Ухвала
від 25.03.2024 по справі 377/220/24
СЛАВУТИЦЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

про відкриття провадження у справі

Справа №377/220/24

Провадження №2/377/176/24

25 березня 2024 року суддя Славутицького міського суду Київської області Малишенко Т.О., розглянувши позовну заяву Комунального підприємства «Славутич-Водоканал» Славутицької міської ради Вишгородського району Київської області (місцезнаходження: Київський квартал, 10, місто Славутич, Вишгородський район, Київська область) до ОСОБА_1 (адреса зареєстрованого місця проживання: АДРЕСА_1 ) про стягнення заборгованості за послуги централізованого водопостачання та водовідведення, -

У С Т А Н О В И Л А:

13 березня 2024 року до суду звернулося Комунальне підприємство «Славутич-Водоканал» Славутицької міської ради Вишгородського району Київської області з позовною заявою, в якій, посилаючись на ст.ст. 19,20,21,26Закону України«Про житлово комунальніпослуги» №1875-ІV, ст.ст. 7, 9, 12-14 Закону України «Про житлово- комунальні послуги» № 2189- VIII, ст.. 22, 48 Закону України « Про питну воду, питне водопостачання та водовідведення», ст.ст. 11, 16, 257, 509, 526, 530, 610, 629, 642 ЦК України, просили стягнути з ОСОБА_2 на їх користь заборгованість за послуги централізованого водопостачання та водовідведення станом на 01 лютого 2024 року в сумі 112825,19 гривень та понесені судові витрати по оплаті судового збору в сумі 3028,00 гривні.

Одночасно з позовною заявою директор Комунального підприємства «Славутич-Водоканал» Славутицької міської ради Вишгородського району Київської області Джалаляна К. подав клопотання про витребування доказів, в якому він просив витребувати в Управлінні адміністративних послуг виконавчого комітету Славутицької міської ради Вишгородського району Київської області інформацію про зареєстрованих осіб за адресою: АДРЕСА_1 .

Клопотання мотивовано тим, що для повного та об`єктивного розгляду справи необхідна інформація про кількість зареєстрованих у квартирі осіб, оскільки там відсутні індивідуальні засоби обліку води (лічильники), а тому нарахування за послуги з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення за адресою: АДРЕСА_1 , здійснюється за тарифами (нормами) з розрахунку на кількість зареєстрованих осіб. До клопотання також додано лист відмова про надання інформації Управління адміністративних послуг виконавчого комітету Славутицької міської ради Вишгородського району Київської області від 11.09.2023 року Вих.№ 15-08/1519.

13 березня 2024 року суд відповідно до частини 6 статті 187ЦПК України звернувся до Управління адміністративних послуг виконавчого комітету Славутицької міської ради Вишгородського району Київської області щодо надання інформації про зареєстроване місце проживання відповідача.

Як вбачається з інформації Управління адміністративних послуг виконавчого комітету Славутицької міської ради Вишгородського району Київської області № 15-08/489, яка надійшла на адресу суду 25 березня 2024 року, за даними Реєстру Славутицької територіальної громади відповідач ОСОБА_2 зареєстрований за адресою, вказаною в позовній заяві, з 09.09.2005 року по теперішній час.

Зазначена позовна заява відповідає вимогам ст. 175-177 ЦПК України та іншим вимогам, встановленим законом.

Справа підсудна цьому суду і підлягає розгляду згідно з умовами, визначеними в п. 1 ч. 6 ст. 19, ч. 1 ст.274 ЦПК України, за правилами спрощеного позовного провадження, як малозначна справа.

Підстав для залишення позовної заяви без руху, повернення та відмови у відкритті провадження у справі, передбачених ч.1,3 - 4 ст.185, ст.186 ЦПК України, не вбачається.

Відповідно до ч. 5 ст.279ЦПК України суд розглядає справу в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення сторін за наявними у справі матеріалами, за відсутності клопотання будь-якої зі сторін про інше. За клопотанням однієї із сторін або з власної ініціативи суду розгляд справи проводиться в судовому засіданні з повідомленням (викликом) сторін.

Виходячи з викладеного, вважаю за необхідне розгляд справи проводити в судовому засіданні з викликом сторін.

Відповідно до ч. 1 ст. 84 ЦПК України учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом. Таке клопотання повинно бути подане в строк, зазначений у частинах другій та третій ст.. 83 цього Кодексу.

Згідно з ч. 2 ст. 83 ЦПК України позивач, особи, яким законом надано право звертатися до суду в інтересах інших осіб, повинні подати докази разом з поданням позовної заяви.

Враховуючи, що вказані в клопотанні докази мають значення для даної справи, тому клопотання директора Комунального підприємства «Славутич-Водоканал» Славутицької міської ради Вишгородського району Київської області про витребування вказаних доказів слід задовольнити. Витребувати інформацію про зареєстрованих осіб за адресою: АДРЕСА_1 .

Керуючись ст.ст. 11, 30, 83-84, 187, 189, 190-193, 199, 261 ЦПК України, -

У Х В А Л И Л А:

Прийняти позовну заяву до розгляду і відкрити провадження у справі за позовом Комунального підприємства «Славутич-Водоканал» Славутицької міської ради Вишгородського району Київської області до ОСОБА_1 про стягнення заборгованості за послуги централізованого водопостачання та водовідведення.

Розгляд справи здійснювати за правилами спрощеного позовного провадження з викликом сторін.

Призначити судовезасідання усправі на 24.04.2024 року о 12 годині 00 хвилин, яке відбудеться в приміщенні Славутицького міського суду Київської області у залі судових засідань № 2 за адресою: Київська область, Вишгородський район, м. Славутич, Деснянський квартал, буд.3-А .

Надіслати відповідачу копію позовної заяви з додатками.

Встановити для подання відповідачем відзиву на позов строк 15 днів з дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі. У разі ненадання відповідачем відзиву в установлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами.

Копія відзиву та доданих до нього документів іншим учасникам справи повинна бути надіслана (надана) одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду.

До відзиву додаються: докази, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються заперечення відповідача, якщо такі докази не надані позивачем; документи, що підтверджують надіслання (надання) відзиву і доданих до нього доказів іншим учасникам справи.

Відповідач має право пред`явити зустрічний позов у строк для подання відзиву. Позивач має право надати відповідь на відзив протягом п`яти днів з дня отримання відзиву, а відповідачі - заперечення на відповідь на відзив протягом п`яти днів з дня отримання відповіді на відзив.

Копія відповіді на відзив та копія заперечень іншим учасникам справи повинні бути надіслані (надані) одночасно з надісланням (наданням) відповіді на відзив та заперечень до суду з наданням суду документів, що підтверджують їх надіслання (надання) іншим учасникам справи.

Задовольнити клопотання про витребування доказів.

Витребувати зУправління адміністративнихпослуг виконавчогокомітету Славутицькоїміської радиВишгородського районуКиївської області (місцезнаходження: вулиця Героїв Дніпра, 2, м. Славутич, Вишгородський район, Київська область) інформацію про зареєстрованих осіб за адресою: АДРЕСА_1 .

Роз`яснити відповідно до положень ст.. 84 ЦПК України, що будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду.

Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

У разінеповідомлення судупро неможливістьподати докази,витребувані судом,а такожза неподаннятаких доказівз причин,визнаних судомнеповажними,суд застосовуєдо відповідноїособи заходипроцесуального примусу,передбачені цимКодексом. Притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов`язку подати витребувані судом докази.

Витребувані судом докази мають бути надані протягом десяти днів з моменту отримання копії даної ухвали.

Копію ухвали направити сторонам до відома.

Учасники справи можуть отримати інформацію по даній справі на офіційному веб порталі судової влади України за веб-адресою: http://court.gov.ua/fair/sud1023.

Ухвала апеляційному оскарженню не підлягає і набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Ухвала підписана 25 березня 2024 року.

Суддя: Малишенко Т. О.

Дата ухвалення рішення25.03.2024
Оприлюднено26.03.2024
Номер документу117867673
СудочинствоЦивільне
Сутьстягнення заборгованості за послуги централізованого водопостачання та водовідведення

Судовий реєстр по справі —377/220/24

Рішення від 16.05.2024

Цивільне

Славутицький міський суд Київської області

Малишенко Т. О.

Ухвала від 24.04.2024

Цивільне

Славутицький міський суд Київської області

Малишенко Т. О.

Ухвала від 25.03.2024

Цивільне

Славутицький міський суд Київської області

Малишенко Т. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні