Ухвала
від 22.03.2024 по справі 360/111/24
ЛУГАНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЛУГАНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

про повернення заяви про продовження процесуального строку

22 березня 2024 року м. ДніпроСправа № 360/111/24

Суддя Луганського окружного адміністративного суду Ірметова О.В., перевірив заяви Служби безпеки України про продовження процесуального сроку у справі за позовом адвоката Єрьоміної Вікторії Анатоліївни в інтересах ОСОБА_1 до Служби безпеки України про визнання протиправними дій та зобов`язання вчинити певні дії,

ВСТАНОВИВ:

В провадженні Луганського окружного адміністративного суду перебуває справа за позовом адвоката Єрьоміної Вікторії Анатоліївни в інтересах ОСОБА_1 до Служби безпеки України про визнання протиправними дій та зобов`язання вчинити певні дії.

21 березня 2024 року через Єдину судову інформаційно-комунікаційну систему від Служби безпеки України, за підписом представника Костирка Є.С., та поштою, за підписом Воєводіної А., до Луганського окружного адміністративного суду надійшли заяви про продовження процесуального строк подання витребуваних доказів та відзиву на позовну заяву.

Вирішуючи питаня про прийняття до розгляду заяв представників Служби безпеки України, суд враховує наступне.

Статтею 167 КАС України визначені загальні вимоги до форми та змісту письмової заяви, клопотання, заперечення.

Так, будь-яка письмова заява, клопотання, заперечення повинні містити:

1) повне найменування (для юридичних осіб) або ім`я (прізвище, ім`я та по батькові) (для фізичних осіб) особи, яка подає заяву чи клопотання або заперечення проти них, її місцезнаходження (для юридичних осіб) або місце проживання чи перебування (для фізичних осіб), ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України, відомості про наявність або відсутність електронного кабінету;

2) найменування суду, до якого вона подається;

3) номер справи, прізвище та ініціали судді (суддів), якщо заява (клопотання, заперечення) подається після постановлення ухвали про відкриття провадження у справі;

4) зміст питання, яке має бути розглянуто судом, та прохання заявника;

5) підстави заяви (клопотання, заперечення);

6) перелік документів та інших доказів (за наявності), що додаються до заяви (клопотання, заперечення);

7) інші відомості, які вимагаються цим Кодексом.

За вимогами ч. 7 ст. 44 КАС України документи (в тому числі процесуальні документи, письмові та електронні докази тощо) можуть подаватися до суду, а процесуальні дії вчинятися учасниками справи в електронній формі з використанням Єдиної судової інформаційно-комунікаційної системи, за винятком випадків, визначених цим Кодексом.

Процесуальні документи в електронній формі мають подаватися учасниками справи до суду з використанням Єдиної судової інформаційно-комунікаційної системи в порядку, визначеному Положенням про Єдину судову інформаційно-комунікаційну систему та/або положеннями, що визначають порядок функціонування її окремих підсистем (модулів) (ч. 8 ст. 44 КАС України).

У разі подання до суду в електронній формі заяви по суті справи, зустрічного позову, заяви про збільшення або зменшення позовних вимог, заяви про зміну предмета або підстав позову, заяви про залучення третьої особи, апеляційної скарги, касаційної скарги та документів, що до них додаються, учасник справи зобов`язаний надати до суду доказ надсилання цих матеріалів іншим учасникам справи (ч. 9 ст. 44 КАС України).

Оглядом поданих представниками відповідача заяв про продовження процесуальних строків на подання витребуванних доказів та відзиву на позовну заяву, суд встановив, що в порушення вимог ст. 44 КАС України до заявн не надано доказів надсилання поданих заяв іншим учасникам справи.

Суд зазначає, що порушення вказаної норми порушує право інших учасників справи на змагальність сторін та офіційного з`ясування всіх обставин у справі.

За вимогами ч. 2 ст. 167 КАС України, якщо заяву (клопотання, заперечення) подано без додержання вимог частини першої цієї статті і ці недоліки не дають можливості її розглянути, або якщо вона є очевидно безпідставною та необґрунтованою, суд повертає таку заяву (клопотання, заперечення) заявнику без розгляду.

Оскільки недоліки заяви порушують фундаменталтьні принцими адміністративного судочинства, та такі недоліки не дають можливості її розглянути, є законні підстави для повернення заяви заявникам без розгляду.

Керуючись статтями 44, 167, 241, 243, 248, 256, 293, 295 КАС України, суд

УХВАЛИВ:

Заяви Служби безпеки України про продовження процесуального сроку повернути заявникам без розгляду.

Ухвала набирає законної сили з моменту підписання суддею та може бути оскаржена в апеляційному порядку окремо від рішення суду.

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається до Першого апеляційного адміністративного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення. Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини ухвали суду, або розгляду справи в порядку письмового провадження, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення.

Суддя О.В. Ірметова

Дата ухвалення рішення22.03.2024
Оприлюднено27.03.2024
Номер документу117885083
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання протиправними дій та зобов`язання вчинити певні дії

Судовий реєстр по справі —360/111/24

Ухвала від 29.03.2024

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

О.В. Ірметова

Рішення від 29.03.2024

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

О.В. Ірметова

Ухвала від 25.03.2024

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

О.В. Ірметова

Ухвала від 22.03.2024

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

О.В. Ірметова

Ухвала від 20.03.2024

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

О.В. Ірметова

Ухвала від 20.02.2024

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

О.В. Ірметова

Ухвала від 20.02.2024

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

О.В. Ірметова

Ухвала від 30.01.2024

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

О.В. Ірметова

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні