Ухвала
від 22.03.2024 по справі 467/238/24
ПЕРВОМАЙСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 467/238/24

Провадження № 2-о/484/70/24

Ухвала

про відкриття провадження та призначення

до розгляду у справі окремого провадження

22.03.2024 року суддя Первомайського міськрайонного суду Миколаївської області Максютенко О.А., вивчивши матеріали заяви ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 ), заінтересована особа: Опікунська рада виконавчого комітету Арбузинської селищної ради Миколаївської області (пров.Каштановий,18 смт. Арбузинка Первомайського району Миколаївської області) про визнання фізичної особи недієздатною, встановлення опіки та призначення опікуна

встановив

заявник ОСОБА_1 ; заінтересована особа: Опікунська рада виконавчого комітету Арбузинської селищної ради Миколаївської області звернувся до суду Арбузинського районного суду Миколаївської області 26.02.2024 р.

Ухвалою судді Арбузинського районного суду Миколаївської області Кологрива Т.М., від 27.02.2024 року заяву ОСОБА_1 , заінтересована особа: Опікунська рада виконавчого комітету Арбузинської селищної ради Миколаївської області про визнання фізичної особи недієздатною, встановлення опіки та призначення опікуна було передано Первомайському міськрайонному суду Миколаївської області на розгляд.

19.03.2024 року справа надійшла до Первомайського міськрайонного суду Миколаївської області.

Заяву належить розглядати в порядку окремого провадження і вона відповідає вимогам ст. 293-294 ЦПК України.

Оскільки відсутні підстави для повернення заяви чи відмови у відкритті провадження у справі, приходжу до висновку, що справа підсудна Первомайському міськрайонному суду Миколаївської області, а тому заяву слід прийняти до розгляду в порядку окремого провадження та відкрити провадження у справі і призначити дату час і місце судового засідання, визначивши строк для подання відзиву на заяву.

Крім того, відповідно до ч. 1, 2 ст. 84 ЦПК України учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом. У клопотанні повинно бути зазначено: який доказ витребовується; обставини, які може підтвердити цей доказ, або аргументи, які він може спростувати; підстави, з яких випливає, що цей доказ має відповідна особа; вжиті особою, яка подає клопотання, заходи для отримання цього доказу самостійно, докази вжиття таких заходів та (або) причини неможливості самостійного отримання цього доказу.

Статтею 300 ЦПК України, також визначено, що суд, ухвалюючи рішення про визнання фізичної особи недієздатною, встановлює над нею відповідно піклування або опіку і за поданням органу опіки та піклування призначає їй піклувальника чи опікуна.

Тому клопотання заявника про витребування від опікунської ради виконавчого комітету Арбузинської селищної ради Миколаївської області подання про можливість призначення опікуном ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , його тітки ОСОБА_2 слід задовольнити.

Отже,з метоюзабезпечення повного,об`єктивногорозгляду справи,з`ясуванняобставин,які маютьістотне значеннядля вирішеннясправи посуті,дотримання строківрозгляду справита незатягування судовогопроцесута враховуючи,що предметомсудового розглядує визнанняособи недієздатноюі встановленнянад неюопікуна),суд вважаєза необхідневитребувати від опікунськоїради виконавчогокомітету Арбузинськоїселищної радиМиколаївської областіподання (висновок)органу опікита піклування,щодо доцільності/недоцільностіпризначення опікуном ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 ,його тітки ОСОБА_2 .

Керуючись ст. 187, 274-277 ЦПК України, суддя

постановив

відкрити провадження по справі за заявою ОСОБА_1 , заінтересована особа: Опікунська рада виконавчого комітету Арбузинської селищної ради Миколаївської області про визнання фізичної особи недієздатною, встановлення опіки та призначення опікуна.

клопотання заявника про витребування доказів - задовольнити.

Призначити цивільну справу до розгляду у судовому засіданні на 10.00 годину 22.04.2024 року в приміщенні Первомайського міськрайонного суду Миколаївської області, за адресою: вул. І.Виговського, 18, м. Первомайськ, Миколаївська обл., з викликом сторін.

Ухвалу про відкриття провадження у справі надіслати учасникам провадження в тому числі заінтересованій особі разом із копією заяви та копіями доданих до неї документів.

Заінтересованій особі запропонувати протягом п`яти днів з дня вручення копії ухвали про відкриття провадження у справі подати відзив по суті заяви.

Витребувати від опікунської ради виконавчого комітету Арбузинської селищної ради Миколаївської області висновок про можливість призначення ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , місце реєстрації АДРЕСА_2 опікуном ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , місце проживання АДРЕСА_3 .

Копію ухвали для виконання надіслати Опікунській раді виконавчого комітету Арбузинської селищної ради Миколаївської області.

Висновок про можливість призначення ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , місце реєстрації АДРЕСА_2 опікуном ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , місце проживання АДРЕСА_3 направити до Первомайського міськрайонного суду Миколаївської області до 22.04.2024 р.

Роз`яснити що особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали. У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом

Учасники справи можуть отримати інформацію по даній справі на офіційному вебпорталі судової влади України за веб-адресою: http://court.gov.ua/fair/.

Ухвала не підлягає оскарженню.

Суддя:

СудПервомайський міськрайонний суд Миколаївської області
Дата ухвалення рішення22.03.2024
Оприлюднено25.03.2024
Номер документу117844533
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи окремого провадження Справи про обмеження цивільної дієздатності фізичної особи, визнання фізичної особи недієздатною та поновлення цивільної дієздатності фізичної особи, з них: про визнання фізичної особи недієздатною

Судовий реєстр по справі —467/238/24

Рішення від 03.07.2024

Цивільне

Первомайський міськрайонний суд Миколаївської області

Максютенко О. А.

Ухвала від 11.06.2024

Цивільне

Первомайський міськрайонний суд Миколаївської області

Максютенко О. А.

Ухвала від 23.04.2024

Цивільне

Первомайський міськрайонний суд Миколаївської області

Максютенко О. А.

Ухвала від 22.03.2024

Цивільне

Первомайський міськрайонний суд Миколаївської області

Максютенко О. А.

Ухвала від 27.02.2024

Цивільне

Арбузинський районний суд Миколаївської області

Кологрива Т. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні