської міської ради, Приватного підприємства «Івзо Плюс», ОСОБА_1 про скасування державної реєстрації права власності, визнання укладеним договору та визнання права власності до спільного розгляду із позовом Львівської міської ради до Приватного підприємства «Івзо Плюс», Приватного підприємства «КГК», ОСОБА_1 про скасування державної реєстрації та зобов`язання вчинити дії.

Об`єднати цивільну справу № 464/1765/23 (пров. №2/464/366/24) за позовом Львівської міськоїради доПриватного підприємства«Івзо Плюс»,Приватного підприємства«КГК», ОСОБА_1 проскасування державноїреєстрації тазобов`язання вчинитидії із справою № 464/4294/23 (пров. № 2/464/372/24) за позовом ОСОБА_3 до Львівської міської ради, Приватного підприємства «Івзо Плюс», ОСОБА_1 про скасування державної реєстрації права власності, визнання укладеним договору та визнання права власності та присвоїти номер справи № 464/1765/23 (пров. №2/464/366/24).

Визначити відповідачам за позовом третьої особи, яка заявляє самостійні вимоги щодо предмета спору, п`ятнадцятиденний строк з дня вручення даної ухвали для подання відзиву на позовну заяву. У зазначений строк відповідачі мають право надіслати суду відзив на позовну заяву, який повинен відповідати вимогам ст. 178 ЦПК України, і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову. Відповідно до вимог ч. 4 ст. 178 ЦПК України, одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду, копія відзиву та доданих до нього документів відповідачі зобов`язані надіслати іншим учасникам справи. У разі ненадання відповідачами відзиву у встановлений судом строк без поважних причин, суд вирішує справу за наявними матеріалами (ч. 8 ст. 178 ЦПК України).

Встановити позивачу (третій особі, яка заявляє самостійні вимоги щодо предмета спору) п`ятиденний строк з дня отримання відзиву для подання відповіді на відзив, яка має відповідати вимогам частини третьої - п`ятої ст.178 ЦПК України, копія якої одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Встановити відповідачам п`ятиденний строк з дня отримання відповіді на відзив для подання заперечення, яке має відповідати вимогам частини третьої - п`ятої ст.178 ЦПК України, копія якого одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Копію даної ухвали вручити (надіслати) учасникам справи, відповідачам - також копію позовної заяви з копіями доданих до неї документів.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Повна ухвала суду складена та підписана суддею 13 березня 2024 року.

Головуючий М.В. Борачок

Дата ухвалення рішення13.03.2024
Оприлюднено20.03.2024
Номер документу117734094
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із земельних відносин, з них: щодо усунення перешкод у користуванні земельною ділянкою

Судовий реєстр по справі —464/1765/23

Ухвала від 09.04.2024

Цивільне

Сихівський районний суд м.Львова

Борачок М. В.

Ухвала від 13.03.2024

Цивільне

Сихівський районний суд м.Львова

Борачок М. В.

Ухвала від 06.02.2024

Цивільне

Сихівський районний суд м.Львова

Борачок М. В.

Ухвала від 02.02.2024

Цивільне

Сихівський районний суд м.Львова

Сабара Л. В.

Ухвала від 29.11.2023

Цивільне

Сихівський районний суд м.Львова

Сабара Л. В.

Постанова від 14.11.2023

Цивільне

Львівський апеляційний суд

Ніткевич А. В.

Постанова від 14.11.2023

Цивільне

Львівський апеляційний суд

Ніткевич А. В.

Ухвала від 11.09.2023

Цивільне

Львівський апеляційний суд

Ніткевич А. В.

Ухвала від 26.07.2023

Цивільне

Львівський апеляційний суд

Ніткевич А. В.

Ухвала від 03.07.2023

Цивільне

Сихівський районний суд м.Львова

Сабара Л. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні