Ухвала
від 28.03.2024 по справі 557/226/24
ГОЩАНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 557/226/24

Провадження № 2/557/151/2024

У Х В А Л А

28 березня 2024 року селище Гоща

Гощанський районний суд Рівненської області в складі:

судді Пацка Д.В.,

секретар судового засідання Довгалець Н.М.,

номер справи 557/226/24,

учасники справи:

позивач ОСОБА_1 ,

відповідач ОСОБА_2 ,

розглянувши у підготовчому відкритому судовому засіданні в порядку загального позовного провадження в залі суду в селищі Гоща позовну заяву ОСОБА_3 до ОСОБА_2 про розірвання шлюбу, зустрічний позов ОСОБА_2 до ОСОБА_1 про визначення місця проживання дитини,

ВСТАНОВИВ:

В провадженні Гощанського районного суду Рівненської області за правилами загального позовного провадження розглядається справа №557/226/24 за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про розірвання шлюбу та зустрічний позов ОСОБА_2 до ОСОБА_1 про визначення місця проживання дитини.

Ухвалою Гощанського районного суду Рівненської області від 21 лютого 2024 року зазначену позовну заяву прийнято до розгляду та відкрито провадження у справі, розгляд якої постановлено здійснювати за правилами загального позовного провадження.

Ухвалою Гощанського районного суду Рівненської області від 11 березня 2024 року прийнято до спільного розгляду з первісним позовом зустрічний позов ОСОБА_2 до ОСОБА_1 про визначення місця проживання дитини.

Здійснено перехід до розгляду цивільної справи №557/226/24 за правилами загального позовного провадження та замінити засідання для розгляду справи по суті підготовчим засіданням.

За результатами проведеного підготовчого судового засідання, судом встановлено наступне.

Відповідно до ч. 2 ст. 247 ЦПК України у разі неявки в судове засідання всіх учасників справи чи в разі якщо відповідно до положень цього Кодексу розгляд справи здійснюється судом за відсутності учасників справи, фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

Відповідно до ч.4-5 Сімейного кодексу України при розгляді судом спорів щодо участі одного з батьків у вихованні дитини, місця проживання дитини, виселення дитини, зняття дитини з реєстрації місця проживання, визнання дитини такою, що втратила право користування житловим приміщенням, позбавлення та поновлення батьківських прав, побачення з дитиною матері, батька, які позбавлені батьківських прав, відібрання дитини від особи, яка тримає її у себе не на підставі закону або рішення суду, управління батьками майном дитини, скасування усиновлення та визнання його недійсним обов`язковою є участь органу опіки та піклування, представленого належною юридичною особою.

Орган опіки та піклування подає суду письмовий висновок щодо розв`язання спору на підставі відомостей, одержаних у результаті обстеження умов проживання дитини, батьків, інших осіб, які бажають проживати з дитиною, брати участь у її вихованні, а також на підставі інших документів, які стосуються справи.

Згідно ч.1 ст.54 ЦПК України треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов`язки щодо однієї зі сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за заявою учасників справи.

Частиною 5 ст. 54 ЦПК України передбачено, що про залучення третіх осіб до участі у справі суд постановляє ухвалу, в якій зазначає, на які права чи обов`язки такої особи та яким чином може вплинути рішення суду у справі.

Враховуючи вищенаведене, та з метою повного та об`єктивного розгляду, а також для з`ясування всіх обставин справи суд вважає за необхідне залучити до участі в справі як третю особу яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору - Службу у справах дітей Гощанської селищної ради (ЄДРПОУ: 44100944).

Враховуючи викладене, суд вважає за доцільне зобов`язати Службу у справах дітей Гощанської селищної ради Рівненської області надати висновок щодо розв`язання спору про визначення місця проживання дитини, а саме сина ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , разом із батьком ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , за адресою: АДРЕСА_1 , оскільки даний висновок має суттєве значення для всебічного, повного та об`єктивного розгляду справи.

На підставі викладеного, керуючись ст. 19 СК України, ст. 51, 196 - 198, 200, 211, 260, 353 ЦПК України, суд -

ПОСТАНОВИВ:

Залучити до участі в цивільній справі №557/226/24 за позовом ОСОБА_3 до ОСОБА_2 про розірвання шлюбу, зустрічним позовом ОСОБА_2 до ОСОБА_1 про визначення місця проживання дитини, як третю особу, яка не заявляє самостійних вимог, щодо предмету спору - Гощанську селищну раду Рівненської області в особі служби у справах дітей (місцезнаходження: 35400, Рівненська область, Рівненський район, селище Гоща, вул. Незалежності, 72 а).

Третій особі, яка не заявляє самостійних вимог, щодо предмету спору - Гощанській селищній раді Рівненської області в особі служби у справах дітей надати суду письмовий висновок щодо розв`язання спору на підставі відомостей, одержаних у результаті обстеження умов проживання дитини, батьків, інших осіб, які бажають проживати з дитиною, брати участь у її вихованні, а також на підставі інших документів, які стосуються справи.

Відкласти розгляд цивільної справи №557/226/24 за позовом ОСОБА_3 до ОСОБА_2 про розірвання шлюбу, зустрічним позовом ОСОБА_2 до ОСОБА_1 про визначення місця проживання дитини, на 10 год. 00 хв. 29.04.2024 в приміщенні Гощанського районного суду Рівненської області (Рівненська область, селище Гоща, вул. Олени Теліги, 1А, Е- mail:inbox@gsh.rv.court.gov.ua).

У підготовче судове засідання для розгляду справи викликати учасників справи.

Ухвала набирає законної сили з моменту її проголошення і оскарженню не підлягає.

Суддя Д.В. Пацко

СудГощанський районний суд Рівненської області
Дата ухвалення рішення28.03.2024
Оприлюднено08.04.2024
Номер документу118134664
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із сімейних відносин, з них про розірвання шлюбу

Судовий реєстр по справі —557/226/24

Рішення від 17.05.2024

Цивільне

Гощанський районний суд Рівненської області

Пацко Д. В.

Рішення від 17.05.2024

Цивільне

Гощанський районний суд Рівненської області

Пацко Д. В.

Ухвала від 13.05.2024

Цивільне

Гощанський районний суд Рівненської області

Пацко Д. В.

Ухвала від 28.03.2024

Цивільне

Гощанський районний суд Рівненської області

Пацко Д. В.

Ухвала від 11.03.2024

Цивільне

Гощанський районний суд Рівненської області

Пацко Д. В.

Ухвала від 21.02.2024

Цивільне

Гощанський районний суд Рівненської області

Пацко Д. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні