Ухвала
від 25.03.2024 по справі 569/17583/22
РІВНЕНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 569/17583/22

УХВАЛА

25 березня 2024 року Рівненський міський суд

Рівненської області

в особі судді Ковальова І.М.

при секретарі Фурдись В.О.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м.Рівне цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Кременецької міської ради, третя особа ОСОБА_2 про стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу, стягнення моральної шкоди та понесених судових витрат,-

в с т а н о в и в :

В Рівненський міський суд з позовом до Кременецької міської ради, третя особа ОСОБА_2 про стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу, стягнення моральної шкоди та понесених судових витрат звернувся ОСОБА_1 .

Ухвалою Рівненського міського суду від 12 грудня 2022 року прийнято позовну заяву позивача до судового розгляду в порядку спрощеного позовного провадження у приміщенні Рівненського міського суду (м.Рівне, вул.Шкільна, 1) на 26 січня 2023 року на 12 год. 00 хв.

Ухвалою Рівненського міського суду Рівненської області від 21 лютого 2023 року зупинено провадження по цивільній справі 569/17583/22 за позовом ОСОБА_1 до Кременецької міської ради, третя особа ОСОБА_2 про стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу, стягнення моральної шкоди та понесених судових витрат до набрання законної сили рішенням у цивільній справі №569/12405/22 за позовом ОСОБА_1 до Кременецької міської ради, ОСОБА_2 про поновлення на роботі.

Ухвалою Рівненського міського суду Рівненської області від 13 грудня 2023 року поновлено провадження у даній цивільній справі та призначено судове засідання.

До початку судового розгляду справи представник позивача та представник відповідача Кременецької міської ради подали до Рівненського міського суду Рівненської області письмові клопотання про залучення до участі у справі в якості співвідповідача Комунальне некомерційне підприємство «Кременецька опорна лікарня» Кременецької міської ради.

В судовому засіданні представник позивача та представник відповідача повністю підтримали подані ними клопотання та просять суд їх задоволити.

В судове засідання третя особа ОСОБА_2 не з`явився. Про день та час розгляду справи повідомлявся завчасно та належним чином судовими повістками рекомендованими листами. Причин своєї неявки суду не повідомив, заяв чи клопотань про перенесення судового розгляду справи до суду не подавав.

Заслухавши учасників судового процесу, дослідивши матеріали справи, суд вважає, що клопотання представників позивача та відповідача підлягає до задоволення.

Відповідно до ст.51 ЦПК України суд першої інстанції має право за клопотанням позивача до закінчення підготовчого провадження, а у разі розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження - до початку першого судового засідання залучити до участі у ній співвідповідача.

Якщо позов подано не до тієї особи, яка повинна відповідати за позовом, суд до закінчення підготовчого провадження, а у разі розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження - до початку першого судового засідання за клопотанням позивача замінює первісного відповідача належним відповідачем, не закриваючи провадження у справі.

Після спливу строків, зазначених у частинах першій та другій цієї статті, суд може залучити до участі у справі співвідповідача або замінює первісного відповідача належним відповідачем виключно у разі, якщо позивач доведе, що не знав та не міг знати до подання позову у справі про підставу залучення такого співвідповідача чи заміну неналежного відповідача.

Про залучення співвідповідача чи заміну неналежного відповідача постановляється ухвала. За клопотанням нового відповідача або залученого співвідповідача розгляд справи починається спочатку.

Відповідач, замінений іншим відповідачем, має право заявити вимогу про компенсацію судових витрат, здійснених ним внаслідок необґрунтованих дій позивача. Питання про розподіл судових витрат вирішується в ухвалі про заміну неналежного відповідача.

Враховуючи вищевикладені обставини у їх сукупності, суд вважає, що клопотання є обґрунтованим та підлягає до задоволення.

На підставі викладеного, керуючись ст.51 ЦПК України, суд,-

у х в а л и в :

Залучити до участі у цивільній справі №569/17583/22 за позовом ОСОБА_1 до Кременецької міської ради, третя особа ОСОБА_2 про стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу, стягнення моральної шкоди та понесених судових витрат в якості співвідповідача Комунальне некомерційне підприємство «Кременецька опорна лікарня» Кременецької міської ради, 47004 Тернопільська область м.Кременець, вул.Горбача, 1, код ЄДРПОУ 43188153.

Судове засідання по справі призначено на 15 квітня 2024 року на 11 год. 00 хв.

Зобов`язати позивача надати копію позовної заяви з усіма додатками для вручення залученим співвідповідачу по справі.

Відповідач протягом п`ятнадцяти днів із дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі має право подати письмовий відзив разом з додатками, що обґрунтовують доводи заперечень.

Роз`яснити відповідачу, що копія відзиву та доданих до нього документів позивачу повинна бути надіслана (надана) одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду.

Позивач протягом п`яти днів з дня отримання відзиву має право подати до суду відповідь на відзив, а відповідачу заперечення.

Копію ухвали про відкриття провадження та призначення справи до судового розгляду надіслати особам, які беруть участь у справі. Одночасно з копією ухвали про відкриття провадження та призначення справи до судового розгляду надіслати заінтересованій особі копію заяви копіями доданих до неї документів.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Суддя Рівненського

міського суду І.М.Ковальов

Дата ухвалення рішення25.03.2024
Оприлюднено27.03.2024
Номер документу117882163
СудочинствоЦивільне
Сутьстягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу, стягнення моральної шкоди та понесених судових витрат

Судовий реєстр по справі —569/17583/22

Ухвала від 25.03.2024

Цивільне

Рівненський міський суд Рівненської області

Ковальов І. М.

Ухвала від 14.02.2024

Цивільне

Рівненський міський суд Рівненської області

Ковальов І. М.

Ухвала від 13.12.2023

Цивільне

Рівненський міський суд Рівненської області

Ковальов І. М.

Ухвала від 21.02.2023

Цивільне

Рівненський міський суд Рівненської області

Ковальов І. М.

Ухвала від 12.12.2022

Цивільне

Рівненський міський суд Рівненської області

Ковальов І. М.

Ухвала від 30.11.2022

Цивільне

Рівненський міський суд Рівненської області

Ковальов І. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні