Ухвала
від 25.03.2024 по справі 348/359/24
НАДВІРНЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

(про закриття підготовчого провадження

та призначення справи до судового розгляду по суті)

Справа № 348/359/24

2/348/404/24

25 березня 2024 року м. Надвірна

Надвірнянський районний суд Івано-Франківської області

у складі: головуючого - судді Бурдун Т.А.,

за участі секретаря судового засідання Дмитрук С.І.,

розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданні у залі суду у м. Надвірна цивільну справу за позовною заявою ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про позбавлення батьківських прав та зміну розміру стягнення аліментів, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог- орган опіки та піклування Пасічнянська сільська рада Надвірнянського району Івано-Франківської області, -

встановив:

Позивач ОСОБА_1 , інтереси якої представляє адвокат Гураш М.В., звернулася до суду з позовом до ОСОБА_2 про позбавлення батьківських прав та зміну розміру стягнення аліментів.

Ухвалою Надвірнянського районного суду Івано-Франківської області від 20 лютого 2024 року справу було прийнято до провадження судді Надвірнянського районного суду Івано-Франківської області Бурдун Т.А. та призначено підготовче судове засідання.

В підготовче судове засідання позивач та представник позивача не з`явилися, представник позивача подав заяву, в якій не заперечував проти закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті. Підтримав клопотання про виклик та допит свідків ОСОБА_3 та ОСОБА_4 . Інших заяв та клопотань не заявляв.

Відповідач ОСОБА_2 в підготовче судове засідання не з`явився, про дату, час та місце проведення підготовчого судового засідання був повідомлений належним чином, причин неявки суду не повідомив, інших заяв та клопотань до суду не подав.

В підготовче судове засідання представник третьої особи не з`явилася, про дату, час та місце проведення судового засідання була повідомлена належним чином. Заяв та клопотань до суду не подала.

Суд, ознайомившись з матеріалами позову вважає, що є підстави для закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті.

Статтею 189 ЦПК України визначено, що завданнями підготовчого провадження є: остаточне визначення предмета спору та характеру спірних правовідносин, позовних вимог та складу учасників судового процесу; з`ясування заперечень проти позовних вимог; визначення обставин справи, які підлягають встановленню, та зібрання відповідних доказів; вирішення відводів; визначення порядку розгляду справи; вчинення інших дій з метою забезпечення правильного, своєчасного і безперешкодного розгляду справи по суті.

Відповідно до ч. 3 ст. 200 ЦПК України, за результатами підготовчого засідання суд постановляє ухвалу про: залишення позовної заяви без розгляду, закриття провадження у справі, закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті.

Згідно п. 15 ч. 2 ст. 197 ЦПК України, у підготовчому засіданні суд: призначає справу до розгляду по суті, визначає дату, час і місце проведення судового засідання (декількох судових засідань - у разі складності справи) для розгляду справи по суті.

Щодо клопотання про виклик свідків, суд зазначає, що відповідно до ч. 1 ст. 90 ЦПК України показання свідка - це повідомлення про відомі йому обставини, які мають значення для справи.

Відповідно до ст. 91 ЦПК України виклик свідка здійснюється за заявою учасника справи. У заяві про виклик свідка зазначаються його ім`я, місце проживання (перебування) або місце роботи, обставини, які він може підтвердити. Заява про виклик свідка має бути подана до або під час підготовчого судового засідання, а якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, - до початку першого судового засідання у справі. В ухвалі про відкриття провадження у справі або в іншій ухвалі, якою суд вирішує питання про виклик свідка, суд попереджає свідка про кримінальну відповідальність за завідомо неправдиве показання чи відмову від давання показань на вимогу суду.

Враховуючи вищевикладене, з метою повного, всебічного з`ясування фактичних обставин справи, суд вважає за необхідне також задовольнити клопотання позивача про виклик та допит свідків, при цьому, суд вважає підготовче провадження у справі закінченим, а тому приходить до висновку про необхідність призначення до судового розгляду справи по суті, встановивши загальний порядок дослідження доказів у справі, при цьому справа підлягає розгляду суддею одноособово.

Керуючись ст.ст. 189,196-198, 200 ЦПК України, суд, -

постановив :

Закрити підготовче провадження по цивільній справі за позовною заявою ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про позбавлення батьківських прав та зміну розміру стягнення аліментів, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору: орган опіки та піклування Пасічнянська сільська рада Надвірнянського району Івано-Франківської області.

Призначити справу до судового розгляду по суті на 04 квітня 2024 року на 10-30 годину.

В судове засідання викликати учасників процесу.

Клопотання позивача провиклик тадопит свідків задовольнити.

В судове засідання, призначене на 04 квітня 2024 року на 10-30 годину викликати у якості свідків:

ОСОБА_3 , який проживає за адресою: АДРЕСА_1 ;

ОСОБА_4 , яка проживає за адресою: АДРЕСА_1 ;

Попередити свідків про кримінальну відповідальність за завідомо неправдиве показання чи відмову від давання показань на вимогу суду, передбачену ст.ст. 384-385 КК України.

Роз`яснити свідкам, що вони зобов`язані з`явитися до суду за його викликом у визначений час і дати правдиві показання про відомі їм обставини. У разі неможливості прибуття до суду за викликом суду свідок зобов`язаний завчасно повідомити про це суд.

Ухвала оскарженню не підлягає та набирає законної сили негайно після її оголошення.

Суддя Т.А.Бурдун

Дата ухвалення рішення25.03.2024
Оприлюднено27.03.2024
Номер документу117898184
СудочинствоЦивільне
Сутьпозбавлення батьківських прав та зміну розміру стягнення аліментів,

Судовий реєстр по справі —348/359/24

Рішення від 19.04.2024

Цивільне

Надвірнянський районний суд Івано-Франківської області

Бурдун Т. А.

Рішення від 19.04.2024

Цивільне

Надвірнянський районний суд Івано-Франківської області

Бурдун Т. А.

Ухвала від 25.03.2024

Цивільне

Надвірнянський районний суд Івано-Франківської області

Бурдун Т. А.

Ухвала від 20.02.2024

Цивільне

Надвірнянський районний суд Івано-Франківської області

Бурдун Т. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні