Ухвала
від 25.03.2024 по справі 295/14555/23
ЖИТОМИРСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

Справа №295/14555/23 Головуючий у 1-й інст. Єригіна І. М.

Категорія 39 Доповідач Борисюк Р. М.

У Х В А Л А

25 березня 2024 року

Житомирський апеляційний суд у складі:

головуючого судді Борисюка Р.М.,

суддів Павицької Т.М., Трояновської Г.С.,

розглянувши клопотання представника ОСОБА_1 -адвоката АндрушкоІгоря Петровичапро проведеннясудового засіданняв режимівідеоконференції усправі №295/14555/23 за заявою представника ОСОБА_1 - адвоката Андрушко Ігоря Петровича про забезпечення позову у цивільній справі № 295/14555/23 за позовом представника ОСОБА_1 - адвоката Андрушко Ігоря Петровича до ОСОБА_2 , третя особа Богунський відділ державної виконавчої служби у м. Житомирі Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ) про стягнення інфляційних втрат та трьох відсотків річних,

за апеляційною скаргою представника ОСОБА_2 адвоката Давиденка Віктора Віталійовича на ухвалу Богунського районного суду м. Житомира від 19 лютого 2024 року,

встановив:

У провадженні Житомирського апеляційного суду перебуває дана цивільна справа.

Розгляд вказаної справи призначено на 11 годину 30 хвилин 23 квітня 2024 року.

Про дату, час та місце розгляду справи повідомлено учасників справи.

22березня 2024року черезсистему «Електроннийсуд»,від адвоката Андрушка І.П. надійшло клопотання про проведення судового засідання в режимі відеоконференції.

Зазначає, що враховуючи значну відстань Житомирського апеляційного суду від його місця роботи, він не може з`явитись до суду на вказану дату, однак зацікавлений у розгляді справи, тому просить клопотання задовольнити.

Клопотання підлягає до задоволення, виходячи з наступного.

Відповідно до частин 1-3 статті 212 ЦПК України учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою.

Учасник справи подає заяву про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду не пізніше ніж за п`ять днів до судового засідання. Копія заяви в той самий строк надсилається іншим учасникам справи.

Учасники справи беруть участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів та засобів електронної ідентифікації, що мають високий рівень довіри, відповідно до вимог законів України"Про електронні документи та електронний документообіг"та"Про електронну ідентифікацію та електронні довірчі послуги", у порядку, визначеному Положенням про Єдину судову інформаційно-комунікаційну систему та/або положеннями, що визначають порядок функціонування її окремих підсистем (модулів).

Ризики технічної неможливості участі в відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву (частина 5 статті 212 ЦПК України).

Враховуючи необхідність забезпечення права на доступ до правосуддя, а також недопущення порушення розумних строків розгляду справи, та наявність в Житомирському апеляційному суді технічної можливості провести судове засідання в режимі відеоконференції за участі сторін поза межами приміщення суду за допомогою системи «EasyCon», заявлене клопотання підлягає задоволенню.

Керуючись ст. ст. 212, 260, 374 ЦПК України, суд

у х в а л и в :

Клопотання представника ОСОБА_1 -адвоката АндрушкоІгоря Петровичапро проведення судового засідання в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних засобів задовольнити.

Надати можливість адвокату Андрушко Ігорю Петровичу брати участь у судовому засіданні призначеному на 23квітня 2024року 11год.30хв. в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів за допомогою програмного забезпечення «EasyCon» ( ІНФОРМАЦІЯ_1

Попередити ОСОБА_3 , що відповідно до частини 5 статті 212 ЦПК України ризики технічної неможливості участі в відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо, несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

Попередити ОСОБА_3 , що підтвердження особи учасника відбувається шляхом його авторизації в Системі із застосуванням електронного підпису.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Головуючий Судді

Дата ухвалення рішення25.03.2024
Оприлюднено27.03.2024
Номер документу117901609
СудочинствоЦивільне
Сутьстягнення інфляційних втрат та трьох відсотків річних, за апеляційною скаргою представника ОСОБА_2 адвоката Давиденка Віктора Віталійовича на ухвалу Богунського районного суду м. Житомира від 19 лютого 2024 року

Судовий реєстр по справі —295/14555/23

Постанова від 23.04.2024

Цивільне

Житомирський апеляційний суд

Борисюк Р. М.

Постанова від 23.04.2024

Цивільне

Житомирський апеляційний суд

Борисюк Р. М.

Ухвала від 25.03.2024

Цивільне

Житомирський апеляційний суд

Борисюк Р. М.

Ухвала від 07.03.2024

Цивільне

Житомирський апеляційний суд

Борисюк Р. М.

Ухвала від 07.03.2024

Цивільне

Житомирський апеляційний суд

Борисюк Р. М.

Ухвала від 19.02.2024

Цивільне

Богунський районний суд м. Житомира

Єригіна І. М.

Ухвала від 19.02.2024

Цивільне

Богунський районний суд м. Житомира

Єригіна І. М.

Ухвала від 25.12.2023

Цивільне

Богунський районний суд м. Житомира

Єригіна І. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні