Ухвала
від 18.03.2024 по справі 290/405/24
РОМАНІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

290/405/24

У Х В А Л А

смт. Романів 18 березня 2024 року

Романівський районний суд Житомирської області в складі судді Ковальчука М.В., вирішуючи питання про прийняття до розгляду заяви ОСОБА_1 ,-

В С Т А Н О В И В :

В березні 2024 року ОСОБА_1 звернулася до суду з заявою, в якій просить встановити той факт, що ІНФОРМАЦІЯ_1 помер її чоловік - ОСОБА_2 .

Заява обгрунтована тим, що органом державної реєстрації актів цивільного стану йому було відмовлено у видачі свідоцтва про смерть ОСОБА_2 . Необхідність встановлення даного факту заявник пов`язує із реалізацію свого права на спадщину.

Окрім цього, ОСОБА_1 заявлено клопотання про виклик свідків: ОСОБА_3 та ОСОБА_4 , які можуть підтвердити обставини, викладені в заяві про встановлення факту смерті особи.

Заява щодо форми і змісту відповідає вимогам статтей 315-318 Цивільного процесуального кодексу України (далі ЦПК України). Підстав для повернення заяви, залишення її без руху, відмови у відкритті провадження не вбачається.

Відповідно до частини 3 статті 294 ЦПК України, справи окремого провадження розглядаються судом з додержанням загальних правил, встановлених цим Кодексом, за вийнятком положень щодо змагальності та меж судового розгляду.

Статтею 91 ЦПК України передбачено право учасника справи звернутися до суду із заявою про виклик свідка, в якій зазначаються його ім`я, місце проживання (перебування) або місце роботи, обставини, які він може підтвердити.

Враховуючи, що клопотання ОСОБА_1 про виклик свідків відповідає вимогам статті 91 ЦПК України, суд приходить до переконання про необхідність його задоволення.

Керуючись статтями 91, 315-318 ЦПК України, суд, -

В И Р І Ш И В :

Відкрити провадження у справі за заявою ОСОБА_1 (адреса місця проживання: АДРЕСА_1 ) про встановлення факту смерті особи, заінтересовані особи Романівський відділ державної реєстрації актів цивільного стану у Житомирському районі Житомирської області Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ) (адреса місцязнаходження: вул. Графа Ілінського, 1 смт. Романів Житомирський район Житомирська область), Романівська селищна рада Житомирського району Житомирської області (адреса місцязнаходження: вул. Сергія Лялевича, 2 смт. Романів Житомирський район Житомирська область).

Призначити справу до судового розгляду у відкритому судовому засіданні на 02травня 2024року на09годину в залі судових засідань № 1 в приміщенні Романівського районного суду Житомирської області (вул. Небесної Сотні, 86/10 смт. Романів Житомирська область).

Клопотання ОСОБА_1 про виклик свідків задовольнити.

Здійснити виклик свідків:

- ОСОБА_3 , проживаючої за адресою: АДРЕСА_2 ;

- ОСОБА_4 , проживаючої за адресою: АДРЕСА_3 .

Попередити свідків про кримінальну відповідальність за статтями 384, 385 Кримінального кодексу України (за завідомо неправдиве показання та відмову свідка без поважних причин від давання показань на вимогу суду).

Копію ухвали про відкриття провадження у справі одночасно з копією заяви та копіями доданих до неї документів направити учасникам справи.

Інформацію щодо даної справи в мережі інтернет можна отримати на офіційному веб-порталі судової влади України за посиланням: http://dg.zt.court.gov.ua/sud0621/

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя М.В. Ковальчук

СудРоманівський районний суд Житомирської області
Дата ухвалення рішення18.03.2024
Оприлюднено21.03.2024
Номер документу117755058
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи окремого провадження Справи про встановлення фактів, що мають юридичне значення, з них: факту смерті, з них:

Судовий реєстр по справі —290/405/24

Рішення від 03.06.2024

Цивільне

Романівський районний суд Житомирської області

Ковальчук М. В.

Ухвала від 16.05.2024

Цивільне

Романівський районний суд Житомирської області

Ковальчук М. В.

Ухвала від 02.05.2024

Цивільне

Романівський районний суд Житомирської області

Ковальчук М. В.

Ухвала від 18.03.2024

Цивільне

Романівський районний суд Житомирської області

Ковальчук М. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні