Ухвала
від 21.03.2024 по справі 638/20224/21
МАЛИНОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ОДЕСИ

Справа № 638/20224/21

Провадження № 2/521/306/24

У Х В А Л А

19 березня 2024 року місто Одеса

Малиновський районний суд м. Одеси в складі:

головуючого - судді Гуревського В.К.

за секретаря - Федорової А.В.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в місті Одесі цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Акціонерного товариства «Страхова компанія «Інго» в особі Філії АТ «Страхова компанія «Інго» в м. Харків, ОСОБА_2 про відшкодування шкоди, завданої внаслідок дорожньо-транспортної пригоди, -

в с т а н о в и в :

В Малиновському районному суді м. Одеси перебуває цивільна справа за позовом ОСОБА_1 до Акціонерного товариства «Страхова компанія «Інго» в особі Філії АТ «Страхова компанія «Інго» в м. Харків, ОСОБА_2 про відшкодування шкоди, завданої внаслідок дорожньо-транспортної пригоди.

Представник Акціонерного товариства «Страхової компанії «Інго» Подкуйко Оксана Юріївна надала до суду заяву про проведення судового засідання у режимі відеоконференції в Господарському суді м. Києва, Господарському суді Київської області, Північному апеляційному господарському суді.

Представник позивача ОСОБА_1 адвокат Добринь Я.О. надав до суду заяву про проведення судового засідання, призначеного на 11:00 год. 11 квітня 2024 р., та подальший розгляд справи за участю представника позивача адвоката Добринь Я.О., здійснювати в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду, з використанням технічних засобів - за допомогою системи «EASYCON» (ІНФОРМАЦІЯ_1.).

Відповідності до ст. 212 ЦПК України, учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою. Учасник справи подає заяву про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду не пізніше ніж за п`ять днів до судового засідання. Копія заяви в той самий строк надсилається іншим учасникам справи. Учасники справи беруть участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів та електронного цифрового підпису згідно з вимогами Положення про Єдину судову інформаційно-телекомунікаційну систему.

Згідно зі ст. 11 Закону України «Про судоустрій і статус суддів», учасникам судового процесу на підставі рішення суду забезпечується можливість брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції у порядку, встановленому процесуальним законом. Обов`язок забезпечити проведення відеоконференції покладається на суд, який отримав судове рішення про проведення відеоконференції, незалежно від спеціалізації та інстанції суду, який прийняв таке рішення.

Отже, відеоконференція покликана захистити сторони від надмірного затягування судового процесу, оскільки основною причиною затягування справи є неявка учасників процесу до зали судового засідання.

Таким чином, з метою підвищення оперативності судового розгляду справи та полегшення участі в ньому сторін по справі, оскільки вони перебувають на території інших областей України, суд вважає за необхідне провести розгляд справи в режимі відеоконференції.

За даними ВКЗ на призначену дату та час вільною є площадка Господарському суду м. Києва.

Керуючись ст. ст. 19, 212, 175, 177, 447-449 ЦПК України, -

У Х В А Л И В :

Заяву представника відповідача Акціонерного товариства «Страхової компанії «Інго» Подкуйко Оксани Юріївни про участь у судовому засіданні у режимі відеоконференції - задовольнити.

Заяву представника позивача ОСОБА_1 адвоката Добринь Я.О. про участь у судовому засіданні у режимі відеоконференції - задовольнити.

Забезпечити участь представника Акціонерного товариства «Страхової компанії «Інго» Подкуйко Оксани Юріївни у судовому засіданні по цивільній справі № 638/20224/21 за позовом ОСОБА_1 до Акціонерного товариства «Страхова компанія «Інго» в особі Філії АТ «Страхова компанія «Інго» в м. Харків, ОСОБА_2 про відшкодування шкоди, завданої внаслідок дорожньо-транспортної пригоди.

Доручити Господарському суду м. Києва (місцезнаходження: 01054, м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, буд. 44-В, media@ki.arbitr.gov.ua) забезпечити проведення відеоконференції за участю представника Акціонерного товариства «Страхової компанії «Інго» Подкуйко Оксани Юріївни, з Малиновським районним судом м. Одеси 11 квітня 2024 року об 11 годині 00 хвилин.

Забезпечити участь представника позивача ОСОБА_1 адвоката Добринь Я.О. у судовому засіданні, призначеному на 11:00 год. 11 квітня 2024 р., та подальших судових засіданнях за участю представника позивача адвоката Добринь Я.О., в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду, з використанням технічних засобів - за допомогою системи «EASYCON» (ІНФОРМАЦІЯ_1.).

Учасникам судового засідання має бути забезпечена можливість чути та бачити хід судового провадження, ставити запитання і отримувати відповіді, реалізувати інші надані їм процесуальні права та виконувати процесуальні обов`язки, передбачені ЦПК України.

Хід і результати процесуальних дій, проведених у режимі відеоконференції, фіксувати за допомогою технічних засобів відеозапису.

Ухвалу суду надіслати Господарського суду м. Києва (місцезнаходження: 01054, м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, буд. 44-В, media@ki.arbitr.gov.ua), та особам, які будуть брати участь в судовому засіданні в режимі відеоконференції, для організації її виконання.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя: В.К.Гуревський

Дата ухвалення рішення21.03.2024
Оприлюднено22.03.2024
Номер документу117802061
СудочинствоЦивільне
Сутьвідшкодування шкоди, завданої внаслідок дорожньо-транспортної пригоди

Судовий реєстр по справі —638/20224/21

Ухвала від 21.03.2024

Цивільне

Малиновський районний суд м.Одеси

Гуревський В. К.

Ухвала від 20.02.2024

Цивільне

Малиновський районний суд м.Одеси

Гуревський В. К.

Ухвала від 19.10.2023

Цивільне

Малиновський районний суд м.Одеси

Гуревський В. К.

Ухвала від 19.10.2023

Цивільне

Малиновський районний суд м.Одеси

Гуревський В. К.

Ухвала від 19.10.2023

Цивільне

Малиновський районний суд м.Одеси

Гуревський В. К.

Рішення від 26.09.2023

Цивільне

Малиновський районний суд м.Одеси

Гуревський В. К.

Ухвала від 06.06.2023

Цивільне

Малиновський районний суд м.Одеси

Гуревський В. К.

Ухвала від 06.06.2023

Цивільне

Малиновський районний суд м.Одеси

Гуревський В. К.

Ухвала від 16.05.2023

Цивільне

Малиновський районний суд м.Одеси

Гуревський В. К.

Ухвала від 26.04.2023

Цивільне

Малиновський районний суд м.Одеси

Гуревський В. К.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні