Ухвала
від 25.03.2024 по справі 760/13400/23
КИЇВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

КИЇВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

У Х В А Л А

25 березня 2024 року

м. Київ

провадження № 22-ц/824/9138/2024

Київський апеляційний суд у складі колегії суддів судової палати з розгляду цивільних справ: Євграфової Є. П. (суддя-доповідач), Мазурик О.Ф., Желепи О.В.

вирішуючи питання про відкриття апеляційного провадження за апеляційною скаргою адвоката Чалова Андрія Олексійовича, який діє в інтересах ОСОБА_1

на рішення Солом`янського районного суду міста Києва

від 22 листопада 2023 року

у цивільній справі № 760/13400/23 Солом`янського районного суду міста Києва

у справі за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю «Богема Компані»

до ОСОБА_1 ,

ОСОБА_2 , в інтересах якого діє законний представник ОСОБА_1 ,

про стягнення заборгованості та штрафних санкцій за надані комунальні послуги

В С Т А Н О В И В:

Рішенням Солом`янського районного суду міста Києва від 22 листопада 2023 року позов задоволено частково.

Не погоджуючись з вказаним рішенням суду, адвокат Чалов Андрій Олексійович, який діє в інтересах ОСОБА_1 07 березня 2024 року подав апеляційну скаргу.

Ухвалою Київського апеляційного суду від 12 березня 2024 року апеляційну скаргу залишено без руху та надано строк на усунення недоліків.

Як вбачається з матеріалів справи, апелянтом усунуто недоліки апеляційної скарги у строк, встановлений судом.

В обґрунтуванні клопотання про поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження судового рішення представник апелянта вказує, що апелянт звертався 02 лютого 2024 року до суду першої інстанції з заявою про отримання повного тексту судового рішення, однак отримано повний текст лише 20 лютого 2024 року, тому вважає, що строк пропущений з поважних підстав.

Відповідно до ч. ч. 1, 2 ст. 354 ЦПК України апеляційна скарга на рішення суду подається протягом тридцяти днів, а на ухвалу суду - протягом п`ятнадцяти днів з дня його (її) проголошення. Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини судового рішення або у разі розгляду справи (вирішення питання) без повідомлення (виклику) учасників справи, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення. Учасник справи, якому повне рішення або ухвала суду не були вручені у день його (її) проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження:

на рішення суду - якщо апеляційна скарга подана протягом тридцяти днів з дня вручення йому повного рішення суду;

на ухвали суду - якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Поважні причини - це ті обставини, що вказують на безпосереднє унеможливлення або ускладнення можливості вчинення процесуальних дій у визначений законом строк, що виникли об`єктивно, незалежно від волі особи, яка пропустила строк.

При вирішенні питання про поновлення строків на апеляційне оскарження, суд апеляційної інстанції враховує процесуальну поведінку особи під час розгляду справи та після ухвалення судового рішення, обізнаність особи про розгляд справи у суді, поважність причин, якими обґрунтовується пропущення встановленого законом строку на апеляційне оскарження та їх доведеність, тривалість строку, який пройшов з часу ухвалення судового рішення, яке оскаржується, сутність доводів апеляційної скарги та інші обставини, які мають істотне значення.

Норми ЦПК України не містять вичерпного переліку підстав, які вважаються поважними для вирішення питання про поновлення пропущеного процесуального строку. Такі причини визначаються в кожному конкретному випадку з огляду на обставини справи.

Наведені у клопотанні апелянтом причини пропуску строку на апеляційне оскарження рішення суду є поважними, оскільки виникли внаслідок об`єктивних обставин.

Ураховуючи викладене та виходячи з принципу верховенства права, положень статей 21, 22 Конституції України щодо непорушності конституційних прав особи, положень ст. 6 Конвенції, яка гарантує права особи на доступ до суду і справедливий розгляд його справи судом, та положень статей 3, 15 ЦК України, статей 2, 4, 5 ЦПК України щодо права особи на судовий захист цивільного права та інтересу, пріоритетність права особи на судовий захист цивільних прав та інтересів, суд приходить до висновку про наявність правових підстав для задоволення клопотання та поновлення адвокату Чалову Андрію Олексійовичу, який діє в інтересах ОСОБА_1 , строку на апеляційне оскарження рішення Солом`янського районного суду м. Києва від 22 листопада 2023 року.

Відповідно до ч.4 ст.359 ЦПК України якщо апеляційна скарга подана з пропуском визначеного цим Кодексом строку, суд у випадку поновлення строку на апеляційне оскарження зупиняє дію оскаржуваного рішення в ухвалі про відкриття апеляційного провадження.

Матеріалами справи підтверджується видача 07 березня 2024 року виконавчих листів.

Апеляційна скарга відповідає вимогам щодо форми та змісту, встановлених ст. 356 ЦПК України, перешкод для відкриття апеляційного провадження за даною апеляційною скаргою не встановлено.

Відповідно до вимог ч. 1 ст. 359 ЦПК України про відкриття апеляційного провадження у справі суд апеляційної інстанції постановляє ухвалу.

Згідно з ч. 3 ст. 359 ЦПК України, в ухвалі про відкриття апеляційного провадження зазначається строк для подання учасниками справи відзиву на апеляційну скаргу.

На підставі викладеного та керуючись ст.ст. 352-361 ЦПК України,

У Х В А Л И В:

Заяву адвоката Чалова Андрія Олексійовича, який діє в інтересах ОСОБА_1 про поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження рішення Солом`янського районного суду міста Києва від 22 листопада 2023 року задовольнити.

Поновити адвокату Чалову Андрію Олексійовичу, який діє в інтересах ОСОБА_1 строк на апеляційне оскарження рішення Солом`янського районного суду міста Києва від 22 листопада 2023 року.

Відкрити апеляційне провадження за апеляційною скаргою адвоката Чалова Андрія Олексійовича, який діє в інтересах ОСОБА_1 на рішення Солом`янського районного суду міста Києва від 22 листопада 2023 року.

Зупинити дію рішення Солом`янського районного суду міста Києва від 22 листопада 2023 року.

Надіслати учасникам справи копію ухвали про відкриття апеляційного провадження.

Роз`яснити учасникам справи право подати до Київського апеляційного суду протягом п`яти днів з дня отримання копії ухвали та копії апеляційної скарги відзив на апеляційну скаргу у письмовій формі та докази його надсилання (надання) іншим учасникам справи, з урахуванням вимог ст. 360 ЦПК України.

Інформацію по справі можна отримати в мережі Інтернет на офіційному сайті Київського апеляційного суду за веб адресою: https://www.kas.gov.ua/CourtPortal.WebSite/Home/PoshukSprav

Учасники справи можуть отримати копію апеляційної скарги з додатками в приміщенні Київського апеляційного суду за адресою: вул. Солом`янська, 2-А, м. Київ.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Судді: Є.П. Євграфова

О.Ф. Мазурик

О.В. Желепа

СудКиївський апеляційний суд
Дата ухвалення рішення25.03.2024
Оприлюднено27.03.2024
Номер документу117886799
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із житлових відносин, з них про стягнення плати за користування житлом

Судовий реєстр по справі —760/13400/23

Ухвала від 25.03.2024

Цивільне

Київський апеляційний суд

Євграфова Єлизавета Павлівна

Ухвала від 25.03.2024

Цивільне

Київський апеляційний суд

Євграфова Єлизавета Павлівна

Ухвала від 12.03.2024

Цивільне

Київський апеляційний суд

Євграфова Єлизавета Павлівна

Ухвала від 12.03.2024

Цивільне

Київський апеляційний суд

Євграфова Єлизавета Павлівна

Рішення від 22.11.2023

Цивільне

Солом'янський районний суд міста Києва

Коробенко С. В.

Рішення від 22.11.2023

Цивільне

Солом'янський районний суд міста Києва

Коробенко С. В.

Ухвала від 21.06.2023

Цивільне

Солом'янський районний суд міста Києва

Коробенко С. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні