Ухвала
від 22.03.2024 по справі 487/998/24
ЗАВОДСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. МИКОЛАЄВА

Справа № 487/998/24

Провадження № 2/487/1315/24

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

про відкриття провадження

22.03.2024 року Суддя Заводського районного суду м. Миколаєва Гаврасієнко В.О., розглянувши матеріали позовної заяви ОСОБА_1 до Концерну радіомовлення, радіозв`язку та телебачення, Миколаївської філії Концерну радіомовлення, радіозв`язку та телебачення про поновлення на роботі, стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу,

В С Т А Н О В И В:

01.02.2024 року ОСОБА_1 (адреса реєстрації: АДРЕСА_1 ) звернувся до суду з позовною заявою до Концерну радіомовлення, радіозв`язку та телебачення (місцезнаходження: м. Київ, вул. Дорогожитська, 10), Миколаївської філії Концерну радіомовлення, радіозв`язку та телебачення (місцезнаходження: м. Київ, пр. Центральний, 24-Р) про поновлення на роботі, стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу, стягнення моральної шкоди, у якій просив: 1) поновити його на роботі у Миколаївській філії Концерну радіомовлення, радіозв`язку та телебачення на посаді інженера засобів радіо та телебачення ІІ категорії АПГ цеху №1; 2) стягнути з Концерну радіомовлення, радіозв`язку та телебачення на його користь середній заробіток за час вимушеного прогулу з дня, наступного за звільненням, до відновлення на роботі; 3) стягнути з Концерну радіомовлення, радіозв`язку та телебачення на його користь в рахунок компенсації моральної шкоди 50000 грн і з керівника Миколаївської філії Концерну радіомовлення, радіозв`язку та телебачення ОСОБА_2 50000 грн.; стягнути з Концерну радіомовлення, радіозв`язку та телебачення на його користь в рахунок компенсації за порушення його права на працю 50000 грн і з керівника Миколаївської філії Концерну радіомовлення, радіозв`язку та телебачення ОСОБА_2 50000 грн. Ухвалою суду від 05.02.2024 року позовну заяву залишено без руху. 18.03.2024 року на адресу суду надійшла уточнена позовна заява.

Дослідивши матеріали справи, суд приходить до наступного.

Зазначена заява подана з додержанням вимог статей 175, 177 ЦПК України. Підстави, визначені статтями 185-186 ЦПК України, для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження у справі, відсутні.

За приписами п.п.4,5 ч.2 ст.187 ЦПК України в ухвалі про прийняття заяви до розгляду та відкриття провадження зазначається за якими правилами позовного провадження (загального чи спрощеного) буде розглядатися справа, дата, час та місце підготовчого засідання, якщо справа буде розглядатися в порядку загального позовного провадження.

Згідно з п.п.2, 4 ч.3 ст.274 ЦПК України при вирішенні питання про розгляд справи в порядку спрощеного або загального позовного провадження суд враховує, в тому числі, значення справи для сторін, а також категорію та складність справи.

Також упозовній заявіпозивач просивсуд витребуватиу відповідача докази по справі. Згідно ч.1 ст. 84 ЦПК України учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом.

З урахуваннямвикладеного,суд приходитьдо висновку,що позовнузаяву слідприйняти дорозгляду впорядку загальногопозовного провадженнята відкритипровадження усправі,витребувати у відповідача письмові докази.

На підставі наведеного та керуючись ст.ст. 19, 175, 177, 187, 189-193, 197, 353 ЦПК України, суд,-

У Х В А Л И В:

Прийняти до розгляду та відкрити провадження у справі за позовною заявою ОСОБА_1 до Концерну радіомовлення, радіозв`язку та телебачення, Миколаївської філії Концерну радіомовлення, радіозв`язку та телебачення про поновлення на роботі, стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу.

Розгляд справи проводити в порядку загального провадження.

Підготовче засідання по справі призначити на 09.04.2024року о09:30год. вприміщенні Заводськогорайонного судуміста Миколаєва,за адресою:вул.Радісна,3,каб.№22,про щоповідомити сторони.

Встановити відповідачу п`ятнадцятиденний строк з дня вручення даної ухвали, протягом якого він має право подати відзив, який повинен відповідати вимогам ст. 178 ЦПК України, і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову.

Відповідно довимог ч.4ст.178ЦПК України,одночасно знадісланням (наданням)відзиву досуду,копія відзивута доданихдо ньогодокументів повиннабути надісланаіншим учасникамсправи.У разіненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами (ч. 8 ст. 178 ЦПК України).

Встановити позивачу п`ятиденний строк з дня отримання відзиву для подання відповіді на відзив, копія якої одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Встановити відповідачуп`ятиденний строк з дня отримання відповіді на відзив для подання заперечень, копія якого одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Витребувати з Миколаївської філії Концерну радіомовлення, радіозв`язку та телебачення наступні документи: наказ Концерну радіомовлення, радіозв`язку та телебачення від 24.10.2023 №174-ОП «Про скорочення штату та численності працівників Миколаївської філії Концерну РРТ»; наказ №26/1-к від 24.10.2023 року; штаті розписи за 2023 рік; документ, яким були внесені зміни в організацію виробництва і праці працюючих за графіком «доба через три» співробітників у структурному підрозділі Миколаївської філії Концерну РРТ; порівняльну таблицю працівників з переважним правом на залишення на посаді; порівняльну таблицю працівників, які були працевлаштовані у 2022-2023 року на посади, аналогічні посади інженера засобів радіо та телебачення; трудовий договір, укладений із ОСОБА_1 .

Будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду. Особи, які не мають можливості подати доказ,який витребовує суд або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки,зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали. У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу , передбачені цим Кодексом.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо даної справи в мережі Інтернет за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України - https://court.gov.ua/sud1412/.

Копію ухвали про відкриття провадження у справі разом з копією позовної заяви та копіями доданих до неї матеріалів надіслати учасникам справи.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Головуючий суддя В.О. Гаврасієнко

Дата ухвалення рішення22.03.2024
Оприлюднено26.03.2024
Номер документу117871606
СудочинствоЦивільне
Сутьпоновлення на роботі, стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу

Судовий реєстр по справі —487/998/24

Ухвала від 22.03.2024

Цивільне

Заводський районний суд м. Миколаєва

Гаврасієнко В. О.

Ухвала від 05.02.2024

Цивільне

Заводський районний суд м. Миколаєва

Гаврасієнко В. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні