Ухвала
від 26.03.2024 по справі 145/251/24
ТИВРІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 145/251/24

Провадження №2/145/774/2024

У Х В А Л А

"26" березня 2024 р. смт Тиврів

Тиврівський районний суд Вінницької області в складі:

головуючого судді Копилової Л. В. ,

за участю секретаря Мигдальської Н.М.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні клопотання позивачки ОСОБА_1 про залучення третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору,

у справі за її позовною заявою до Приватного акціонерного товариства "Гніванський завод спецзалізобетону" про поновлення на роботі та стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу,

В С Т А Н О В И В:

В провадженні суду на розгляді перебуває вказана справа.

Позивач ОСОБА_1 на розгляд справи до суду не з`явилася, надавши суду письмову заяву, в якій просить суд справу розглядати в її відсутність.

До позовної заяви позивач ОСОБА_1 додала клопотання про залучення третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору - первинної профспілкової організації профспілки залізничників та транспортних будівельників України ПрАТ "Гніванський завод спецзалізобетону" , оскільки як стверджує позивачка вона є членом такої профспілки.

Представник відповідача Потьомкін І. на розгляд справи до суду не з"явився, про час та місце її розгляду повідомлений в установленому законом порядку. 12 березня 2024 року надав суду відзив на позовну заяву та заяву про застосування строків позовної давності.

Дослідивши матеріали, додані до позовної заяви, заявленого клопотання, суд дійшов таких висновків.

Судом встановлено, що позивачка ОСОБА_1 в заявленому клопотанні посилається на те, що є членом первинної профспілкової організації профспілки залізничників та транспортних будівельників України ПрАТ "Гніванський завод спецзалізобетону", а розгляд вказаної справи стосується звільнення її з роботи, тому і просить залучити таку профспілку як третю особу.

Однак відповідні докази суду не надано, у зв`язку з чим суд позбавлений можливості вирішити заявлене клопотання.

За приписами ст.36 Конституції України громадяни мають право на участь у професійних спілках з метою захисту своїх трудових і соціально-економічних прав та інтересів. Професійні спілки є громадськими організаціями, що об`єднують громадян, пов`язаних спільними інтересами за родом їх професійної діяльності. Професійні спілки утворюються без попереднього дозволу на основі вільного вибору їх членів. Усі професійні спілки мають рівні права. Обмеження щодо членства у професійних спілках встановлюються виключно цією Конституцією і законами України.

Частиною 3 статті 53 ЦПК України передбачено, що якщо суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до розгляду встановить, що рішення суду може вплинути на права та обов`язки осіб, що не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі у справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору.

Враховуючи вищенаведене, характер спірних правовідносин, зміст позовних вимог, та те, що позивач ОСОБА_1 подаючи заявлене клопотання посилається на те, що вона є членом первинної профспілкової організації профспілки залізничників та транспортних будівельників України ПрАТ "Гніванський завод спецзалізобетону", яка захищає трудові права та інтереси громадян, членом якої вона є, однак відповідних доказів суду не надала, суд приходить до висновку про те, що з метою об`єктивного встановлення кола учасників даної справи, розгляду справи, з метою недопущення порушення прав позивача при ухваленні судового рішення є необхідним витребувати у позивачки докази її перебування у професійній спілці.

При цьому, подане клопотання суд залишає відкритим.

Керуючись ст.ст. 43, 53, 54 ЦПК України, суд

П О С Т А Н О В И В:

Витребувати у позивачки ОСОБА_1 з метою вирішення її клопотання про залучення третьої особи, докази її перебування у первинній профспілковій організації профспілки залізничників та транспортних будівельників України ПрАТ "Гніванський завод спецзалізобетону".

Розгляд справи відкласти до 16 травня 2024 року о 09 год. 00 хв.

Копію ухвали для виконання направити позивачці.

Ухвала окремо від рішення суду оскарженню не підлягає, заперечення на неї можуть бути включені до апеляційної скарги на рішення суду.

Суддя Копилова Л. В.

Дата ухвалення рішення26.03.2024
Оприлюднено27.03.2024
Номер документу117891998
СудочинствоЦивільне
Сутьпоновлення на роботі та стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу

Судовий реєстр по справі —145/251/24

Ухвала від 26.03.2024

Цивільне

Тиврівський районний суд Вінницької області

Копилова Л. В.

Ухвала від 26.03.2024

Цивільне

Тиврівський районний суд Вінницької області

Копилова Л. В.

Ухвала від 09.02.2024

Цивільне

Тиврівський районний суд Вінницької області

Копилова Л. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні