Ухвала
від 26.03.2024 по справі 529/159/24
ДИКАНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 529/159/24

Провадження № 2-о/529/30/24

УХВАЛА

26 березня 2024 року Диканський районний суд Полтавської області в складі: головуючого судді - Кириченко О.С., розглянувши клопотання представниказаінтересованої особи ОСОБА_1 -адвоката МатюхаОлександра Володимировичапро участьв режимівідеоконференції всудовому засіданні у цивільній справі за заявою ОСОБА_2 , за участі заінтересованих осіб: Органу опіки та піклування Диканської селищної ради, ОСОБА_1 , про визнання фізичної особи недієздатною, встановлення над нею опіки та призначення опікуна,

ВСТАНОВИВ:

Заявник ОСОБА_2 звернулася до суду із заявою про визнання її матері ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 недієздатною, встановлення над нею опіки та призначення їй опікуна ОСОБА_2 .

Судове засідання у вказаній справі призначено на 15:00 год. 27 березня 2024 року.

25 березня 2024 року на адресу суду надійшло клопотання представника заінтересованої особи ОСОБА_1 - адвоката Матюха О.В. про участь у судовому засіданні у вказаній справі у режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням ним власних технічних засобів. В обґрунтування клопотання вказано, що необхідність проведення судового засідання у режимі відеоконференції обумовлена віддаленістю місцязнаходження від місця проведення судового засідання, воєнним станом в Україні, відсутністю прямого автобусного сполучення, станом автомобільних доріг.

Розглянувши клопотання представника заінтересованої особи ОСОБА_1 - адвоката Матюха О.В. про участь в судовому засіданні по даній цивільній справі у режимі відеоконференції, суд дійшов висновку, що клопотання підлягає задоволенню з таких підстав.

Відповідно до частин 1, 2, 3 статті 212 ЦПК України учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана обов`язковою. Учасник справи подає заяву про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду не пізніше ніж за п`ять днів до судового засідання. Учасники справи беруть участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів.

Враховуючи віддаленістьмісцязнаходження представниказаінтересованої особиПилипенко Л.У. від місцяпроведення судовогозасідання усправі,труднощі утранспортному сполученнічерез воєннийстан вУкраїні,з метоюоперативного таоб`єктивногорозгляду справи,суд дійшоввисновку,що клопотанняпідлягає задоволеннюта вважаєза необхіднепровести судовезасідання усправі о15:00год.27березня 2024року врежимі відеоконференціїза участіпредставника заінтересованоїособи ОСОБА_1 -адвоката Матюха О.В.поза межамиприміщення судуз використаннямним власнихтехнічних засобівза допомогоюпідсистеми ВКЗЄСІТС ізособистого кабінетуу ційпідсистемі.

На підставі викладеного, керуючись ст. 212, 260 ЦПК України,

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання представника заінтересованої особи ОСОБА_1 - адвоката Матюха Олександра Володимировича про участь в режимі відеоконференції в судовому засіданні у цивільній справі за заявою ОСОБА_2 ,за участізаінтересованих осіб:Органу опікита піклуванняДиканської селищноїради, ОСОБА_1 ,про визнанняфізичної особинедієздатною,встановлення наднею опікита призначенняопікуна - задовольнити.

Судове засідання у вказаній цивільній справі, призначене на 15:00 год. 27 березня 2024 року,провести врежимі відеоконференціїза участіпредставника заінтересованоїособи ОСОБА_1 -адвоката МатюхаОлександра Володимировичаз використаннямним власнихтехнічних засобівза допомогоюпідсистеми ВКЗЄСІТС ізособистого кабінетуу ційпідсистемі.

Копію цієї ухвали негайно надіслати учасникам справи для відому.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Головуючий О.С. Кириченко

Дата ухвалення рішення26.03.2024
Оприлюднено27.03.2024
Номер документу117890271
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання фізичної особи недієздатною, встановлення над нею опіки та призначення опікуна

Судовий реєстр по справі —529/159/24

Ухвала від 11.04.2024

Цивільне

Диканський районний суд Полтавської області

Кириченко О. С.

Ухвала від 08.04.2024

Цивільне

Диканський районний суд Полтавської області

Кириченко О. С.

Ухвала від 26.03.2024

Цивільне

Диканський районний суд Полтавської області

Кириченко О. С.

Ухвала від 28.02.2024

Цивільне

Диканський районний суд Полтавської області

Кириченко О. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні