Ухвала
від 15.03.2024 по справі 143/43/24
ПОГРЕБИЩЕНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 143/43/24

У Х В А Л А

про закриття підготовчого провадження та призначення справи до розгляду

15 березня 2024 року м. Погребище

Погребищенський районний суд Вінницької області у складі:

головуючого судді Сича С.М.,

за участю секретаря Левченко М.О.,

розглянувши в м.Погребище Вінницькоїобласті цивільнусправу запозовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 ,за участюорганів опікиі піклування-виконавчого комітетуПогребищенської міськоїради Вінницькогорайону Вінницькоїобласті таВиконавчого комітетуГороденківської міськоїради Коломийськогорайону Івано-Франківськоїобласті пропозбавлення батьківськихправ,-

Встановив:

У січні 2024 року до суду надійшла вищевказана позовна заява, в якій позивачка ОСОБА_1 просить позбавити ОСОБА_2 батьківських прав стосовно дочки ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , та сина ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_2 .

30.01.2024 року суддею відкрито провадження в цивільній справі та ухвалено її розгляд проводити за правилами загального позовного провадження, а також залучити Виконавчий комітет Погребищенської міської ради та Виконавчий комітет Городенківської міської ради Коломийського району Івано-Франківської області як органи опіки та піклування для подання висновків щодо предмету спору на виконання своїх повноважень (а.с. 31-33).

13.03.2024 року до канцелярії суду через систему «Електронний суд» від представника Служби у справах дітей Городенківської міської ради - начальника служби Бондарчук О.Л. надійшло клопотання про долучення доказів, в якому просить розглядати справу без їхньої участі, висновок органу опіки та піклування підтримують в повному обсязі.

Згідно висновку органу опіки та піклування Городенківської міської ради, затвердженого рішенням від 08.03.2024 року № 834, про доцільність позбавлення батьківських прав ОСОБА_2 стосовно неповнолітніх дітей ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , орган опіки та піклування Городенківської міської ради вбачає за доцільне позбавити батьківських прав ОСОБА_2 стосовно неповнолітніх дітей ОСОБА_3 та ОСОБА_4 (а.с. 41-46).

15.03.2024 року до канцелярії суду від Служби у справах дітей Погребищенської міської ради надійшов витяг з протоколу № 3 засідання комісії з питань захисту прав дитини, в якому зазначено, що 29.02.2024 року питання про позбавлення батьківських прав ОСОБА_2 розглянуто на засіданні комісії з питань захисту прав дитини виконавчого комітету Погребищенської міської ради. У зв`язку з тим, що ОСОБА_2 мобілізований до лав Збройних Сил України, комісія з питань захисту прав дитини виконавчого комітету Погребищенської міської ради не має можливості заслухати думку батька та винести відповідне рішення, а тому вирішили відкласти розгляд цієї справи (а.с. 47, 48).

Позивачка ОСОБА_1 у підготовче засідання не з`явилася, хоча про час і місце розгляду справи була повідомлена належним чином, причин неявки суду не повідомила (а.с. 39).

Відповідач ОСОБА_2 в підготовче засідання не з`явився, хоча про час і місце розгляду справи повідомлявся завчасно та належним чином, причин неявки суду не повідомив (а.с. 37).

Представник Виконавчого комітету Городенківської міської ради Коломийського району Івано-Франківської області в підготовче засідання не з`явився, хоча про час і місце розгляду справи повідомлявся згідно чинного законодавства, однак в клопотанні про долучення доказів від 13.03.2024 року начальник служби у справах дітей ОСОБА_5 просить справу розглядати без участі їхнього представника (а.с. 41).

Представник Виконавчого комітету Погребищенської міської ради Вінницького району Вінницької області в підготовче засідання не з`явився, хоча про час і місце розгляду справи повідомлявся згідно чинного законодавства (а.с. 38).

Оскільки учасники процесу в судове засідання не з`явилися, хоча про час і місце розгляду справи були повідомлені завчасно та належним чином, відповідно до ч. 2 ст. 247 ЦПК України фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснювалося.

Дослідивши матеріали справи, суд приходить до наступних висновків.

Відповідно до ст. 2 ЦПК України завданням цивільного судочинства є справедливий, неупереджений та своєчасний розгляд і вирішення цивільних справ з метою ефективного захисту порушених, невизнаних або оспорюваних прав, свобод чи інтересів фізичних осіб, прав та інтересів юридичних осіб, інтересів держави.

Суд вважає, що в даній цивільній справі забезпечено виконання завдань підготовчого провадження, визначених частиною 1 ст. 189 ЦПК України, та вирішено питання щодо всіх процесуальних дій, які необхідно вчинити у підготовчому засіданні.

Згідно із п. 15 ч. 2ст. 197 ЦПК України у підготовчому засіданні суд призначає справу до розгляду по суті, визначає дату, час і місце проведення судового засідання для розгляду справи по суті.

Вч.2ст.200ЦПК Українипередбачено,що зарезультатами підготовчогозасідання судпостановляє ухвалупро: 1)залишення позовноїзаяви безрозгляду; 2)закриття провадженняу справі; 3) закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті.

Відтак, суд дійшов до переконання про наявність підстав для закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст.43, 197, 198, 200, 223, 258, 259,260 ЦПК України, суд, -

Ухвалив:

Закрити підготовче провадження та призначити цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , за участю органів опіки і піклування - виконавчого комітету Погребищенської міської ради Вінницького району Вінницької області та Виконавчого комітету Городенківської міської ради Коломийського району Івано-Франківської області про позбавлення батьківських прав до судового розгляду по суті у відкритому судовому засіданні в залі судових засідань Погребищенського районного суду Вінницької області на 10 год. 00 хв. 24.04.2024 року.

В судове засідання викликати учасників справи.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Суддя

Дата ухвалення рішення15.03.2024
Оприлюднено20.03.2024
Номер документу117745276
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із сімейних відносин, з них про позбавлення батьківських прав

Судовий реєстр по справі —143/43/24

Ухвала від 15.03.2024

Цивільне

Погребищенський районний суд Вінницької області

Сич С. М.

Ухвала від 30.01.2024

Цивільне

Погребищенський районний суд Вінницької області

Сич С. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні