Ухвала
від 21.03.2024 по справі 712/11960/23
СОСНІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЧЕРКАС

Провадження № 2/712/1450/24

Справа № 712/11960/23

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

21 березня 2024 року Соснівський районний суд м. Черкаси в складі:

головуючого судді ПИРОЖЕНКО С.А.

при секретарі КАПЛЯ А.С.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в порядку спрощеного позовного провадження цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про стягнення аліментів на утримання повнолітньої дитини, яка продовжує навчання,

В С Т А Н О В И В:

Позивач звернулася до суду з позовом до відповідача про стягнення аліментів на утримання повнолітньої дитини, яка продовжує навчання.

До початку судового засідання від позивача надійшло клопотання про витребування доказів, а саме: витребувати у Головного управління ДПС у Черкаській області відомості про доходи ОСОБА_3 , адреса: АДРЕСА_1 , реєстраційний номер облікової картки платника податків НОМЕР_1 , за період січень-грудень 2023 рік, січень-березень 2024 року; витребувати у Територіального управління Державної судової адміністрації України в Черкаській області підтвердження про працевлаштування ОСОБА_3 , та відповідну довідку про заробітну плату за останні шість місяців; витребувати у ТОВ «Лани Драбівщини», код ЄДРПОУ 35261275 відомості, що підтверджують здачу ОСОБА_3 , власної земельної ділянки в оренду товариству, відомості про нарахування та виплату ОСОБА_3 орендної плати за 2023 рік.; витребувати у AT КБ «Приватбанк» відомості про всі відкриті ОСОБА_3 , в банку рахунки, в тому числі кредитні (належним чином завірені копії документів: діючі договори про відкриття рахунків, договори кредиту, в тому числі з графіком погашення кредитних коштів, а також рахунок погашення позичальником даних кредитних коштів за період з листопада 20023 по березень 2024); витребувати у AT «Райффайзенбанк» відомості про відкриті ОСОБА_3 , рахунки в банку, в тому числі кредитні (належним чином завірені копії документів: діючі договори про відкриття рахунків, договори кредиту, з графіком погашення кредитних коштів за період з листопада 20023 по березень 2024).

В судовому засіданні позивач клопотання підтримала та просила його задовольнити.

Відповідач до судового засідання не з`явився, подав до суду заяву про розгляд справи у його відсутність, у вирішенні клопотання про витребування доказів поклався на розсуд суду.

Заслухавши пояснення позивача, дослідивши матеріали справи, суд приходить до наступного.

Відповідно дост. 84 ЦПК Україниучасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом.

Відповідно до ч. 4 ст. 10 ЦПК України, суд сприяє всебічному і повному з`ясуванню обставин справи: роз`яснює особам, які беруть участь у справі, їх права та обов`язки, попереджує про наслідки вчинення або не вчинення процесуальних дій і сприяє здійсненню їхніх прав у випадках, встановлених цим Кодексом.

Враховуючи те, що позивача було заявлено відповідне клопотання про витребування доказів, що при розгляді цивільної справи є обов`язковим та оскільки необхідність витребування обґрунтована неможливістю самостійного зібрання вказаних доказів суд вважає, що відповідні докази повинні бути судом витребувані, а тому клопотання підлягає до часткового задоволення, а саме витребування у Головного управління ДПС у Черкаській області відомості про доходи ОСОБА_3 , адреса: АДРЕСА_1 , реєстраційний номер облікової картки платника податків НОМЕР_1 , за період січень-грудень 2023 рік, січень-березень 2024 року; витребувати у Територіального управління Державної судової адміністрації України в Черкаській області підтвердження про працевлаштування ОСОБА_3 , та відповідну довідку про заробітну плату за останні шість місяців.

В іншій частині клопотання про витребування доказів необхідно відмовити, оскільки суд вважає, що позивачем в даному випадку не доведено необхідності витребування таких доказів.

Керуючись ст.ст. 83-84, 222 ЦПК України, суд

У Х В А Л И В:

Клопотання задоволити частково.

Витребувати у Головного управління ДПС у Черкаській області:

- відомості про доходи ОСОБА_3 , адреса: АДРЕСА_1 , реєстраційний номер облікової картки платника податків НОМЕР_1 , за період січень-грудень 2023 року, січень-березень 2024 року.

Витребувати у Територіального управління Державної судової адміністрації України в Черкаській області:

- підтвердження про працевлаштування ОСОБА_3 , та відповідну довідку про заробітну плату за останні шість місяців.

Роз`яснити Головному управлінню ДПС у Черкаській області та Територіальному управління ДСА України, що відповідно до ст. 84ЦПК Українибудь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду.

Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом.

Притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов`язку подати витребувані судом докази.

Ухвала оскарженню не підлягає.

ГОЛОВУЮЧИЙ:

Дата ухвалення рішення21.03.2024
Оприлюднено22.03.2024
Номер документу117809637
СудочинствоЦивільне
Сутьстягнення аліментів на утримання повнолітньої дитини, яка продовжує навчання

Судовий реєстр по справі —712/11960/23

Ухвала від 06.05.2024

Цивільне

Соснівський районний суд м.Черкас

Пироженко (С.А.) С. А.

Рішення від 29.04.2024

Цивільне

Соснівський районний суд м.Черкас

Пироженко (С.А.) С. А.

Рішення від 29.04.2024

Цивільне

Соснівський районний суд м.Черкас

Пироженко (С.А.) С. А.

Ухвала від 21.03.2024

Цивільне

Соснівський районний суд м.Черкас

Пироженко (С.А.) С. А.

Ухвала від 19.02.2024

Цивільне

Соснівський районний суд м.Черкас

Пироженко (С.А.) С. А.

Рішення від 11.01.2024

Цивільне

Соснівський районний суд м.Черкас

Пироженко (С.А.) С. А.

Ухвала від 16.11.2023

Цивільне

Соснівський районний суд м.Черкас

Пироженко (С.А.) С. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні