Ухвала
від 25.03.2024 по справі 361/2349/24
БРОВАРСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

справа № 361/2349/24

провадження № 1-кс/361/473/24

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

25.03.2024 м. Бровари

Слідчий суддя Броварського міськрайонного суду Київської області ОСОБА_1 ,

за участю секретаря судового засідання ОСОБА_2

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду клопотання слідчого СВ Броварського РУП ГУНП в Київській області ОСОБА_3 погоджене прокурором Броварської окружної прокуратури Київської області ОСОБА_4 , про тимчасовий доступ до документів, які містять охоронювану законом таємницю, у кримінальному провадженні № 12024111130000696 від 09.03.2024, за ознаками кримінального правопорушення (злочину) передбаченого ч. 2 ст. 296 КК України, -

ВСТАНОВИВ:

До Броварськогоміськрайонногосуду Київськоїобластінадійшло данеклопотання якеобґрунтовуються тим,що слідчим відділом Броварського районного управління поліції Головного управління Національної поліції в Київській області проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12024111130000696 від 09.03.2024, за ознаками кримінального правопорушення (злочину) передбаченого ч. 2 ст. 296 КК України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що 09.03.2024, у вечірній час доби, приблизно о 19 год. 00 хв. ОСОБА_5 , перебуваючи разом з ОСОБА_6 , та знаходячись у стані алкогольного сп`яніння, в дворі приватного домоволодіння, яке розташоване в приватному житловому секторі за адресою: АДРЕСА_1 , достовірно знаючи про впровадження на території України воєнного стану, у зв`язку з агресією рф проти України, введеного з 24.02.2022 року Указом Президента України від 24.02.2022 року №64/2022 вирішили вчинити грубе порушення громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжувалося особливою зухвалістю.

Реалізуючи свій умисел, направлений на порушення громадського порядку, ОСОБА_5 , разом з ОСОБА_6 , того ж дня, приблизно о 19 год. 15 хв., перебуваючи в дворі приватного домоволодіння, яке розташоване в приватному житловому секторі за адресою: АДРЕСА_1 , безпричинно, з хуліганських мотивів, грубо порушуючи громадський порядок, проявляючи явну неповагу до суспільства, що виразилось у прагненні показати свою зневагу до існуючих правил і норм поведінки у суспільстві, моральності та добропристойності, умисно, проявляючи винятковий цинізм, нехтуючи заборонами використання, продажу та запуску піротехнічних виробів: феєрверків, салютів і петард незалежно від класу, маючи при собі піротехнічний виріб «ТОРТ Феєрверковий СУ-25», салютну установку « ОСОБА_7 » на 25 пострілів, який ОСОБА_5 , разом з ОСОБА_6 , знайшли в домоволодінні за адресою: АДРЕСА_1 , після чого, маючи мету направлену на порушення громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжувалося особливою зухвалістю, усвідомлюючи протиправний характер своїх дій та передбачаючи їх негативні наслідки, встановили піротехнічний виріб «Торт Феєрверковий СУ-25», салютну установку « ОСОБА_7 » на 25 пострілів на землю у вказаному дворі домоволодіння, підпаливши гніт, в результаті чого відбулось 25 гучних пострілів салюту, що призвело до грубого порушення громадського порядку.

09.03.2024 відомості про вчинене кримінальне правопорушення внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12024111130000696, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 296 КК України.

В подальшому, 10.03.2024 ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , було затримано в порядку ст. 208 КПК України, за підозрою у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 296 КК України.

10.03.2024 ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_1 повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення (злочину), передбаченого ч. 2 ст. 296 КК України.

Так в ході досудового розслідування з`явилась необхідність у доступі до медичної документації на ім`я ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , у зв`язку з подальшим проведенням судової психолого-психіатричної експертизи.

Доступ до документів, що містять охоронювану законом таємницю з можливістю її вилучення, а саме медичну документацію на ім`я ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , (зареєстрований та проживає за адресою: АДРЕСА_2 ), що перебуває у приміщенні Комунального некомерційного підприємства « ІНФОРМАЦІЯ_2 » територіальних громад Броварського району Київської області, має виняткове значення для даного кримінального провадження. (Код ЄРДПОУ 01994497).

Ініціатор клопотання зазначає, що доступ до документів, що містять охоронювану законом таємницю з можливістю її вилучення, а саме медичної документації на ім`я ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , необхідна з метою проведення психолого-психіатричної експертизи, для проведення якої експертам необхідно надати зазначені документи.

У судове засідання слідчий не з`явився, про час і місце розгляду повідомлявся належним чином, причини неявки не повідомив.

Представник КНП " ІНФОРМАЦІЯ_2 " у судове засідання не з`явився, про час і місце розгляду клопотання повідомлявся належним чином, про причини неявки суду не повідомив.

Відповідно до положень ч. 4 ст. 163 КПК України неприбуття за судовим викликом особи, у володінні, якої знаходяться речі і документи, без поважних причин або неповідомлення нею про причини неприбуття не є перешкодою для розгляду клопотання.

Дослідивши клопотання та додані матеріали слідчий суддя приходить до такого висновку.

Згідно з ч. 2ст. 159 КПК Українитимчасовий доступ до речей і документів здійснюється на підставі ухвали слідчого судді.

Відповідно до ч. 5 ст.163 КПК України слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступудо речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи: 1) перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи; 2) самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні; 3) не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Згідно з п. 2 ч. 1 ст. 162 КПК України до охоронюваної законом таємниці, яка міститься в речах і документах, належать відомості, які можуть становити лікарську таємницю.

Частиною 6 ст. 163 КПК України передбачено, що слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження, крім обставин, передбачених частиною п`ятою цієї статті, доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

З витягу з ЄРДР вбачається наявність кримінального провадження № 12024111130000696 від 09.03.2024, за ознаками кримінального правопорушення (злочину) передбаченого ч. 2 ст. 296 КК України, в рамках якого слідчим подано клопотання.

Відповідно до матеріалів клопотання встановлено, що в ході досудового розслідування з`явилась необхідність у доступі до медичної документації на ім`я ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , у зв`язку з подальшим проведенням судової психолого-психіатричної експертизи.

На виконання вимог ч. ч. 5, 6 ст. 163 КПК України сторона обвинувачення довела наявність достатніх підстав вважати, що документи, які знаходяться у володінні КНП " ІНФОРМАЦІЯ_2 " в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подано клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні.

Для досягнення повноти, всебічності та неупередженості розслідування зазначеного кримінального провадження, зокрема для отримання відомостей, що є необхідними для з`ясування всіх обставин справи у даному провадженні, є потреба у наданні тимчасового доступу до документів, які містять охоронювану законом таємницю, та їх вилучення.

Враховуючи наявність достатніх підстав вважати, що зазначені документи знаходяться у КНП " ІНФОРМАЦІЯ_2 ", а також те, що такі документи мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, з урахуванням відсутності можливості іншими способами одержати зазначені документи, слідчий суддя приходить до висновку про обґрунтованість клопотання та необхідність його задовольнити.

Керуючись статтями 131, 132, 159 - 166, 309, 372 КПК України, слідчий суддя -

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання - задовольнити.

Надати,слідчому слідчоговідділу Броварськогорайонного управлінняполіції Головногоуправління Національноїполіції вКиївській областілейтенанту поліції ОСОБА_3 дозвілна тимчасовийдоступ,до документів,які містятьохоронювану закономтаємницю -лікарську таємницю,а самемедичну документаціюна ім`я ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , що перебуває у КНП « ІНФОРМАЦІЯ_2 » за адресою: АДРЕСА_3 .

На підставіч.7ст.163КПКУкраїнизабезпечити слідчомуслідчого відділуБроварського районногоуправління поліціїГоловного управлінняНаціональної поліціїв Київськійобласті лейтенантуполіції ОСОБА_3 ,можливістьвилученняз КНП" ІНФОРМАЦІЯ_2 ",що знаходитьсязаадресою: АДРЕСА_3 ,медичноїдокументації на ім`я ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Строк дії ухвали, не може перевищувати двох місяців з дня її постановлення, до 25.05.2024 включно.

Роз`яснити особі, яка зазначена в ухвалі суду про тимчасовий доступ до речей і документів як володілець речей або документів, що тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії, з використанням копіювальної техніки, електронних засобів володільця (за його згодою) або копіювальної техніки, електронних засобів особи, яка пред`являє ухвалу про тимчасовий доступ до речей і документів та, у разі прийняття відповідного рішення судом, вилучити їх (здійснити їх виїмку).

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннямиКПК Україниз метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала виготовлена в двох оригінальних примірниках, один з яких зберігається в матеріалах справи, а інший разом із копією ухвали видано слідчому для пред`явлення особі, яка зазначена в ухвалі як володілець речей і документів згідно вимог ч. 2 ст. 165 КПК України.

Ухвала окремомуоскарженню непідлягає. Заперечення проти неї можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення25.03.2024
Оприлюднено23.04.2024
Номер документу117912364
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про тимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —361/2349/24

Ухвала від 10.05.2024

Кримінальне

Броварський міськрайонний суд Київської області

Скрипка О. В.

Ухвала від 10.05.2024

Кримінальне

Броварський міськрайонний суд Київської області

Скрипка О. В.

Ухвала від 25.03.2024

Кримінальне

Броварський міськрайонний суд Київської області

Сіренко Н. С.

Ухвала від 11.03.2024

Кримінальне

Броварський міськрайонний суд Київської області

Сіренко Н. С.

Ухвала від 11.03.2024

Кримінальне

Броварський міськрайонний суд Київської області

Сіренко Н. С.

Ухвала від 11.03.2024

Кримінальне

Броварський міськрайонний суд Київської області

Сіренко Н. С.

Ухвала від 11.03.2024

Кримінальне

Броварський міськрайонний суд Київської області

Сіренко Н. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні