Ухвала
від 19.03.2024 по справі 730/1518/23
БОРЗНЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРНІГІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

БОРЗНЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРНІГІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

16400, м. Борзна, Чернігівської обл., вул. Незалежності, буд. 4 тел.: 0 (4653) 21-202

Справа №730/1518/23

Провадження № 2/730/16/2024

У Х В А Л А

підготовчого засідання

"19" березня 2024 р. м. Борзна

Борзнянський районний суд Чернігівської області в складі:

головуючого судді Ріхтера В.В.,

з участю секретаря судового засідання Стрижак Я.О.,

позивача ОСОБА_1 (в режимі відеоконференції),

представника позивача адвоката Царьова Р.В. (в режимі відеоконференції),

розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданні в порядку загального позовного провадження в залі суду в м. Борзна Чернігівської області справу за позовом ОСОБА_2 до Комарівськоїсільської радиНіжинського районуЧернігівської областіпро визнанняправа власності наспадкове майно,

ВСТАНОВИВ:

У провадженні Борзнянського районного суду Чернігівської області знаходиться цивільна справа за позовом ОСОБА_2 до Комарівськоїсільської радиНіжинського районуЧернігівської областіпро визнанняправа власності наспадкове майно.

До початку підготовчого судового засідання 19.03.2024 року від представника позивача ОСОБА_2 адвоката Царьова Р.В. до канцелярії суду за допомогою системи «Електронний суд» надійшла заява про залишення частини позовних вимог без розгляду та призначення справи до судового розгляду.

Позивач та представник позивача в підготовчому судовому засіданні також підтримали вищезазначену заяву, просили залишити без розгляду позовні вимоги в частині визнання права власності в порядку спадкування за ОСОБА_2 після смерті її тітки ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_2 , на житловий будинок з надвірними будівлями, що знаходиться в АДРЕСА_1 . Також заявили клопотання про закриття підготовчого судового засідання та призначення до розгляду по суті дану справу.

Відповідач в підготовче судове засідання не з`явився, з заявою про відкладення підготовчого судового засідання не звертався. Звернувся до суду з заявою, в якій просить розглянути дану позовну заяву без участі представника. Позовні вимоги визнає в повному обсязі.

Згідно з ч. 3 ст. 13 ЦПК України учасник справи розпоряджається своїми правами щодо предмета спору на власний розсуд.

Відповідно до п. 5 ч. 1 ст. 257 ЦПК України суд постановляє ухвалу про залишення позову без розгляду, якщо позивач до початку розгляду справи по суті подав заяву про залишення позову без розгляду.

Залишення заяви без розгляду на підставі заяви позивача - це форма закінчення розгляду справи без ухвалення рішення. Зазначена процесуальна дія - це диспозитивне право позивача, передбачене нормамиЦПК України. При цьому суд не перевіряє підстави подання такої заяви.

Отже, саме по собі подання заяви про залишення позову без розгляду не є необґрунтованими діями позивача, оскільки це є його диспозитивним правом, передбаченим нормамиЦПК України, яке не містить обмежень в його реалізації.

Виходячи з принципу диспозитивності цивільного судочинства, визначеного ст. 13 ЦПК України, ці вимоги позивача слід задовольнити та залишити позовну заяву, в частині, без розгляду.

Підстави для відкладення підготовчого засідання, визначені ч. 2ст. 198 ЦПК України, відсутні.

Обставини, що перешкоджали б призначенню справи до розгляду по суті, судом не встановлено.

Під час підготовчого засідання по справі за вищезазначеним позовом судом були виконані всі дії, передбачені ч. 2ст. 197 ЦПК України.

Дослідивши матеріали справи, з`ясувавши питання, передбачені вимогами ст. 197 ЦПК України, необхідні для досягнення завдань підготовчого провадження, визначені ст. 189 ЦПК України, суд, у відповідності до положень п. 3 ч. 2 ст. 200 ЦПК України, дійшов висновку про можливість залишення частини позовних вимог без розгляду, закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті, встановивши загальний порядок дослідження доказів у справі.

Справа підлягає розгляду суддею одноособово.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст.189,196-198,200, 257 ЦПК України,

ПОСТАНОВИВ :

Залишити без розгляду позовні вимоги ОСОБА_2 в частині визнання права власності в порядку спадкування за ОСОБА_2 після смерті її тітки ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_2 , на житловий будинок з надвірними будівлями, що знаходиться в АДРЕСА_1 .

Закрити підготовче провадження та справу за позовом ОСОБА_2 до Комарівськоїсільської радиНіжинського районуЧернігівської областіпро визнанняправа власності наспадкове майно призначитив судовомузасіданні на 27 березня 2024 року на 10-00 год.

Розгляд справи проводити суддею одноособово.

В судове засідання викликати сторони.

Встановити загальний порядок дослідження доказів: надання вступного слова учасникам справи, з`ясування обставин, на які учасники посилаються як на вимогу своїх підстав та заперечень, дослідження письмових доказів, допит свідків.

Копію ухвали про закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті надіслати сторонам, викликати їх в судове засідання.

Веб-адреса сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет, за якою учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи, що розглядається: https://br.cn.court.gov.ua/sud2503/.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Ріхтер В.В.

СудБорзнянський районний суд Чернігівської області
Дата ухвалення рішення19.03.2024
Оприлюднено21.03.2024
Номер документу117751570
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах щодо права власності чи іншого речового права на нерухоме майно (крім землі), з них: про приватну власність, з них: визнання права власності

Судовий реєстр по справі —730/1518/23

Рішення від 27.03.2024

Цивільне

Борзнянський районний суд Чернігівської області

Ріхтер В. В.

Ухвала від 19.03.2024

Цивільне

Борзнянський районний суд Чернігівської області

Ріхтер В. В.

Ухвала від 25.12.2023

Цивільне

Борзнянський районний суд Чернігівської області

Ріхтер В. В.

Ухвала від 21.12.2023

Цивільне

Борзнянський районний суд Чернігівської області

Ріхтер В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні