Ухвала
від 21.03.2024 по справі 487/9209/23
ЗАВОДСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. МИКОЛАЄВА

Справа № 487/9209/23

Провадження № 2-о/487/36/24

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

21.03.2024 року Заводський районний суд м. Миколаєва у складі: головуючого судді Щербини С.В., присяжних: Баженова С.В.,БандуриН.В., за участю: секретаря судового засідання Барської А.В., розглянувши у відкритому судовому засіданні цивільну справу за заявою ОСОБА_1 , особа щодо якої розглядається справа про визнання її недієздатною: ОСОБА_2 , заінтересована особа: Орган опіки та піклування Виконавчого комітету Миколаївської міської ради про визнання особи недієздатною і призначення опікуна, -

ВСТАНОВИВ:

В проваджені суду перебуває цивільна справа за заявою ОСОБА_1 , особа щодо якої розглядається справа про визнання її недієздатною: ОСОБА_2 , заінтересована особа: Орган опіки та піклування Виконавчого комітету Миколаївської міської ради про визнання особи недієздатною і призначення опікуна.

Заявник в призначене судове засідання не з`явилася. Надала до клопотання про витребування від Міжрайонної медико-соціальної комісії №2 Обласного центру медико-соціальної експертизи Миколаївської обласної ради особову справу МСЕК ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 . Розгляд даного клопотання просила провести за її відсутності.

Представник заінтересованої особи в призначене судове засідання не з`явився, надав до суду заяву про розгляд справи за їх відсутності.

Представник ОСОБА_2 в призначене судове засідання не з`явився, надав до суду заяву про розгляд справи за його відсутності.

Дослідивши матеріали справи, суд приходить до наступного.

Відповідно до положень ст. 76 ч.1 ЦПК України, доказами є будь-які дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин (фактів), що обґрунтовують вимоги і заперечення учасників справи, та інших обставин, які мають значення для вирішення справи.

За приписами ст. 84 ч. ч. 1,3 ЦПК України учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом.

З урахуванням заявлених вимог, необхідністю встановлення фактичних обставин справи, суд вважає клопотання обґрунтованим та таким, що підлягає задоволенню.

Відповідно до п. 4 ч. 2 ст. 223 ЦПК України, у разі задоволення клопотання, суд своєю ухвалою витребовує відповідні докази та відкладає розгляд справи.

З урахуванням викладеного, керуючись ст. 76, 84, 223 ЦПК України, -

УХВАЛИВ:

Клопотання заявника ОСОБА_1 про витребування доказів задовольнити.

Витребувати у Міжрайонної медико-соціальної комісії №2 Обласного центру медико-соціальної експертизи Миколаївської обласної ради особову справу МСЕК ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Встановити строк для надання інформації до 09.04.2024.

Роз`яснити вимоги ст. 84 ЦПК України: будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду. Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, взагалі або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали. За неповідомлення суду про неможливість подати докази, а також за неподання доказів, у тому числі і з причин, визнаних судом неповажними, винні особи несуть відповідальність, встановлену законом.

Розгляд цивільної справи за заявою ОСОБА_1 , особа щодо якої розглядається справа про визнання її недієздатною: ОСОБА_2 , заінтересована особа: Орган опіки та піклування Виконавчого комітету Миколаївської міської ради про визнання особи недієздатною і призначення опікуна відкласти.

Призначити повторне судове засідання по справі на 16.04.2024 о 11:10 год., в приміщенні Заводського районного суду міста Миколаєва, за адресою: вул. Радісна, 3, зал судових засідань каб. №17, про що повідомити сторони.

Копію ухвали направити сторонам.

Копію ухвали для належного виконання направити до Міжрайонної медико-соціальної комісії №2 Обласного центру медико-соціальної експертизи Миколаївської обласної ради.

Ухвала окремо від рішення суду оскарженню не підлягає.

Головуючий Суддя С.В. Щербина

Присяжні: С.В. Баженов

Н.В. Бандура

СудЗаводський районний суд м. Миколаєва
Дата ухвалення рішення21.03.2024
Оприлюднено22.03.2024
Номер документу117801771
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи окремого провадження Справи про обмеження цивільної дієздатності фізичної особи, визнання фізичної особи недієздатною та поновлення цивільної дієздатності фізичної особи, з них: про визнання фізичної особи недієздатною

Судовий реєстр по справі —487/9209/23

Рішення від 03.09.2024

Цивільне

Заводський районний суд м. Миколаєва

Щербина С. В.

Ухвала від 22.07.2024

Цивільне

Заводський районний суд м. Миколаєва

Щербина С. В.

Ухвала від 22.04.2024

Цивільне

Заводський районний суд м. Миколаєва

Щербина С. В.

Ухвала від 21.03.2024

Цивільне

Заводський районний суд м. Миколаєва

Щербина С. В.

Ухвала від 15.03.2024

Цивільне

Заводський районний суд м. Миколаєва

Щербина С. В.

Ухвала від 07.02.2024

Цивільне

Заводський районний суд м. Миколаєва

Щербина С. В.

Ухвала від 10.01.2024

Цивільне

Заводський районний суд м. Миколаєва

Щербина С. В.

Ухвала від 12.12.2023

Цивільне

Заводський районний суд м. Миколаєва

Щербина С. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні