Ухвала
від 11.03.2024 по справі 557/226/24
ГОЩАНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 557/226/24

Провадження № 2/557/151/2024

У Х В А Л А

11 березня 2024 року селище Гоща

Гощанський районний суд Рівненської області в складі:

судді Пацка Д.В.,

секретар судового засідання Довгалець Н.М.,

номер справи 557/226/24,

учасники справи:

позивач ОСОБА_1

відповідач ОСОБА_2

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в селищі Гоща цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про розірвання шлюбу,

ВСТАНОВИВ:

В провадженні Гощанського районного суду Рівненської області перебуває справа за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про розірвання шлюбу.

Ухвалою суду від 21лютого 2024 року прийнято до розгляду та відкрито спрощене позовне провадження у справі.

06 березня 2024 року від відповідача ОСОБА_2 надійшла зустрічна позовна заява до ОСОБА_1 про визначення місця проживання дитини.

Відповідач посилається на положенняст.193 ЦПК України, вважає, що обидва позови взаємопов`язані і їх спільний розгляд є доцільним.

Позивач - ОСОБА_1 за первісним позовом в судове засідання не з`явилася, хоча про дату, час та місце розгляду справи повідомлялася вчасно та належним чином. Подала до суду заяву, в якій просить справу розглянути без її участі, позов підтримує.

Відповідач за первісним позовом в судове засідання не з`явився, хоча про дату, час та місце розгляду справи повідомлявся вчасно та належним чином. Подав до суду заяву, в якій просить прийняти її до розгляду з первісним позовом.

Вивчивши зустрічний позов, суд прийшов до такого висновку.

За приписами ч. 2, 3 ст.193 ЦПК України, зустрічний позов приймається до спільного розгляду з первісним позовом, якщо обидва позови взаємопов`язані і спільний їх розгляд є доцільним, зокрема, коли вони виникають з одних правовідносин або коли задоволення зустрічного позову може виключити повністю або частково задоволення первісного позову. Вимоги за зустрічним позовом ухвалою суду об`єднуються в одне провадження з первісним позовом.

Суд вважає за необхідне прийняти до спільного розгляду зустрічний позов ОСОБА_2 до ОСОБА_1 , про визначення місця проживання дитини, оскільки ці позови взаємопов`язані і спільний їх розгляд є доцільним, вони виникають з одних правовідносин.

Крім того, згідно з ч. 4 ст. 193 ЦПК України, у випадку подання зустрічного позову у справі, яка розглядається за правилами спрощеного позовного провадження, суд постановляє ухвалу про перехід до розгляду справи за правилами загального позовного провадження.

Оскільки суд дійшов висновку про прийняття зустрічного позову до спільного розгляду із первісним, на підставі ч. 4 ст.193ЦПК України слід постановити ухвалу про перехід до розгляду справи за правилами загального позовного провадження та заміни засідання для розгляду справи по суті підготовчим засіданням.

На підставі викладеного, керуючись ст. 193, 260 ЦПК України, суд

ПОСТАНОВИВ:

Зустрічний позов ОСОБА_2 до ОСОБА_1 про визначення місця проживання дитини прийняти до спільного розгляду з первісним позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про розірвання шлюбу, вимоги за зустрічним позовом об`єднати в одне провадження з первісним позовом.

Відповідач за зустрічним позовом має право протягом 15 днів з дня вручення йому ухвали про прийняття зустрічного позову до спільного розгляду з первісним позовом та об`єднання вимог за зустрічним позовом в одне провадження з первісним позовом надіслати: суду - відзив на зустрічний позов і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти зустрічного позову; позивачу за зустрічним позовом копію відзиву на зустрічний позов та доданих до нього документів.

Позивач за зустрічним позовом має право подати відповідь на відзив на зустрічний позов протягом 5 днів з дня вручення їй відзиву на зустрічний позов, відповідач за зустрічним позовом має право подати заперечення на відповідь на відзив на зустрічний позов протягом 5 днів з дня вручення йому відповіді на відзив на зустрічний позов.

Здійснити перехід до розгляду цивільної справи №557/226/24 за правилами загального позовного провадження та замінити засідання для розгляду справи по суті підготовчим засіданням.

Призначити підготовче судове засідання у справі на 10:30 год. 28 березня 2024 року у приміщенні Гощанського районного суду Рівненської області (Рівненська область, селище Гоща, вул. Олени Теліги, 1А, Е- mail:inbox@gsh.rv.court.gov.ua)., з повідомленням (викликом) сторін.

Ухвала оскарженню окремо від рішення суду не підлягає.

Суддя Д.В. Пацко

СудГощанський районний суд Рівненської області
Дата ухвалення рішення11.03.2024
Оприлюднено22.03.2024
Номер документу117790772
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із сімейних відносин, з них про розірвання шлюбу

Судовий реєстр по справі —557/226/24

Рішення від 17.05.2024

Цивільне

Гощанський районний суд Рівненської області

Пацко Д. В.

Рішення від 17.05.2024

Цивільне

Гощанський районний суд Рівненської області

Пацко Д. В.

Ухвала від 13.05.2024

Цивільне

Гощанський районний суд Рівненської області

Пацко Д. В.

Ухвала від 28.03.2024

Цивільне

Гощанський районний суд Рівненської області

Пацко Д. В.

Ухвала від 11.03.2024

Цивільне

Гощанський районний суд Рівненської області

Пацко Д. В.

Ухвала від 21.02.2024

Цивільне

Гощанський районний суд Рівненської області

Пацко Д. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні