Ухвала
від 16.05.2024 по справі 290/405/24
РОМАНІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Україна

Романівський районнийсуд Житомирської області

290/405/24

У Х В А Л А

16травня 2024 року смт. Романів

Романівський районнийсуд Житомирськоїобласті вскладі суддіКовальчука М.В., з участю секретаря судового засідання Багінської В.І., під час розгляду у відкритому судовому засіданніцивільної справи за заявою ОСОБА_1 про встановлення факту смерті особи, заінтересовані особи Романівський відділ державної реєстрації актів цивільного стану у Житомирському районі Житомирської області Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ), Романівська селищна рада Житомирського району Житомирської області,-

В С Т А Н О В И В :

В березні 2024 року ОСОБА_1 звернулася до суду з заявою, в якій просить встановити той факт, що ІНФОРМАЦІЯ_1 помер її чоловік - ОСОБА_2 .

Заява обгрунтована тим, що органом державної реєстрації актів цивільного стану заявнику було відмовлено у видачі свідоцтва про смерть ОСОБА_2 . Необхідність встановлення даного факту остання пов`язує із отриманням свідоцтва про смерть, встановленого законодавством України зразка, та реалізацією свого права на спадщину.

Ухвалою Романівського районного суду Житомирської області від 18 березня 2024 року задоволено клопотання ОСОБА_1 про виклик свідків ОСОБА_3 та ОСОБА_4

03 травня 2024 року до суду надійшла заява ОСОБА_1 про уточнення вимог своєї заяви про встановлення факту смерті особи, в якій остання просить суд встановити факт смерті ОСОБА_2 ІНФОРМАЦІЯ_2 , яка наступила ІНФОРМАЦІЯ_1 в смт. Биківка Романівського району Житомирської області.

В судове засідання, призначене на 16 травня 2024 року,учасники справи та свідки, будучи належним чином повідомленим про час і місце розгляду справи, не з`явилися. Представниками заінтересованих осіб заявлено клопотання про розгляд справи за їхньої відсутності, проти задоволення заяви про встановлення факту смерті не заперечили. Заявником подано заяву, згідно якої остання просить прийняти до розгляду її заяву про уточнення вимог заяви про встановлення факту смерті особи, розгляд справи просить проводити за її відсутності.

Справи окремого провадження, відповідно до частини 3 статті 294 Цивільного процесуального кодексу України (далі ЦПК України), розглядаються судом з додержанням загальних правил, встановлених цим Кодексом, за винятком положень щодо змагальності та меж судового розгляду.

Частиною 8 статті 49 ЦПК України встановлено, що заявник та заінтересовані особи у справах окремого провадження мають права та обов`язки сторін, крім випадків, передбачених урозділі IVцього Кодексу.

Крім прав та обов`язків, визначених устатті 43цього Кодексу: позивач вправі збільшити або зменшити розмір позовних вимог до закінчення підготовчого засідання або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження (пункт 2 частини 2 статті 49 ЦПК України).

Враховуючи вказані положення цивільного процесуального законодавства, суд приймає до розгляду заяву про уточнення вимог заяви про встановлення факту смерті особи.

Відповідно дочастини 2статті 198ЦПК України,суд відкладаєзасідання вмежах визначеногоцим Кодексомстроку увипадках: в інших випадках, коли питання, визначенічастиною другоюстатті 197 цього Кодексу, не можуть бути розглянуті у даному підготовчому засіданні.

Керуючись статтями49, 198, 240, 258-260, 293, 294 ЦПК України, суд, -

В И Р І Ш И В :

Прийняти до розгляду заяву ОСОБА_1 від 03 травня 2024 року про уточнення вимог заяви про встановлення факту смерті особи.

Відкласти розгляд справи за заявою ОСОБА_1 про встановлення факту смерті особи, заінтересовані особи Романівський відділ державної реєстрації актів цивільного стану у Житомирському районі Житомирської області Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ), Романівська селищна рада Житомирського району Житомирської області, на 03червня 2024року на14годину 30хвилин.

Здійснити виклик свідків:

- ОСОБА_3 , проживаючої за адресою: АДРЕСА_1 ;

- ОСОБА_4 , проживаючої за адресою: АДРЕСА_2 .

Попередити свідків про кримінальну відповідальність за статтями 384, 385 Кримінального кодексу України (за завідомо неправдиве показання та відмову свідка без поважних причин від давання показань на вимогу суду).

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя М.В.Ковальчук

СудРоманівський районний суд Житомирської області
Дата ухвалення рішення16.05.2024
Оприлюднено20.05.2024
Номер документу119069969
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи окремого провадження Справи про встановлення фактів, що мають юридичне значення, з них: факту смерті, з них:

Судовий реєстр по справі —290/405/24

Рішення від 03.06.2024

Цивільне

Романівський районний суд Житомирської області

Ковальчук М. В.

Ухвала від 16.05.2024

Цивільне

Романівський районний суд Житомирської області

Ковальчук М. В.

Ухвала від 02.05.2024

Цивільне

Романівський районний суд Житомирської області

Ковальчук М. В.

Ухвала від 18.03.2024

Цивільне

Романівський районний суд Житомирської області

Ковальчук М. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні