Ухвала
від 21.03.2024 по справі 590/91/24
ЯМПІЛЬСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД СУМСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 590/91/24

Провадження № 2-о/590/11/24

УХВАЛА

про залучення заінтересованої особи

21 березня 2024 року смт.Ямпіль

Ямпільський районний суд Сумської області у складі:

головуючого судді: Деркача І.М.,

присяжних: Небеського І.М., Сенченко Т.В.,

за участю секретаря судового засідання : Демешко Н.П.,

за участю сторін:

представника заявника адвоката: Мовчан Р.А. в режимі відеоконференції,

розглянувши у судовому засіданні цивільну справу за заявою ОСОБА_1 , заінтересована особа: Виконавчий комітет Ямпільської селищної ради Шосткинського району Сумської області, про визнання особи недієздатною, встановлення опіки та призначення опікуна,

установив:

До Ямпільського районного суду Сумської області надійшла заява ОСОБА_1 , яку подано представником адвокатом Мовчан Романом Анатолійовичем (ордер серія АО №1115205 від 02.02.2024), заінтересована особа: Виконавчий комітет Ямпільської селищної ради Шосткинського району Сумської області (адреса місцезнаходження: б-р Ювілейний, буд. 1, смт.Ямпіль, Шосткинського району Сумської області) в якій просить визнати ОСОБА_2 ІНФОРМАЦІЯ_1 , (який зареєстрований за адресою: АДРЕСА_1 ) недієздатним, встановити над ним опіку і за поданням органу опіки та піклування призначити ОСОБА_1 ІНФОРМАЦІЯ_2 опікуном ОСОБА_2 .

У судовому засіданні представник заявника адвокат Мовчан Р.А. підтримав клопотання про залучення до участі у справі ОСОБА_2 ІНФОРМАЦІЯ_1 , заінтересовною особою - як особу, щодо якої розглядається справа про визнання її недієздатною.

Заявник ОСОБА_1 та представник заінтересованої особи виконавчого комітету Ямпільської селищної ради Шосткинського району Сумської області у судове засідання не з`явилися.

Відповідно до положень ст. 294 ЦПК Українисправи окремого провадження розглядаються судом з додержанням загальних правил, встановлених цим Кодексом, за винятком положень щодо змагальності та меж судового розгляду.

Згідно ч. 4 ст. 294 ЦПК України- справи окремого провадження суд розглядає за участю заявника і заінтересованих осіб.

Згідно ч. 1 ст.299ЦПК України справи про обмеження цивільної дієздатності фізичної особи чи визнання фізичної особи недієздатною суд розглядає за участю заявника, особи, щодо якої розглядається справа про визнання її недієздатною, та представника органу опіки та піклування. З урахуванням стану здоров`я особи, щодо якої розглядається справа про визнання її недієздатною, її участь у розгляді справи може відбуватися у режимі відеоконференції з психіатричного чи іншого лікувального закладу, в якому перебуває така особа, про що суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі.

Суд перевіривши матеріали справи, дійшов до висновку, що з метою повного та всебічного розгляду справи, необхідно залучити до участі у справі особу, щодо якої розглядається справа про визнання її недієздатною.

Керуючись ст.299 ЦПК України, суд,

постановив:

Залучити до участі у справі за заявою ОСОБА_1 , заінтересована особа: Виконавчий комітет Ямпільської селищної ради Шосткинського району Сумської області, про визнання особи недієздатною, встановлення опіки та призначення опікун - особу, щодо якої розглядається справа про визнання її недієздатною: ОСОБА_2 ІНФОРМАЦІЯ_1 , зареєстроване у встановленому законом порядку місце проживання (перебування): АДРЕСА_1 .

Відкласти судове засідання у цивільній справі за заявою ОСОБА_1 , заінтересовані особи: ОСОБА_2 ; Виконавчий комітет Ямпільської селищної ради Шосткинського району Сумської області, про визнання особи недієздатною, встановлення опіки та призначення опікун, на 18 квітня 2024 року на 11 годину 00 хвилин.

Копію заяви та ухвали надіслати заінтересованій особі - ОСОБА_2 .

В судове засідання викликати осіб, які беруть участь у справі.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя: І.М. Деркач

Присяжні: І.М. Небеський

Т.В. Сенченко

Дата ухвалення рішення21.03.2024
Оприлюднено22.03.2024
Номер документу117803458
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання особи недієздатною, встановлення опіки та призначення опікуна

Судовий реєстр по справі —590/91/24

Ухвала від 18.04.2024

Цивільне

Ямпільський районний суд Сумської області

Деркач І. М.

Ухвала від 18.04.2024

Цивільне

Ямпільський районний суд Сумської області

Деркач І. М.

Ухвала від 16.04.2024

Цивільне

Ямпільський районний суд Сумської області

Деркач І. М.

Ухвала від 21.03.2024

Цивільне

Ямпільський районний суд Сумської області

Деркач І. М.

Ухвала від 14.03.2024

Цивільне

Ямпільський районний суд Сумської області

Деркач І. М.

Ухвала від 23.02.2024

Цивільне

Ямпільський районний суд Сумської області

Деркач І. М.

Ухвала від 12.02.2024

Цивільне

Ямпільський районний суд Сумської області

Деркач І. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні