Ухвала
від 20.03.2024 по справі 482/559/24
НОВООДЕСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

20.03.2024

Справа № 482/559/24

Номер провадження 2/482/494/2024

У Х В А Л А

про відкриття провадження у справі

20 березня 2024 року м. Нова Одеса

Новоодеський районний суд Миколаївської області в складі головуючого судді Сергієнко С.А., розглянувши матеріали позовної заяви

ОСОБА_1 , місце проживання: АДРЕСА_1

до

Новоодеської міської ради Миколаївського району, Миколаївської області, місце знаходження: вул.. Центральна,208, м. Нова Одеса, Миколаївського району, Миколаївської області,

Третя особа- Новоодеський відділдержавної реєстраціїактів цивільногостану уМиколаївському районіМиколаївської областіПівденного Міжрегіонального УправлінняМіністерства Юстиції(м.Одеса)), місце знаходження: 56602, м. Нова Одеса, Миколаївської області, вул.. Центральна, 182

про встановлення фактів, що мають юридичне значення та визнання права власності в порядку спадкування за законом, -

встановив:

У березні 2024 року позивач, від імені якого та на передбачених законом підставах діє адвокат Ільїн О.В., звернувся до суду з вказаною позовною заявою.

13.03.2024 р. представником позивача, на виконання вимог ухвали суду від 12.03.2024 р. було надано заяву про усунення недоліків, вказаних у вказаній ухвалі суду.

Зазначена позовна заява подана з додержанням вимог статей 175, 177 ЦПК України.

Підстави, визначені статтями 185-186 ЦПК України, для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження у справі не встановлені.

Під час звернення до суду із позовом, представником позивача заявлено клопотання про витребування:

- з Державного нотаріального архіву Миколаївської області завірених належним чином копій матеріалів нотаріальної справи, заведеної при нотаріальному посвідченні нотаріусом Новоодеської державної нотаріальної контори Миколаївської області Височинською Г.М., Договору купівлі-продажу належного колгоспному двору

житлового будинку з надвірними спорудами, що знаходиться за адресою:

АДРЕСА_2 , житловою площею 38,3 кв.м., укладеного 28 листопада

1973 року між ОСОБА_2 та

ОСОБА_3 , зареєстрований за № 2177;

- з Комунального підприємства «Вознесенське міжміське бюро

технічної інвентаризації» належним чином завіреної копії матеріалів інвентарної

справи № 13301, заведеної при реєстрації Договору купівлі-продажу належного

колгоспному двору житлового будинку з надвірними спорудами, що знаходиться за

адресою: АДРЕСА_2 , житловою площею 38,3 кв.м.,

укладеного 28 листопада 1973 року між ОСОБА_2 та

ОСОБА_3 , запис в реєстровій книзі № 479, оскільки у нього немає можливості самостійно отримати вказані докази.

Відповідно до вимог ч.1 статті 81 ЦПК України, кожна сторона повинна довести ті обставини, на які вона посилається як на підставу своїх вимог або заперечень, крім випадків встановлених цим Кодексом.

Відповідно до частини 1 статті 84 ЦПК України, учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом.

Враховуючи вищевикладене, суд вважає, що клопотання представника позивача про витребування доказів слід задовольнити, оскільки у нього є складнощі щодо отримання доказів у даній цивільній справі.

Згідно ч. 6ст.84 ЦПК України, будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду.

Керуючись ст.ст. 19, 84, 175, 177, 187, 189-193, 197, 353 ЦПК України, суд,-

постановив:

Прийняти до розгляду та відкрити провадження у справі за позовною заявою ОСОБА_1 доНовоодеської міськоїради Миколаївськогорайону,Миколаївської області,третя особа- Новоодеський відділдержавної реєстраціїактів цивільногостану уМиколаївському районіМиколаївської областіПівденного Міжрегіонального УправлінняМіністерства Юстиції(м.Одеса)) про встановлення фактів, що мають юридичне значення та визнання права власності в порядку спадкування за законом.

Розгляд справи проводити в порядку загального позовного провадження.

Підготовче засідання у справі призначити на 20травня 2024року о 09год.00хв. в приміщенні Новоодеського районного суду Миколаївської області, за адресою: м. Нова Одеса, Миколаївської області, вул. Центральна,190, каб. № 15, про що повідомити сторони.

Витребувати з Державного нотаріального архіву Миколаївської області завірених належним чином копій матеріалів нотаріальної справи, заведеної при нотаріальному посвідченні нотаріусом Новоодеської державної нотаріальної контори Миколаївської області Височинською Г.М., Договору купівлі-продажу належного колгоспному двору

житлового будинку з надвірними спорудами, що знаходиться за адресою:

АДРЕСА_2 , житловою площею 38,3 кв.м., укладеного 28 листопада 1973 року між ОСОБА_2 та

ОСОБА_3 , зареєстрований за № 2177.

Витребувати з Комунального підприємства «Вознесенське міжміське бюро

технічної інвентаризації» належним чином завіреної копії матеріалів інвентарної

справи № 13301, заведеної при реєстрації Договору купівлі-продажу належного

колгоспному двору житлового будинку з надвірними спорудами, що знаходиться за

адресою: АДРЕСА_2 , житловою площею 38,3 кв.м.,

укладеного 28 листопада 1973 року між ОСОБА_2 та

ОСОБА_3 , запис в реєстровій книзі № 479.

Зазначені документи надати Новоодеському районному суду Миколаївської області в строк до 20 травня 2024 р. до 09-00 год.

Направити копію ухвали до Державного нотаріальногоархіву Миколаївськоїобласті ( вул. Біла, 2/4, Миколаїв, Миколаївська область, 54000, код ЄДРПОУ24781350 ) та до Комунального підприємства«Вознесенське міжміськебюро технічноїінвентаризації» (56500,Миколаївська обл.,місто Вознесенськ,вул..Соборності,41, Код ЄДРПОУ 41692460) - для виконання.

Роз`яснити, що особи, які не мають можливості подати доказ, який вимагає суд, взагалі або в установлені судом строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня отримання ухвали.

У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом.

Встановити відповідачу п`ятнадцятиденний строк з дня вручення даної ухвали, протягом якого він має право подати відзив, який повинен відповідати вимогам ст. 178 ЦПК України, і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову.

Відповідно до вимог ч. 4 ст. 178 ЦПК України, одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду, копія відзиву та доданих до нього документів повинна бути надіслана іншим учасникам справи. У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами (ч. 8 ст. 178 ЦПК України). Відповідно до ч. 1 ст. 193 ЦПК України у строк для подання відзиву відповідач має право пред`явити зустрічний позов.

Встановити позивачу п`ятиденний строк з дня отримання відзиву для подання відповіді на відзив, копія якої одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Встановити відповідачу п`ятиденний строк з дня отримання відповіді на відзив для подання заперечень, копія якого одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо даної справи в мережі Інтернет за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України - http://no.mk.court.gov.ua/sud1419/gromadyanam/csz.

Копію ухвали про відкриття провадження у справі разом з копією позовної заяви та копіями доданих до неї матеріалів надіслати учасникам справи.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Суддя С.А. Сергієнко

Дата ухвалення рішення20.03.2024
Оприлюднено21.03.2024
Номер документу117782029
СудочинствоЦивільне
Сутьвстановлення фактів, що мають юридичне значення та визнання права власності в порядку спадкування за законом

Судовий реєстр по справі —482/559/24

Ухвала від 20.03.2024

Цивільне

Новоодеський районний суд Миколаївської області

Сергієнко С. А.

Ухвала від 12.03.2024

Цивільне

Новоодеський районний суд Миколаївської області

Сергієнко С. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні