Ухвала
від 08.04.2024 по справі 529/159/24
ДИКАНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 529/159/24

Провадження № 2-о/529/30/24

УХВАЛА

про витребування доказів

08 квітня 2024 року Диканський районний суд Полтавської області в складі: головуючого судді - Кириченко О.С., розглянувши у приміщенні суду в селищі Диканька Полтавської області заяву заявника ОСОБА_1 провитребування доказів у цивільній справі за заявою ОСОБА_1 , за участі заінтересованих осіб: Органу опіки та піклування Диканської селищної ради, ОСОБА_2 , про визнання фізичної особи недієздатною, встановлення над нею опіки та призначення опікуна,

ВСТАНОВИВ:

Заявник ОСОБА_1 звернулася до суду із заявою про визнання її матері ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 недієздатною, встановлення над нею опіки та призначення їй опікуна ОСОБА_1 .

ОСОБА_1 звернулася до суду із заявою про витребування доказів. Заявниця просить витребувати від КНП "Диканська лікарня планового лікування" медичну карту амбулаторної хворої ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 ,за наявностікартку чивиписку зпсихіатричного кабінету,іншу медичнудокументацію щодостану здоров`яостанньої. В обґрунтування заяви вказано, що ОСОБА_2 перебуває на обліці у цьому медичному закладі і її медична документація необхідна для проведення судово-психіатричної експертизи. Самостійно отримати цю медичну документацію заявниця не може.

Розглянувши заяву ОСОБА_1 про витребування доказів, суд дійшов висновку, що заява підлягає задоволенню з таких підстав.

Відповідно до п. 4 ч. 5 ст. 12 ЦПК України, суд, зберігаючи об`єктивність та неупередженість сприяє учасникам судового процесу в реалізації ними прав, передбачених цим Кодексом.

Згідно з ст. 81 ЦПК України, кожна сторона повинна довести ті обставини, на які вона посилається як на підставу своїх вимог або заперечень.

Відповідно до частин 1, 3 статті 84 ЦПК України учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом. У разі задоволення клопотання суд своєю ухвалою витребовує відповідні докази.

Враховуючи, що медична карта амбулаторного хворої ОСОБА_2 та інша медична документація містять відомості про стан здоров`я останньої, наявна в ній інформація становить лікарську таємницю, і заявниця не може її самостійно отримати, однак яка необхідна для повного та об`єктивного розгляду справи та для проведення судово-психіатричної експертизи ОСОБА_2 , суд дійшов висновку, що заява про витребування доказів підлягає задоволенню у повному обсязі.

На підставівикладеного,керуючись ст.ст.12,81,84, 260,294 ЦПК України,

ПОСТАНОВИВ:

Заяву заявника ОСОБА_1 провитребування доказів у цивільній справі за заявою ОСОБА_1 , за участі заінтересованих осіб: Органу опіки та піклування Диканської селищної ради, ОСОБА_2 , про визнання фізичної особи недієздатною, встановлення над нею опіки та призначення опікуна - задовольнити.

Витребувати від Комунального некомерційного підприємства "Диканська лікарня планового лікування", код ЄДРПОУ 01999265, місцезнаходження: 38500, Полтавська область, Полтавський район, селище Диканька, вул. Медична, 42, оригінал медичноїкарти амбулаторноїхворої на ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 ,проживаючої заадресою: АДРЕСА_1 ,за наявностікартку чивиписку зпсихіатричного кабінету,іншу медичнудокументацію щодостану здоров`яостанньої.

Зобов`язати КНП "Диканська лікарня планового лікування" надати Диканському районному суду Полтавської області витребувану медичну документацію до 10 квітня 2024 року.

Відповідно до частин 6-7 статті 84 ЦПК України будь-якаособа,у якоїзнаходиться доказ,повинна видатийого навимогу суду. Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

Відповідно до частин 8, 9 статті 84 ЦПК України, у разінеповідомленнясуду пронеможливістьподати докази,витребуванісудом,атакожза неподаннятакихдоказів зпричин,визнаних судомнеповажними,суд застосовуєдовідповідноїособи заходипроцесуальногопримусу,передбаченіцимКодексом. Притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов`язку подати витребувані судом докази.

Копію ухвали надіслати учасникам справи для відому, а КНП "Диканська лікарня планового лікування" для виконання в частині надання суду витребуваної медичної документації

Ухвала оскарженню не підлягає.

Головуючий О.С. Кириченко

Дата ухвалення рішення08.04.2024
Оприлюднено09.04.2024
Номер документу118180174
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання фізичної особи недієздатною, встановлення над нею опіки та призначення опікуна

Судовий реєстр по справі —529/159/24

Ухвала від 11.04.2024

Цивільне

Диканський районний суд Полтавської області

Кириченко О. С.

Ухвала від 08.04.2024

Цивільне

Диканський районний суд Полтавської області

Кириченко О. С.

Ухвала від 26.03.2024

Цивільне

Диканський районний суд Полтавської області

Кириченко О. С.

Ухвала від 28.02.2024

Цивільне

Диканський районний суд Полтавської області

Кириченко О. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні