Ухвала
від 19.03.2024 по справі 521/25513/23
МАЛИНОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ОДЕСИ

Справа № 521/25513/23

Провадження № 2/521/1547/24

У Х В А Л А

19 березня 2024 року

Малиновський районний суд м. Одеси у складі:

головуючого - судді Гуревський В.К.

при секретарі - Федорова А.В.

розглянувши заяву Ліквідатора Публічного акціонерного товариства «Одеський коровай» Абрамова Віталія Валерійовича про проведення судового засідання у режимі відеоконференції у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Публічного акціонерного товариства «Одеський коровай», Одеської міської ради про зобов`язання вчинити дії, -

в с т а н о в и в :

В Малиновському районному суді м. Одеси перебуває цивільна справа за позовом ОСОБА_1 до Публічного акціонерного товариства «Одеський коровай», Одеської міської ради про зобов`язання вчинити дії.

Ліквідатор Публічного акціонерного товариства «Одеський коровай» Абрамов Віталій Валерійович надав до суду заяву про проведення судового засідання у режимі відеоконференції, яке призначено на 26 березня 2023 року о 10:00 годині та у всіх інших судових засіданнях, які призначатимуться судом під час розгляду цієї справи, в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів - через Систему відеоконференцзвязку «ВКЗ» (https://vkz.court.gov.ua)

Суд, вивчивши заяву представника позивача, приходить до таких висновків.

Відповідно до ст. 212 ЦПК України учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою. Учасник справи подає заяву про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду не пізніше ніж за п`ять днів до судового засідання. Копія заяви в той самий строк надсилається іншим учасникам справи. Учасники справи беруть участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів та електронного цифрового підпису згідно з вимогами Положення про Єдину судову інформаційно-телекомунікаційну систему.

Згідно зі ст. 11 Закону України «Про судоустрій і статус суддів», учасникам судового процесу на підставі рішення суду забезпечується можливість брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції у порядку, встановленому процесуальним законом.

Отже, відеоконференція покликана захистити сторони від надмірного затягування судового процесу, оскільки основною причиною затягування справи є неявка учасників процесу до зали судового засідання.

Таким чином, з метою підвищення оперативності судового розгляду справи та полегшення участі в ньому Ліквідатора Публічного акціонерного товариства «Одеський коровай» Абрамова Віталія Валерійовича, суд вважає необхідним провести розгляд справи в режимі відеоконференції.

Враховуючи вищевикладене, суд вважає за необхідне провести судове засідання в режимі відеоконференції.

Керуючись ст. ст. 19, 212 ЦПК України, -

У Х В А Л И В :

Заяву Ліквідатора Публічного акціонерного товариства «Одеський коровай» Абрамова Віталія Валерійовича про проведення судового засідання у режимі відеоконференції у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Публічного акціонерного товариства «Одеський коровай», Одеської міської ради про зобов`язання вчинити дії - задовольнити.

Забезпечити участь Ліквідатора Публічного акціонерного товариства «Одеський коровай» Абрамова Віталія Валерійовича (електронна адреса ІНФОРМАЦІЯ_1 , телефон: НОМЕР_1 ) у судовому засіданні, яке призначене на 26 березня 2024 року о 10:00 годині та у всіх інших судових засіданнях, які призначатимуться судом під час розгляду цієї справи, в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів з використанням системи відеоконференцзв`язку EASYCON - https://vkz.court.gov.ua/.

Хід і результати процесуальних дій, проведених у режимі відеоконференції, фіксувати за допомогою технічних засобів відеозапису.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя В.К. Гуревський

Дата ухвалення рішення19.03.2024
Оприлюднено21.03.2024
Номер документу117749406
СудочинствоЦивільне
Сутьзобов`язання вчинити дії

Судовий реєстр по справі —521/25513/23

Ухвала від 27.03.2024

Цивільне

Малиновський районний суд м.Одеси

Гуревський В. К.

Ухвала від 19.03.2024

Цивільне

Малиновський районний суд м.Одеси

Гуревський В. К.

Ухвала від 27.02.2024

Цивільне

Малиновський районний суд м.Одеси

Гуревський В. К.

Рішення від 27.02.2024

Цивільне

Малиновський районний суд м.Одеси

Гуревський В. К.

Ухвала від 20.02.2024

Цивільне

Малиновський районний суд м.Одеси

Гуревський В. К.

Ухвала від 12.12.2023

Цивільне

Малиновський районний суд м.Одеси

Гуревський В. К.

Рішення від 12.12.2023

Цивільне

Малиновський районний суд м.Одеси

Гуревський В. К.

Ухвала від 12.12.2023

Цивільне

Малиновський районний суд м.Одеси

Гуревський В. К.

Ухвала від 15.11.2023

Цивільне

Малиновський районний суд м.Одеси

Гуревський В. К.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні