Ухвала
від 18.03.2024 по справі 160/11184/22
ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

18 березня 2024 року Справа 160/11184/22

Дніпропетровський окружний адміністративний суд у складі:

головуючого судді Юркова Е.О.,

при секретарі судового засідання Шпоті Я.С.,

за участі сторін:

представника позивача Порохняч М.О.

розглянувши у підготовчому судовому засіданні у місті Дніпро матеріали адміністративної справи № 160/11184/22 за позовом Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Дніпропетровській області до Управління праці та соціального захисту населення виконавчого комітету Марганецької міської ради, співвідповідачів: Комунального підприємства «Інфраструктурного розвитку та благоустрою Марганецької міської територіальної громади» та Марганецької міської ради про застосування заходів реагування, -

УСТАНОВИВ:

29 грудня 2021 року Головне управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Дніпропетровській області звернулось до Дніпропетровського окружного адміністративного суду з позовом до Управління праці та соціального захисту населення виконавчого комітету Марганецької міської ради з вимогами:

- застосувати заходи реагування у вигляді повного зупинення експлуатації (роботи об`єкта, а саме: будівлі за адресою: Дніпропетровська обл., Нікопольський район, місто Марганець, вул. Єдності, 66 Управління праці та соціального захисту населення виконавчого комітету Марганецької міської ради (код ЄДРПОУ - 03192193), до повного усунення порушень, зазначених в акті від 04.02.2022 №17.

Ухвалою суду від 01.08.2022 відкрито провадження в адміністративній справі № 160/11184/22 та призначено розгляд справи за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення (виклику) учасників справи.

Ухвалою суду від 23.08.2022 призначено розгляд адміністративної справи № 160/11184/22 за правилами загального позовного провадження та замінено засідання для розгляду справи по суті підготовчим засіданням.

Ухвалою суду від 20.09.2022 було зупинено провадження у адміністративній справі № 160/11184/22 до моменту припинення в Україні воєнного стану.

Ухвалою суду від 21.11.2023 провадження у адміністративній справі № 160/11184/22 поновлено. Розгляд справи призначено у підготовчому провадженні на 30.11.2023 о 09 год. 00 хв.

Ухвалою суду від 30.11.2023 продовжено строк підготовчого засідання по адміністративній справі №160/11184/22 на тридцять днів. Розгляд справи призначено у підготовчому провадженні на 12.12.2023 о 10 год. 00 хв.

Ухвалою суду від 12.12.2023 залучено до участі у справі № 160/11184/22, в якості співвідповідачів: Комунальне підприємство «Інфраструктурного розвитку та благоустрою Марганецької міської територіальної громади» та Марганецьку міську раду. У зв`язку з чим, відкладено розгляд справи на 26.12.2023 о 09 год. 20 хв.

У зв`язку з перебуванням головуючого судді у період з 25.12.2023 по 16.02.2024 у творчій відпустці, у період з 19.02.2024 по 23.02.2024 на навчанні, розгляд справи призначено на 28.02.2024 о 10 год 00 хв.

В судове засідання 28.02.2024 сторони не з`явились, у зв`язку з чим слухання справи в підготовчому засіданні відкладено на 06.03.2024 о 10 год. 10 хв.

06.03.2024 в судове засідання сторони не з`явились, від представника відповідача надійшло клопотання про відкладення розгляду справи у зв`язку з чим слухання справи в підготовчому засіданні відкладено на 12.03.2024 о 10 год. 00 хв. та у зв`язку з необхідністю долучення доказів відкладено до 11 год. 00 хв. 18.03.2024.

18.03.2024 до суду від представника позивача надійшло клопотання про витребування доказів.

В обгрунтування клопотання, зазначає, що докази, які долучені Відповідачем до справи є неналежними, недостовірними, та недостатніми для того, щоб зробити висновки у кого на балансі знаходиться нежитлова будівля за адресою: Дніпропетровська обл., Нікопольський район, місто Марганець, вул. Єдності, 66. Зазначає, що згідно офіційного сайту Марганецької міської ради, Управління праці та соціального захисту населення виконавчого комітету Марганецької міської ради знаходиться та ведуть прийом громадян за адресою: Дніпропетровська обл., Нікопольський район, місто Марганець, вул. Єдності, 66. Також, в Єдиній судовій інформаційно-телекомунікаційній системі «Електронний суд» адреса листування з Управлінням праці та соціального захисту населення виконавчого комітету Марганецької міської ради вказана Дніпропетровська обл., Нікопольський район, місто Марганець, вул. Єдності, 66. Відповідно до безкоштовного запиту у Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань місцезнаходження юридичної особи Відповідача також зазначена адреса: Україна, 53407, Дніпропетровська обл., місто Марганець, вулиця Єдності, будинок 66. Згідно безкоштовного запиту у Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань місцезнаходження Комунального підприємства «Інфраструктурного розвитку та благоустрою Марганецької міської територіальної громади» є адреса: Україна, 53403, Дніпропетровська обл., Нікопольський р-н, місто Марганець, вул. Паркова, будинок 9. Отже, можливо зробити висновки, що доданий доказ, а саме рішення Марганецької міської ради від 04.12.2023 №1345-49-5/VIII в якому зазначено, що Управління праці та соціального захисту населення виконавчого комітету Марганецької міської ради не є балансоутримувачем будівлі є недостатнім та потребує додаткового підтвердження.

Розглянувши матеріали адміністративної справи, суд вважає за необхідне витребувати докази, виходячи з такого.

Відповідно до частини 1 статті 72 Кодексу адміністративного судочинства України, доказами в адміністративному судочинстві є будь-які дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин (фактів), що обґрунтовують вимоги і заперечення учасників справи, та інші обставини, що мають значення для правильного вирішення справи.

Статтею 73 Кодексу адміністративного судочинства України встановлено, що належними є докази, які містять інформацію щодо предмета доказування.

Предметом доказування є обставини, які підтверджують заявлені вимоги чи заперечення або мають інше значення для розгляду справи і підлягають встановленню при ухваленні судового рішення.

Сторони мають право обґрунтовувати належність конкретного доказу для підтвердження їхніх вимог або заперечень.

Достатніми є докази, які у своїй сукупності дають змогу дійти висновку про наявність або відсутність обставин справи, які входять до предмета доказування (частина 1 статті 76 Кодексу адміністративного судочинства України).

Згідно статті 79 Кодексу адміністративного судочинства України учасники справи подають докази у справі безпосередньо до суду.

Позивач, особи, яким законом надано право звертатися до суду в інтересах інших осіб, повинні подати докази разом із поданням позовної заяви.

Відповідач, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, повинні подати суду докази разом із поданням відзиву або письмових пояснень третьої особи.

Якщо доказ не може бути поданий у встановлений законом строк з об`єктивних причин, учасник справи повинен про це письмово повідомити суд та зазначити: доказ, який не може бути подано; причини, з яких доказ не може бути подано у зазначений строк. Учасник справи також повинен надати докази, які підтверджують, що він здійснив усі залежні від нього дії, спрямовані на отримання відповідного доказу.

У відповідності до частини 1, 3, 6 статті 80 Кодексу адміністративного судочинства України учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом. Таке клопотання повинно бути подане в строк, зазначений в частинах другій та третій статті 79 цього Кодексу. Якщо таке клопотання заявлено з пропуском встановленого строку, суд залишає його без задоволення, крім випадку, коли особа, яка його подає, обґрунтує неможливість його подання у встановлений строк з причин, що не залежали від неї.

Про витребування доказів за власною ініціативою або за клопотанням учасника справи, або про відмову у витребуванні доказів суд постановляє ухвалу.

Будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду.

Відповідно до вимог статті 94 Кодексу адміністративного судочинства України письмовими доказами є документи (крім електронних документів), які містять дані про обставини, що мають значення для правильного вирішення спору.

Письмові докази подаються в оригіналі або в належним чином засвідченій копії, якщо інше не визначено цим Кодексом. Якщо для вирішення спору має значення лише частина документа, подається засвідчений витяг з нього.

Учасники справи мають право подавати письмові докази в електронних копіях, посвідчених електронним цифровим підписом, прирівняним до власноручного підпису відповідно до закону. Електронна копія письмового доказу не вважається електронним доказом.

Копії документів вважаються засвідченими належним чином, якщо їх засвідчено в порядку, встановленому чинним законодавством.

Учасник справи, який подає письмові докази в копіях (електронних копіях), повинен зазначити про наявність у нього або іншої особи оригіналу письмового доказу.

Учасник справи підтверджує відповідність копії письмового доказу оригіналу, який знаходиться у нього, своїм підписом із зазначенням дати такого засвідчення.

На підставі викладеного, з метою повного з`ясування усіх обставин справи та підтвердження доводів сторін, суд вважає за необхідне зобов`язати Марганецьку міську раду надати суду належні докази, які підтверджують хто є балансоутримувачем нежитлової будівлі за адресою: Дніпропетровська обл., Нікопольський район, місто Марганець, вул. Єдності, 66. Окрім того, суд вважає за необхідне також зобов`язати Управління праці та соціального захисту населення виконавчого комітету Марганецької міської ради надати підтверджуючі документи, за якою адресою вони здійснюють свою діяльність.

На підставі викладеного, керуючись статтями 72-80, 94, 241, 248 Кодексу адміністративного судочинства України, суддя, -

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Дніпропетровській області задовольнити.

Зобов`язати Марганецьку міську раду надати суду належні докази, які підтверджують хто є балансоутримувачем нежитлової будівлі за адресою: Дніпропетровська обл., Нікопольський район, місто Марганець, вул. Єдності, 66.

Зобов`язати Управління праці та соціального захисту населення виконавчого комітету Марганецької міської ради надати підтверджуючі документи, за якою адресою вони здійснюють свою діяльність.

Зазначені документи необхідно надати суду в строк до 27 березня 2024 року на адресу Дніпропетровського окружного адміністративного суду (49005, м. Дніпро, вул. Академіка Чекмарьова, буд. 5).

Підготовче засідання призначити на 28 березня 2024 року о 10:10 год. у приміщенні Дніпропетровського окружного адміністративного суду за адресою: м.Дніпро, вул. Академіка Чекмарьова, 5, зала судових засідань 1.

Суд попереджає про застосування заходів процесуального примусу у випадку невиконання вимог суду в частині надання витребуваних документів.

Ухвала набирає законної сили після її проголошення і не може бути оскаржена окремо.

Суддя Е.О. Юрков

Дата ухвалення рішення18.03.2024
Оприлюднено21.03.2024
Номер документу117759555
СудочинствоАдміністративне
Сутьзастосування заходів реагування

Судовий реєстр по справі —160/11184/22

Ухвала від 16.04.2024

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Юрков Едуард Олегович

Рішення від 10.04.2024

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Юрков Едуард Олегович

Ухвала від 18.03.2024

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Юрков Едуард Олегович

Ухвала від 30.11.2023

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Юрков Едуард Олегович

Ухвала від 21.11.2023

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Юрков Едуард Олегович

Ухвала від 19.09.2022

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Юрков Едуард Олегович

Ухвала від 05.09.2022

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Юрков Едуард Олегович

Ухвала від 22.08.2022

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Юрков Едуард Олегович

Ухвала від 01.08.2022

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Юрков Едуард Олегович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні