Ухвала
від 22.03.2024 по справі 140/1183/23
ВОСЬМИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ВОСЬМИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

про продовження процесуального строку

22 березня 2024 рокуЛьвівСправа № 140/1183/23 пров. № А/857/3202/24

Восьмий апеляційний адміністративний суд в складі колегії суддів:

судді-доповідача -Курильця А. Р.суддів -Мікули О. І. Пліша М. А.

розглянувши клопотання Західного міжрегіонального управління ДПС по роботі з великими платниками податків про продовження процесуального строку для усунення недоліків апеляційної скарги на рішення Волинського окружного адміністративного суду від 09 січня 2024 року у справі № 140/1183/23 за адміністративним позовом Товариства з обмеженою відповідальністю «КОМО Україна» до Західного міжрегіонального управління ДПС по роботі з великими платниками податків за участю третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору товариства з обмеженою відповідальністю «Сирний дім», товариства з обмеженою відповідальністю «ФОРА», товариства з обмеженою відповідальністю «ЕКСПАНСІЯ» про визнання протиправним та скасування податкового повідомлення-рішення,

ВСТАНОВИВ:

Рішенням Волинського окружного адміністративного суду від 09 січня 2024 року задоволено повністю адміністративний позов Товариства з обмеженою відповідальністю «КОМО Україна» до Західного міжрегіонального управління ДПС по роботі з великими платниками податків за участю третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору товариства з обмеженою відповідальністю «Сирний дім», товариства з обмеженою відповідальністю «ФОРА», товариства з обмеженою відповідальністю «ЕКСПАНСІЯ» про визнання протиправним та скасування податкового повідомлення-рішення.

Не погодившись із прийнятим рішенням, Західне міжрегіональне управління ДПС по роботі з великими платниками податків подало апеляційну скаргу.

Однак вказана апеляційна скарга не відповідає вимогам, встановленим статтею 296 Кодексу адміністративного судочинства України, оскільки до неї не додано документа про сплату судового збору в розмірі 32208 грн та не получено підтвердження направлення апеляційної скарги та документів, що до неї додаються в паперовій формі листом з описом вкладення іншим учасникам справи, у яких відсутній електронний кабінет.

Ухвалою судді-доповідача Восьмого апеляційного адміністративного суду від 08 березня 2024 року апеляційну скаргу Західного міжрегіонального управління ДПС по роботі з великими платниками податків залишено без руху та надано десятиденний строк з дня вручення копії цієї ухвали для усунення вказаного недоліку.

Копію зазначеної ухвали скаржник отримав, враховуючи правила обчислення процесуальних строків, 11 березня 2024 року до електронного кабінету користувача підсистеми "Електронний суд", що підтверджується довідкою Восьмого апеляційного адміністративного суду про доставку електронного листа.

На адресу суду надійшло клопотання Західного міжрегіонального управління ДПС по роботі з великими платниками податків про продовження строку для усунення недоліку апеляційної скарги. Клопотання мотивоване тим, що невчасна сплата судового збору, у зв`язку з неналежним фінансовим забезпеченням Державної податкової служби України, територіальним органом якої є скаржник, є не суб`єктивною, а вимушеною причиною. Скаржник вказує, що станом на сьогоднішній день відсутні кошти для сплати судового збору.

Просить продовжити строк на усунення недоліків апеляційної скарги на строк не менше 10 днів.

Вирішуючи подане клопотання, суд апеляційної інстанції враховує, що відповідно до статті 119 Кодексу адміністративного судочинства України суд має встановлювати розумні строки для вчинення процесуальних дій. Строк є розумним, якщо він передбачає час, достатній, з урахуванням обставин справи, для вчинення процесуальної дії, та відповідає завданню адміністративного судочинства.

Відповідно до частини 2 статті 121 Кодексу адміністративного судочинства України встановлений судом процесуальний строк може бути продовжений судом за заявою учасника справи, поданою до закінчення цього строку, чи з ініціативи суду.

При цьому, відповідно до положень частини 1 статті 45 Кодексу адміністративного судочинства України учасники судового процесу та їхні представники повинні добросовісно користуватися процесуальними правами. Зловживання процесуальними правами не допускається.

Суд апеляційної інстанції зауважує також, що право на апеляційний перегляд судових рішень кореспондується з обов`язком дотримуватися процесуального законодавства щодо порядку, строків і умов реалізації цього права. Такі процесуальні обов`язки для всіх учасників судового процесу є однаковими, що забезпечує принцип рівності сторін.

Враховуючи зміст поданого скаржником клопотання, суд апеляційної інстанції вважає за необхідне продовжити строк для усунення недоліку апеляційної скарги на 10 днів з дня вручення копії цієї ухвали.

Керуючись статтею 119, 121 Кодексу адміністративного судочинства України,

УХВАЛИВ:

Клопотання Західного міжрегіонального управління ДПС по роботі з великими платниками податків про продовження строку для усунення недоліку апеляційної скарги задовольнити.

Продовжити Західному міжрегіональному управлінню ДПС по роботі з великими платниками податків строк для усунення недоліків апеляційної скарги на рішення Волинського окружного адміністративного суду від 09 січня 2024 року у справі № 140/1183/23, зазначених в ухвалі судді-доповідача Восьмого апеляційного адміністративного суду від 08 березня 2024 року, на 10 днів з дня отримання копії цієї ухвали.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та оскарженню не підлягає.

Суддя-доповідач А. Р. Курилець судді О. І. Мікула М. А. Пліш

Дата ухвалення рішення22.03.2024
Оприлюднено25.03.2024
Номер документу117858249
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання протиправним та скасування податкового повідомлення-рішення

Судовий реєстр по справі —140/1183/23

Ухвала від 15.04.2024

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Курилець Андрій Романович

Ухвала від 04.04.2024

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Курилець Андрій Романович

Ухвала від 04.04.2024

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Курилець Андрій Романович

Ухвала від 22.03.2024

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Курилець Андрій Романович

Ухвала від 08.03.2024

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Курилець Андрій Романович

Ухвала від 12.02.2024

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Курилець Андрій Романович

Рішення від 09.01.2024

Адміністративне

Волинський окружний адміністративний суд

Волдінер Фелікс Арнольдович

Ухвала від 06.02.2023

Адміністративне

Волинський окружний адміністративний суд

Волдінер Фелікс Арнольдович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні