Ухвала
від 20.03.2024 по справі 939/1409/23
БОРОДЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 939/1409/23

УХВАЛА

20 березня 2024 рокуБородянський районний суд

Київської області в складі: головуючої судді Герасименко М.М.,

за участі секретаря Рассказової М.М.,

провівши у відкритомусудовому засіданні,в залісуду,в селищіБородянка,підготовче засіданняу цивільнійсправі запозовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третя особа Немішаївська селищна рада про встановлення земельного сервітуту,

ВСТАНОВИВ:

Позивач звернувся до суду з вказаним позовом, просив встановити земельний сервітут, надавши йому право проходу до криниці через земельну ділянку з цільовим призначенням - для будівництва та обслуговування жилого будинку та господарських будівель, що знаходиться у користуванні ОСОБА_2 , та розташована в АДРЕСА_1 , та зобов`язати відповідача не чинити перешкоди у встановленні хвіртки на паркані біля будинку для проходу.

Ухвалою суду від 31 липня 2023 року було відкрито провадження у даній справі та ухвалено провести розгляд справи в порядку загального позовного провадження.

У підготовчому засіданні позивач ОСОБА_1 і його представник адвокат Тищенко Л.М. позов підтримали, вважали за можливе закрити підготовче провадження і призначити справу до судового розгляду.

Відповідач ОСОБА_2 і її представник адвокат Дунаєнко О.А. в підготовчому засіданні позов не визнали, вважали за можливе закрити підготовче провадження і призначити справу до судового розгляду.

Третя особа Немішаївська селищна рада свого представника в підготовче засідання не направила, просила розглянути справу без його участі, проти позовних вимог ОСОБА_1 не заперечує.

Оглянувши матеріали справи, суд вважає, що оскільки визначені ч. 1 ст. 189 ЦПК України завдання підготовчого провадження виконані і мета проведення підготовчого засідання досягнута, на виконання ч. 2 ст. 197 ЦПК України у підготовчому засіданні судом проведені всі необхідні дії для забезпечення правильного, своєчасного і безперешкодного розгляду справи по суті, а тому вбачає за необхідне підготовче провадження у справі закрити та призначити справу до судового розгляду по суті у відкритому судовому засіданні в порядку загального позовного провадження, встановивши загальний порядок дослідження доказів у справі.

Керуючись ст. 189, 196-197, 200 ЦПК України,

УХВАЛИВ:

Підготовче провадження у справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третя особа Немішаївська селищна рада про встановлення земельного сервітуту закрити.

Призначити справу до судового розгляду по суті в порядку загального позовного провадження у відкритому судовому засіданні на 20травня 2024року на11годину 30хвилин, в приміщенні Бородянського районного суду Київської області (07801, Київська область, селище Бородянка, вул. Шевченка, 3).

В судове засідання викликати учасників справи.

Встановити загальний порядок дослідження доказів у справі.

Справу розглядати суддею одноособово.

Ухвала оскарженню не підлягає.

СуддяМ. Герасименко

Дата ухвалення рішення20.03.2024
Оприлюднено22.03.2024
Номер документу117800051
СудочинствоЦивільне
Сутьвстановлення земельного сервітуту

Судовий реєстр по справі —939/1409/23

Ухвала від 20.03.2024

Цивільне

Бородянський районний суд Київської області

Герасименко М. М.

Ухвала від 31.07.2023

Цивільне

Бородянський районний суд Київської області

Герасименко М. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні