Ухвала
від 25.03.2024 по справі 343/675/24
ДОЛИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №: 343/675/24

Провадження №: 2-о/343/70/24

У Х В А Л А

про залишення заяви без руху

25 березня 2024 року м. Долина

Суддя Долинського районного суду Івано - Франківської області Андрусів І.М., розглянувши заяву ОСОБА_1 , в інтересах якого діє його представник - адвокат Ільницький Ярослав Іванович, заінтересована особа: орган опіки та піклування Вигодської територіальної громади, про визнання фізичної особи недієздатною, встановлення опіки і призначення опікуна,

ВСТАНОВИВ:

до суду надійшла дана справа, в якій заявник просить визнати недієздатним ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , встановити над ним опіку та призначити його опікуном.

Ознайомившись із заявою та доданими матеріалами, вважаю, що дана заява підлягає залишенню без руху з таких підстав.

Відповідно до ч. 3 ст. 294 ЦПК України, справи окремого провадження розглядаються судом з додержанням загальних правил, встановлених цим Кодексом.

Так, відповідно до ч. 1 ст. 185 ЦПК України, суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 175 і 177 цього Кодексу, протягом п`яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху.

Як визначено ч. 3 ст. 42 ЦПК України, у справах окремого провадження учасниками справи є заявники, інші заінтересовані особи.

Згідно із ч. 4 ст. 294 ЦПК України, справи окремого провадження суд розглядає за участю заявника і заінтересованих осіб.

До заінтересованих осіб належать особи, які беруть участь у справі та мають у ній юридичну заінтересованість. Коло заінтересованих осіб визначається взаємовідносинами із заявником у зв`язку з обставинами, які підлягають встановленню і які можуть вплинути на їх права та обов`язки. Участь у справі цих осіб зумовлюється тим, що із установленням окремих обставин заявник може реалізувати свої права у правовідносинах, у яких беруть участь і заінтересовані особи. Для цих осіб характерним є те, що їхні суб`єктивні права та обов`язки мають юридичний зв`язок із суб`єктивними правами і обов`язками заявників.

Як передбачено ч. 1 ст. 299 ЦПК України, справи про обмеження цивільної дієздатності фізичної особи чи визнання фізичної особи недієздатною суд розглядає за участю заявника, особи, стосовно якої розглядається справа про визнання її недієздатною, її адвоката та представника органу опіки та піклування. З урахуванням стану здоров`я особи, щодо якої розглядається справа про визнання її недієздатною, її участь у розгляді справи може відбуватися у режимі відеоконференції з психіатричного чи іншого лікувального закладу, в якому перебуває така особа, про що суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі.

Питання про виклик фізичної особи, щодо якої розглядається справа про визнання її недієздатною, вирішується в кожному випадку судом із урахуванням стану її здоров`я (абз. 2 ч. 1 ст. 299 ЦПК України).

Таким чином, в даній справі, в якості заінтересованої особи, слід залучити ОСОБА_2 , оскільки стосовно нього вирішуватиметься питання про визнання його недієздатним, що свідчить про його юридичну заінтересованість у даній справі.

Окрім цього, відповідно до п. 2 ч. 3 ст. 175 ЦПК України, заява повинна містити, зокрема, повне найменування, місцезнаходження, ідентифікаційний код юридичної особи.

Як вбачається із поданої заяви, у якості заінтересованої особи, заявником зазначено орган опіки та піклування Вигодської територіальної громади. Однак, правильним найменуванням є - орган опіки та піклування Вигодської селищної ради Івано - Франківської області.

За таких обставин суддя вважає, що заяву слід залишити без руху та надати заявнику ОСОБА_1 десятиденний строк з дня отримання копії ухвали для усунення вищевказаних недоліків.

Способом усунення недоліків даної заяви є: залучення всіх заінтересованих осіб із зазначенням правильного їх найменування, надання заяви та її копій, відповідно до кількості учасників справи.

На підставі викладеного, керуючись ст. 175, 177, 185, 294 ЦПК України, суддя

П О С Т А Н О В И В:

заяву ОСОБА_1 , в інтересах якого діє його представник - адвокат Ільницький Ярослав Іванович, заінтересована особа: орган опіки та піклування Вигодської територіальної громади, про визнання фізичної особи недієздатною, встановлення опіки і призначення опікуна - залишити без руху, надавши заявнику десятиденний строк з дня отримання копії ухвали для усунення недоліків.

Роз`яснити заявнику, що у разі усунення недоліків поданої заяви відповідно до ухвали суду у встановлений строк, заява вважається поданою в день первісного її подання. У разі невиконання вимог ухвали в зазначений строк заява вважатиметься неподаною і буде йому повернута.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя: І.М.Андрусів

Дата ухвалення рішення25.03.2024
Оприлюднено26.03.2024
Номер документу117873094
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання фізичної особи недієздатною, встановлення опіки і призначення опікуна

Судовий реєстр по справі —343/675/24

Ухвала від 26.04.2024

Цивільне

Долинський районний суд Івано-Франківської області

Андрусів І. М.

Ухвала від 28.03.2024

Цивільне

Долинський районний суд Івано-Франківської області

Андрусів І. М.

Ухвала від 25.03.2024

Цивільне

Долинський районний суд Івано-Франківської області

Андрусів І. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні