Ухвала
від 21.03.2024 по справі 290/1666/23
РОМАНІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УКРАЇНА

Романівський районний суд Житомирської області

290/1666/23

У ХВ АЛ А

21березня 2024 року смт. Романів

Романівський районний суд Житомирської області в складі судді Ковальчука М.В., з участю секретаря судового засідання Багінської В.І., під час розгляду у відкритому судовому засіданні в порядку спрощеного позовного провадження адміністративної справи за позовом ОСОБА_1 до Головного управління Національної поліції в Житомирській області та Житомирського районного управління поліції Головного управління Національної поліції в Житомирській області про скасування постанови про притягнення до адміністративної відповідальності, -

В С Т А Н О В И В :

20 листопада 2023 року ОСОБА_1 звернувся до Романівського районного суду Житомирської області із позовом до Головного управління Національної поліції в Житомирській області та Житомирського районного управління поліції Головного управління Національної поліції в Житомирській області, в якому просить скасувати постанову інспектора сектору реагування патрульної поліції Відділення поліції № 1 Житомирського районного управління поліції ГУНП у Житомирській області Поліщука О.П. від 23 жовтня 2023 року серії БАД № 955176 про притягнення його до адміністративної відповідальності за частиною 1 статті 126 Кодексу України про адміністративні правопорушення та накладення адміністративного стягнення у вигляді штрафу в сумі 425,00 грн.

Заперечуючи відносно наведених позивачем обставин, Головним управлінням Національної поліції в Житомирській області подано до суду відзив, в якому зазначено, що оскаржувана постанова поліцейського винесена в межах повноважень, в порядку та у спосіб, визначенийКУпАПіз дотриманням встановленої процедури та з урахуванням усіх обставин у справі, а тому правові підстави для визнання її незаконною відсутні. Відеозаписом з нагрудного реєстратора поліцейського зафіксовано розгляд справи про адміністративне правопорушення та підтверджується правомірність його дій при прийнятті спірної постанови.

Ухвалою Романівського районного суду Житомирської області від 22 грудня 2023 року задоволено клопотання ОСОБА_1 про виклик свідків ОСОБА_2 , ОСОБА_3 та ОСОБА_4 .

В судове засідання, призначене на21 березня 2024 року,учасники справи, представник позивача та свідки не з`явилися, відомості про вручення свідкам повідомлення про дату, час та місце судового засідання в матеріалах справи відсутні. Представником позивача заявлено клопотання про відкладення розгляду справи у зв`язку із зайнятістю в іншому судовому процесі.

Розгляд справи у порядку спрощеного позовного провадження, відповідно до частини 1 статті 262 Кодексу адміністративного судочинства України (далі КАС України), здійснюється судом за правилами, встановленими цим Кодексом для розгляду справи за правилами загального позовного провадження, з особливостями, визначеними у цій главі.

Відповідно дочастини 1статті 223КАС України,суд відкладаєрозгляд справиу випадках,встановлених частиноюдругоюстатті 205цього Кодексу,зокрема зпідстав неявки в судове засідання учасника справи, щодо якого немає відомостей про вручення йому повідомлення про дату, час і місце судового засідання; першої неявки в судове засідання учасника справи, якого повідомлено про дату, час і місце судового засідання, якщо він повідомив про причини неявки, які судом визнано поважними.

Частиною 1 статті 60 КАС України визначено, що представник, який має повноваження на ведення справи в суді, здійснює від імені особи, яку він представляє, її процесуальні права та обов`язки.

Керуючись статтями60, 205, 223, 262 КАС України, суд, -

В И Р І Ш И В :

Розгляд адміністративної справи за позовом ОСОБА_1 до Головного управління Національної поліції в Житомирській області та Житомирського районного управління поліції Головного управління Національної поліції в Житомирській області про скасування постанови про притягнення до адміністративної відповідальності відкластина 16 травня 2024 року на 11 годину.

Здійснити виклик свідків:

ОСОБА_2 , проживаючого за адресою: АДРЕСА_1 ;

ОСОБА_3 , проживаючого за адресою: АДРЕСА_1 ;

ОСОБА_4 , проживаючого за адресою: АДРЕСА_1 .

Попередити свідків про кримінальну відповідальність за статтями 384, 385 Кримінального кодексу України (за завідомо неправдиве показання та відмову свідка без поважних причин від давання показань на вимогу суду).

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя М.В. Ковальчук

Дата ухвалення рішення21.03.2024
Оприлюднено22.03.2024
Номер документу117807132
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —290/1666/23

Ухвала від 16.05.2024

Адміністративне

Романівський районний суд Житомирської області

Ковальчук М. В.

Ухвала від 21.03.2024

Адміністративне

Романівський районний суд Житомирської області

Ковальчук М. В.

Ухвала від 04.01.2024

Адміністративне

Романівський районний суд Житомирської області

Ковальчук М. В.

Ухвала від 22.12.2023

Адміністративне

Романівський районний суд Житомирської області

Ковальчук М. В.

Ухвала від 08.12.2023

Адміністративне

Романівський районний суд Житомирської області

Ковальчук М. В.

Ухвала від 23.11.2023

Адміністративне

Романівський районний суд Житомирської області

Ковальчук М. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні