Ухвала
від 28.03.2024 по справі 343/675/24
ДОЛИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №: 343/675/24

Провадження №: 2-о/343/70/24

У Х В А Л А

про відкриття провадження

28 березня 2024 року м. Долина

Суддя Долинського районного суду Івано - Франківської області Андрусів І.М., розглянувши заяву ОСОБА_1 , жителя АДРЕСА_1 , заінтересовані особи: орган опіки та піклування Вигодської селищної ради, що знаходиться за адресою: смт. Вигода, вул. Д.Галицького, 75 Калуського району Івано - Франківської області, ОСОБА_2 , житель АДРЕСА_1 , про визнання фізичної особи недієздатною, встановлення опіки та призначення опікуна,

ВСТАНОВИВ:

заявник ОСОБА_1 звернувся до суду із даною заявою, в якій просить визнати ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , недієздатним, встановити над ним опіку та призначити його опікуном.

Підстав для повернення заяви або відмови у відкритті провадження, встановлених ст. 185, 186 ЦПК України, не вбачаю.

Справа підсудна Долинському районному суду Івано - Франківської області.

Заяву належить розглядати в порядку цивільного судочинства за правилами окремого провадження.

Розгляд справи проводити судом у складі одного судді та двох присяжних.

Питання про виклик особи, щодо якої розглядається справа про визнання її недієздатною (заінтересованої особи), вирішувати з врахуванням стану здоров`я останньої.

Згідно із ч. 1 ст. 299 ЦПК України, справи про обмеження цивільної дієздатності фізичної особи чи визнання фізичної особи недієздатною суд розглядає за участю заявника, особи, стосовно якої розглядається справа про визнання її недієздатною, її адвоката та представника органу опіки та піклування.

За змістом ч. 4 ст. 293 ЦПК України, у випадках, встановлених пунктами 1, 3, 4, 9, 10 частини другої цієї статті, зокрема у справах про визнання фізичної особи недієздатною, розгляд справ проводиться судом у складі одного судді і двох присяжних.

Окрім цього, за правилами ч. 5 ст. 293 ЦПК України, у випадках, встановлених пунктами 1, 9 і 10 частини другої цієї статті, розгляд справ проводиться судом за обов`язковою участю адвоката особи, стосовно якої розглядається справа. У разі якщо особа не залучила адвоката, суд залучає його через орган (установу), уповноважений законом на надання безоплатної правничої допомоги. Рішення суду про доручення призначити адвоката негайно, але не пізніше двох робочих днів, надсилається відповідному органу (установі), уповноваженому законом на надання безоплатної правничої допомоги, для виконання.

Оскільки заявником залучено адвоката особі, стосовно якої розглядається справа (заінтересованій особі), суд не вбачає підстав для призначення його через центр з надання безоплатної правничої допомоги

Керуючись ст. 33, 187, 293, 294 ЦПК України, суддя

П О С Т А Н О В И В:

відкрити провадження у справі № 343/675/24 за заявою ОСОБА_1 , заінтересовані особи: орган опіки та піклування Вигодської селищної ради, ОСОБА_2 , про визнання фізичної особи недієздатною, встановлення опіки та призначення опікуна.

Розглянути справу за правилами окремого провадження і призначити судове засідання для розгляду справи по суті, яке провести в приміщенні Долинського районного суду Івано - Франківської області, що знаходиться за адресою: м. Долина, вул. Обліски, 115 Калуського району Івано - Франківської області (зал судових засідань №1), 26 квітня 2024 року о 11.00 годині за участю заявника, адвоката особи, стосовно якої розглядається справа про визнання її недієдатною, заінтересованих осіб (їх представників), судом у складі судді та двох присяжних.

Заінтересованій особі - представнику органу опіки та піклування Вигодської селищної ради пропоную подати письмові пояснення на заяву та подання про доцільність визнання фізичної особи недієздатною та призначення їй опікуна.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи, що розглядається, на офіційному вебпорталі "Судова влада України" в мережі за посиланням: http://dl.if.court.gov.ua.

Копію ухвали про відкриття провадження у справі та витребування медичних документів надіслати невідкладно особам, які беруть участь у справі та повідомити присяжних про місце, дату і час судового засідання.

Заінтеросованим особам разом з копією ухвали про відкриття провадження у справі одночасно надіслати копію заяви та додані до неї документи.

Ухвала не підлягає оскарженню в апеляційному порядку окремо від рішення суду.

Суддя Долинського районного суду І.М.Андрусів

Дата ухвалення рішення28.03.2024
Оприлюднено29.03.2024
Номер документу117965534
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання фізичної особи недієздатною, встановлення опіки та призначення опікуна

Судовий реєстр по справі —343/675/24

Ухвала від 26.04.2024

Цивільне

Долинський районний суд Івано-Франківської області

Андрусів І. М.

Ухвала від 28.03.2024

Цивільне

Долинський районний суд Івано-Франківської області

Андрусів І. М.

Ухвала від 25.03.2024

Цивільне

Долинський районний суд Івано-Франківської області

Андрусів І. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні