Ухвала
від 21.03.2024 по справі 725/2253/24
ПЕРШОТРАВНЕВИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЧЕРНІВЦІВ

Єдиний унікальний номер 725/2253/24

Номер провадження 2/725/368/24

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

21.03.2024 року Суддя Першотравневого районного суду м.Чернівці Стоцька Л. А., розглянувши позовну заяву ОСОБА_1 , від імені якої діє адвокат Соник Василь Васильович, до Регіонального сервісного центру ГСЦ МВС в Чернівецькій області (філія ГСЦ МВС), ТОВ «Спецавтогруп», Хмельницької філії приватного підприємства учбово-виробничого комбінату «Автосвіт плюс» про визнання недійсним договору, витребування майна з чужого незаконного володіння, зобов`язання вчинити певні дії,-

ВСТАНОВИВ:

Представник позивача звернувся до суду із вищевказаною позовною заявою до відповідачів.

Згідност.4ЦПК України кожна особа має право в порядку, встановленому цим Кодексом, звернутися до суду за захистом своїх порушених, невизнаних або оспорюваних прав, свобод чи законних інтересів.

Порядок звернення до суду з позовною заявою урегульований Цивільним процесуальним кодексом України.

Згідно нормЦПК України, у справах позовного провадження учасниками справи є сторони, зокрема, позивач та відповідач.

Відповідно до ч.1ст.174 ЦПК України, при розгляді справи судом у порядку позовного провадження учасники справи викладають письмово свої вимоги, заперечення, аргументи, пояснення та міркування щодо предмета спору виключно у заявах по суті справи, визначених цим Кодексом.

Згідно ст. 175 ЦПК України позовна заява повинна містити: повне найменування(дляюридичних осіб) або ім`я (прізвище, ім`я та по батькові) (для фізичних осіб) сторін та інших учасників справи, їх місцезнаходження (для юридичних осіб) або місце проживання чи перебування (для фізичних осіб), поштовий індекс, ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України (для юридичних осіб, зареєстрованих за законодавством України), а також реєстраційний номер облікової картки платника податків (для фізичних осіб) за його наявності або номер і серію паспорта для фізичних осіб - громадян України (якщо такі відомості позивачу відомі), відомі номери засобів зв`язку та адреси електронної пошти, відомості про наявність або відсутність електронного кабінету.

Як вбачається із позовної заяви одним із відповідачів вказано Хмельницьку філію приватного підприємства учбово-виробничого комбінату «Автосвіт плюс», однак із тексту позовної заяви та доданих копій документів на запити адвоката, вбачається Хмільницька філію приватного підприємства учбово-виробничого комбінату «Автосвіт плюс». Таким чином, позивачу необхідно вказати точну назву відповідача.

Згідно п. 5 ч. 3ст. 175 ЦПК Українипозовна заява повинна містити виклад обставин, якими позивач обґрунтовує свої вимоги; зазначення доказів, що підтверджують вказані обставини, однак, всупереч вказаній нормі ЦПК України позовна заява цього не містить.

Відповідно до ч. 6 ст. 177 ЦПК України до заяви про визнання акта чи договору недійсним додається також копія (або оригінал) оспорюваного акта чи договору або засвідчений витяг з нього, а у разі відсутності акта чи договору у позивача - клопотання про його витребовування.

Позивач просить визнати недійсними довідки-рахунки на підставі, яких здійснено перереєстрацію транспортного засобу на нового власника, однак оригіналів довідок- рахунків або ж їх копії суду не надано, також не надано документів, на підставі яких видано вказані довідки рахунки. Також, в позовній заяві позивач вказує, що дані довідки-рахунки в сервісному центрі знищені за закінченням терміну зберігання, однак не просить витребувати документи на підставі яких вони були видані.

Відповідно до ч.4ст.177 ЦПК України, до позовної заяви додаються документи, що підтверджують сплату судового збору у встановлених порядку і розмірі, або документи, що підтверджують підстави звільнення від сплати судового збору відповідно до закону.

Відповідно до п. 1 ч. 2ст. 4 Закону України "Про судовий збір", ставка судового збору за подання до суду позовної заяви майнового характеру, яка подана фізичною особою або фізичною особою - підприємцем: 1 відсоток ціни позову, але не менше 0,4 розміру мінімальної заробітної плати та не більше 5 розмірів мінімальної заробітної плати.

Згідно зст. 7 ЗУ «Про Державний бюджет України на 2024 рік»встановлено з 1 січня 2024 року прожитковий мінімум для працездатних осіб на одну особу в розрахунку на місяць становить 3028,00 грн.

Відповідно, 0,4 розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб становить 1211,20 гривень.

Позивач впозовній заявіпосилається нап.13ч.1ст.3Закону України«Про судовийзбір»,а саме судовийзбір несправляється заподання позовної заяви про відшкодування шкоди, заподіяної особі незаконними рішеннями, діями чи бездіяльністю органу державної влади,органу владиАвтономної РеспублікиКрим абооргану місцевогосамоврядування,їх посадовоюабо службовоюособою,а таксамо незаконнимирішеннями,діями чибездіяльністю органів,що здійснюютьоперативно-розшуковудіяльність,органів досудовогорозслідування,прокуратури абосуду; як на підставу звільнення від сплати судового збору, однак, позивач заявляє три позовні вимоги, дві з яких заявлено до відповідачів, які не є органом державної влади.

Враховуючи вищевикладене, позивачу необхідно сплатити судовий збір за дві вимоги, а саме 2422, 40 гривень.

Відповідно до ч. 1ст. 185 ЦПК України, суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях175і177цьогоКодексу, протягом п`яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху.

Виходячи з наведеного, вважаю, що позовну заяву слід залишити без руху, надавши позивачу строк для усунення недоліків, зазначених в мотивувальній частині ухвали, який не може перевищувати десяти днів з дня вручення копії даної ухвали.

Керуючисьст.185 ЦПК України, суддя -

УХВАЛИВ:

Позовну заяву ОСОБА_1 , від імені якої діє адвокат Соник Василь Васильович, до Регіонального сервісного центру ГСЦ МВС в Чернівецькій області (філія ГСЦ МВС), ТОВ «Спецавтогруп», Хмельницької філії приватного підприємства учбово-виробничого комбінату «Автосвіт плюс» про визнання недійсним договору, витребування майна з чужого незаконного володіння, зобов`язання вчинити певні дії - залишити без руху.

Надати позиву ОСОБА_1 строк для усунення недоліків у 10 (десять ) днів з дня вручення копії ухвали про залишення позову без руху та роз`яснити, що у випадку виконання нею у встановлений строк відповідних вимог ухвали суду, позовна заява вважається поданою в день первісного її подання, інакше заява вважається неподаною та повертається позивачці.

Ухвала є остаточною та оскарженню в апеляційному порядку не підлягає.

Суддя Першотравневого

районного суду м.Чернівці Л. А. Стоцька

Дата ухвалення рішення21.03.2024
Оприлюднено27.03.2024
Номер документу117891700
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання недійсним договору, витребування майна з чужого незаконного володіння, зобов`язання вчинити певні дії

Судовий реєстр по справі —725/2253/24

Ухвала від 25.04.2024

Цивільне

Першотравневий районний суд м.Чернівців

Стоцька Л. А.

Ухвала від 04.04.2024

Цивільне

Першотравневий районний суд м.Чернівців

Стоцька Л. А.

Ухвала від 21.03.2024

Цивільне

Першотравневий районний суд м.Чернівців

Стоцька Л. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні