Ухвала
від 25.03.2024 по справі 910/18417/21
ПІВНІЧНИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ПІВНІЧНИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

вул. Шолуденка, буд. 1, літера А, м. Київ, 04116 (044) 230-06-58 inbox@anec.court.gov.ua

УХВАЛА

"25" березня 2024 р. Справа№ 910/18417/21

Північний апеляційний господарський суд у складі колегії суддів:

головуючого: Ходаківської І.П.

суддів: Гаврилюка О.М.

Алданової С.О.

розглянувши клопотання Акціонерного товариства "Національна атомна енергогенеруюча компанія "Енергоатом"

про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду

за апеляційною скаргою Товариства з обмеженою відповідальністю "Спеценергомонтаж Київ"

на рішення господарського суду міста Києва від 05.07.2023 (повний текст рішення складено 07.07.2023)

у справі № 910/18417/21 (суддя Чебикіна С.О.)

за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю "Спеценергомонтаж Київ"

до Акціонерного товариства "Національна атомна енергогенеруюча компанія "Енергоатом"

про визнання договору недійсним та стягнення 9 500,00 грн завданих збитків

ВСТАНОВИВ:

В провадженні Північного апеляційного господарського суду у складі колегії суддів: головуючий суддя - Ходаківська І.П., судді: Гаврилюк О.М., Алданова С.О. перебуває апеляційна скарга Товариства з обмеженою відповідальністю "Спеценергомонтаж Київ" на рішення господарського суду міста Києва від 05.07.2023 у справі № 910/18417/21, розгляд якої призначено на 27.03.2024.

20.03.2024 через систему «Електронний суд» на адресу суду від Акціонерного товариства "Національна атомна енергогенеруюча компанія "Енергоатом" надійшло клопотання про участь в судовому засіданні в режимі відеоконференції за допомогою Easy Con поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів його представника Фурман Тетяни Олександрівни, зареєстрованої у системі "EasyCon" із застосуванням КЕП, електронна адреса ІНФОРМАЦІЯ_1 , НОМЕР_1 .

Відповідно до положень ст. 197 ГПК України, учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою.

Учасник справи подає заяву про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду не пізніше ніж за п`ять днів до судового засідання.

Учасники справи беруть участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів та електронного цифрового підпису згідно з вимогами Положення про Єдину судову інформаційно-телекомунікаційну систему.

Відповідно до Порядку, зазначеного вище, для участі в судовому засіданні в режимі відеоконференції учасник справи повинен попередньо зареєструватись з використанням власного електронного підпису в Системі та перевірити наявні у нього власні технічні засоби на відповідність технічним вимогам, визначеним для роботи з обраною для проведення відеоконференції Системою.

Крім того, відповідно до ч. 5 ст. 197 Господарського процесуального кодексу України ризики технічної неможливості участі у відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

Заперечень інших учасників справи щодо заявленого клопотання про проведення судового засідання в режимі відеоконференції до суду не надходило.

Враховуючи викладене, з метою надання можливості учасникам справи скористатися своїми процесуальними правами, дотримання принципу пропорційності, реалізації засад змагальності, враховуючи завдання господарського судочинства, колегія суддів дійшла висновку про задоволення клопотання про проведення судового засідання в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів представнику Акціонерного товариства "Національна атомна енергогенеруюча компанія "Енергоатом" Фурман Тетяні Олександрівні, зареєстрованій у системі "EasyCon" із застосуванням КЕП, електронна адреса ІНФОРМАЦІЯ_1 , НОМЕР_1 .

Керуючись ст. ст. 197, 234 Господарського процесуального кодексу України, апеляційний господарський суд

У Х В А Л И В :

1. Задовольнити клопотання Акціонерного товариства "Національна атомна енергогенеруюча компанія "Енергоатом" про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду. Розгляд справи № 910/18417/21 призначений на 27.03.2024 о 10 год. 00 хв. здійснювати в режимі відеоконференції у системі EasyCon. Засідання відбудеться в приміщенні Північного апеляційного господарського суду за адресою: 04116, Київ, вул. Шолуденка, 1А (зал № 6).

2. Попередити заявника, що відповідно до ч. 5 ст. 197 ГПК України ризики технічної неможливості участі у відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

3. Відеоконференція буде проведена за допомогою системи "EasyCon" за веб-посиланням https://vkz.court.gov.ua/.

4. Попередити представника Акціонерного товариства "Національна атомна енергогенеруюча компанія "Енергоатом", що відповідно до Порядку роботи з технічними засобами відеоконференцзв`язку під час судового засідання за участі сторін поза межами приміщення суду, вони зобов`язані зайти та авторизуватися в Системі "EasyCon" за 10 хвилин до початку судового засідання.

5. Для участі в судовому засіданні в режимі відеоконференції сторонам необхідно використовувати комп`ютерну техніку або смартфони з доступом в мережу Інтернет, які дозволяють передавати аудіосигнал та відеозображення.

6. Попередити представника Акціонерного товариства "Національна атомна енергогенеруюча компанія "Енергоатом" про необхідність забезпечення участі у конференції з приміщення, яке б виключало наявність сторонніх звуків (шуму) та в охайному вигляді.

7. Роз`яснити особі, яка подала клопотання про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції, що у разі її явки в призначений час безпосередньо до зали судового засідання у приміщенні Північного апеляційного господарського суду, така особа бере участь у судовому засіданні в загальному порядку.

8. Копію ухвали надіслати учасникам апеляційного провадження по справі до відома.

Головуючий суддя І.П. Ходаківська

Судді О.М. Гаврилюк

С.О. Алданова

Дата ухвалення рішення25.03.2024
Оприлюднено28.03.2024
Номер документу117909406
СудочинствоГосподарське
Сутьвизнання договору недійсним та стягнення 9 500,00 грн завданих збитків

Судовий реєстр по справі —910/18417/21

Ухвала від 19.04.2024

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Ходаківська І.П.

Ухвала від 25.03.2024

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Ходаківська І.П.

Ухвала від 22.01.2024

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Ходаківська І.П.

Ухвала від 17.01.2024

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Ходаківська І.П.

Ухвала від 27.11.2023

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Ходаківська І.П.

Ухвала від 01.11.2023

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Ходаківська І.П.

Ухвала від 11.08.2023

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Ходаківська І.П.

Рішення від 05.07.2023

Господарське

Господарський суд міста Києва

Чебикіна С.О.

Рішення від 05.07.2023

Господарське

Господарський суд міста Києва

Чебикіна С.О.

Ухвала від 14.06.2023

Господарське

Господарський суд міста Києва

Чебикіна С.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні