Ухвала
від 20.03.2024 по справі 699/503/24
КОРСУНЬ-ШЕВЧЕНКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 699/503/24

Номер провадження № 1-кс/699/116/24

УХВАЛА

щодо проведення процесуальних дій в режимі відеоконференції

20.03.2024 м. Корсунь-Шевченківський

Слідчий суддя Корсунь-Шевченківського районного суду Черкаської області ОСОБА_1 , в порядку підготовки до розгляду скарги ОСОБА_2 на бездіяльність службових осіб органу досудового розслідування/ дізнання Відділення поліції № 1 Черкаського районного управління поліції Головного управління національної поліції в Черкаській області стосовно невнесення відомостей про кримінальне правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань,

УСТАНОВИВ:

До Корсунь-Шевченківського районного суду Черкаської області порядку ст.303 КПК України найшла скарга ОСОБА_2 на бездіяльність службових осіб органу досудового розслідування/ дізнання Відділення поліції № 1 Черкаського районного управління поліції Головного управління національної поліції в Черкаській області стосовно невнесення відомостей про кримінальне правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Судове засідання у справі призначено на 11.30 год. 21.03.2024.

Водночас, 20.03.2024 до суду надійшло клопотання представника скаржника ОСОБА_2 адвоката ОСОБА_3 про його участь у судовому засіданні з розгляду цієї скарги у режимі відеоконференції за допомогою власних засобів через його особистий кабінет. Подане клопотання мотивоване віддаленістю місця провадження діяльності адвоката та місця знаходження Корсунь-Шевченківського районного суду.

Згідно з частинами 1, 2 ст. 336 КПК України судове провадження може здійснюватися у режимі відеоконференції під час трансляції з іншого приміщення, у тому числі яке знаходиться поза межами приміщення суду (дистанційне судове провадження), у разі неможливості безпосередньої участі учасника кримінального провадження в судовому провадженні за станом здоров`я або з інших поважних причин. Суд ухвалює рішення про здійснення дистанційного судового провадження за власною ініціативою або за клопотанням сторони чи інших учасників кримінального провадження. Суд не має права прийняти рішення про здійснення дистанційного судового провадження, в якому поза межами приміщення суду перебуває обвинувачений, якщо він проти цього заперечує, крім випадків здійснення дистанційного судового провадження в умовах воєнного стану.

Таким чином, ураховуючи складнощі щодо безпосередньої участі представника скаржника у судовому засіданні з розгляду поданої скарги, суд дійшов висновку про наявність підстав для його участі у судовому засіданні дистанційно.

Керуючись ст. 336 КПК України, слідчий суддя

УХВАЛИВ :

Заяву представника скаржника ОСОБА_2 адвоката ОСОБА_3 про участь у судовому засіданні дистанційно задовольнити.

Судове засідання призначене на 21.03.2024 на 11 год. 30 хв. з розгляду скарги ОСОБА_2 на бездіяльність службових осіб органу досудового розслідування/ дізнання Відділення поліції № 1 Черкаського районного управління поліції Головного управління національної поліції в Черкаській області стосовно невнесення відомостей про кримінальне правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань, провести в режимі відеоконференції через підсистему відеоконференцзв`язку ЄСІТС.

Застосовані в дистанційному судовому провадженні технічні засоби і технології мають забезпечувати належну якість зображення і звуку, дотримання принципу гласності та відкритості судового провадження.

Учасникам кримінального провадження має бути забезпечена можливість чути та бачити хід судового провадження, ставити запитання і отримувати відповіді, реалізовувати інші надані їм процесуальні права та виконувати процесуальні обов`язки, передбачені КПК України.

Ухвала оскарженнюне підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

СудКорсунь-Шевченківський районний суд Черкаської області
Дата ухвалення рішення20.03.2024
Оприлюднено21.03.2024
Номер документу117777247
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за скаргами на дії та рішення правоохоронних органів, на дії чи бездіяльність слідчого, прокурора та інших осіб під час досудового розслідування бездіяльність слідчого, прокурора стосовно невнесення відомостей про кримінальне правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань

Судовий реєстр по справі —699/503/24

Ухвала від 21.03.2024

Кримінальне

Корсунь-Шевченківський районний суд Черкаської області

Літвінова Г. М.

Ухвала від 21.03.2024

Кримінальне

Корсунь-Шевченківський районний суд Черкаської області

Літвінова Г. М.

Ухвала від 20.03.2024

Кримінальне

Корсунь-Шевченківський районний суд Черкаської області

Літвінова Г. М.

Ухвала від 18.03.2024

Кримінальне

Корсунь-Шевченківський районний суд Черкаської області

Літвінова Г. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні