Ухвала
від 10.05.2024 по справі 361/2349/24
БРОВАРСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

справа № 361/2349/24

провадження № 1-кс/361/910/24

10.05.2024

У Х В А Л А

Іменем України

10 травня 2024 року м. Бровари

Броварський міськрайонний суд Київської області у складі:

Слідчого судді ОСОБА_1

при секретарі судового засідання ОСОБА_2 ,

за участю прокурора ОСОБА_3 ,

підозрюваного ОСОБА_4 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні клопотання слідчого слідчого відділу Броварського районного управління поліції Головного управління Національної поліції в Київській області, лейтенанта поліції ОСОБА_5 про продовження строку застосування запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту відносно ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженцю міста Бровари Київської області, українцю, громадянину України, зареєстрованому та проживаючому за адресою: АДРЕСА_1 , раніше не судимого, підозрюваного у кримінальному провадженні №12024111130000696 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 296 КК України,

ВСТАНОВИВ:

До провадження слідчого судді Броварського міськрайонного суду Київської області надійшло клопотання слідчого слідчого відділу Броварського РУП ГУ НП в Київській області лейтенанта поліції ОСОБА_5 про продовження строку застосування запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту відносно ОСОБА_4 .

Клопотання обґрунтовано тим, що слідчим відділом Броварського районного управління поліції Головного управління Національної поліції у Київській області проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні, відомості про яке, внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12024111130000696 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 296 КК України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що 09 березня 2024 року, у вечірній час доби, приблизно о 19 год. 00 хв. ОСОБА_4 спільно з особою відносно якої матеріали виділені в окреме кримінальне провадження, та знаходячись у стані алкогольного сп`яніння, в дворі приватного домоволодіння, яке розташоване в приватному житловому секторі за адресою: АДРЕСА_2 , достовірно знаючи про впровадження на території України воєнного стану, у зв`язку з агресією рф проти України, введеного з 24.02.2022 року Указом Президента України від 24.02.2022 року №64/2022 вирішили вчинити грубе порушення громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжувалося особливою зухвалістю.

Реалізуючи свій умисел, направлений на порушення громадського порядку, ОСОБА_4 , спільно з особою відносно якої матеріали виділені в окреме кримінальне провадження, того ж дня, приблизно о 19 год 15 хв, перебуваючи в дворі приватного домоволодіння, яке розташоване в приватному житловому секторі за адресою: АДРЕСА_2 , безпричинно, з хуліганських мотивів, грубо порушуючи громадський порядок, проявляючи явну неповагу до суспільства, що виразилось у прагненні показати свою зневагу до існуючих правил і норм поведінки у суспільстві, моральності та добропристойності, умисно, проявляючи винятковий цинізм, нехтуючи заборонами використання, продажу та запуску піротехнічних виробів: феєрверків, салютів і петард незалежно від класу, маючи при собі піротехнічний виріб «ТОРТ Феєрверковий СУ-25», салютну установку «Батарея» на 25 пострілів, який ОСОБА_4 спільно з особою відносно якої матеріали виділені в окреме кримінальне провадження знайшли в домоволодінні за адресою: АДРЕСА_2 , після чого, маючи мету направлену на порушення громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжувалося особливою зухвалістю, усвідомлюючи протиправний характер своїх дій та передбачаючи їх негативні наслідки, встановили піротехнічний виріб «Торт Феєрверковий СУ-25», салютну установку « ОСОБА_6 » на 25 пострілів на землю у вказаному дворі домоволодіння, підпаливши гніт, в результаті чого відбулось 25 гучних пострілів салюту, що призвело до грубого порушення громадського порядку.

25 квітня 2024 року відомості про вчинений злочин внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12024111130000696 від 09 березня 2024 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 296 КК України.

У вчиненні злочину обґрунтовано підозрюється ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_2 .

10.03.2024 року ОСОБА_4 було затримано в порядку ст. 208 КПК України та той же день 10.03.2024 року ОСОБА_4 було повідомлено про підозру у вчинені кримінального правопорушення, передбаченого за ч. 2 ст. 296 КК України.

Причетність ОСОБА_4 до вчинення інкримінованого йому кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 296 КК України, підтверджується зібраними в ході досудового розслідування доказами.

11.03.2024 слідчим суддею Броварського міськрайонного суду Київської області підозрюваному ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 обрано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту до 10.05.2024 року.

Постановою керівника Броварської окружної прокуратури від 07.05.2024 строк досудового розслідування у зазначеному кримінальному провадженні продовжений до трьох місяців, а саме до 10.06.2024.

Строк застосування запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту підозрюваного ОСОБА_4 закінчується 10.05.2024 (включно), однак завершити досудове розслідування до вказаного строку не представляється за можливе через складність провадження та необхідність проведення слідчих та процесуальний дій.

В судовому засіданні прокурор клопотання підтримав.

Підозрюваний ОСОБА_4 не заперечував щодо клопотання слідчого про продовження строку застосування запобіжного заходу у вигляді цілодобового домашнього арешту.

Заслухавши думку сторін кримінального провадження, вивчивши матеріали, надані до клопотання, слідчий суддя приходить до наступного.

Слідчим суддею встановлено, що слідчим відділом Броварського районного управління поліції Головного управління Національної поліції у Київській області проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні, відомості про яке, внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12024111130000696 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 296 КК України.

10.03.2024 року ОСОБА_4 повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 296 КК України.

Наявність обґрунтованої підозри у вчиненні ОСОБА_4 інкримінованого кримінального правопорушення підтверджується зібраними у кримінальному провадженні матеріалами.

Ухвалою слідчого судді Броварського міськрайонного суду від 11.03.2024 підозрюваному ОСОБА_4 обрано запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту, строком на 2 місяці, а саме до 10 травня 2024 року включно.

Постановою керівника Броварської окружної прокуратури від 09.05.2024 строк досудового розслідування у кримінальному провадженні №12024111130000696 від 09.03.2024 продовжений до трьох місяців, а саме до 10.06.2024.

Отже, в даному кримінальному провадженні триває досудове розслідування, завершення якого не можливе до закінчення дії попередньої ухвали про обрання запобіжного заходу у виді домашнього арешту відносно підозрюваного ОСОБА_7 .

Зокрема, слідчий в клопотанні вказує, що завершити досудове розслідування до вказаного строку не представляється за можливе через складність провадження та необхідність проведення слідчих та процесуальний дій, а саме: долучення до матеріалів кримінального провадження висновку судової психіатричної експертизи, призначеної 09.04.2024; повідомлення про завершення досудового розслідування та відкриття матеріалів сторонам досудового розслідування в порядку ст. 290 КПК України, виконання вимог ст. 291 КПК України та складення обвинувального акту.

Проведення вищевказаних слідчих (розшукових) та процесуальних дій, судової експертизи, потребує додаткового часу з огляду на складність їх проведення. Однак отримані результати матимуть доказове значення під час досудового розслідування та судового розгляду у кримінальному провадженні.

Відповідно до ч.1 ст.177КПК України метою застосування запобіжного заходу є забезпечення виконання підозрюваним, обвинуваченим покладених на нього процесуальних обов`язків, а також запобігання спробам: переховуватися від органів досудового розслідування та/або суду; знищити, сховати або спотворити будь-яку із речей чи документів, які мають істотне значення для встановлення обставин кримінального правопорушення; незаконно впливати на потерпілого, свідка, іншого підозрюваного, обвинуваченого, експерта, спеціаліста у цьому ж кримінальному провадженні; перешкоджати кримінальному провадженню іншим чином; вчинити інше кримінальне правопорушення чи продовжити кримінальне правопорушення, у якому підозрюється, обвинувачується.

Згідно з вимогами ст.181КПК України домашній арешт полягає в забороні підозрюваному, обвинуваченому залишати житло цілодобово або у певний період доби. Домашній арешт може бути застосовано до особи, яка підозрюється або обвинувачується у вчиненні злочину, за вчинення якого законом передбачено покарання у виді позбавлення волі. Ухвала про обрання запобіжного заходу в вигляді домашнього арешту передається для виконання органу внутрішніх справ за місцем проживання підозрюваного. Відповідно до ч. 6 цієї ж статті строк дії ухвали слідчого судді про тримання особи під домашнім арештом не може перевищувати двох місяців. Строк дії ухвали слідчого судді про тримання особи під домашнім арештом не може перевищувати двох місяців. У разі необхідності строк тримання особи під домашнім арештом може бути продовжений за клопотанням прокурора в межах строку досудового розслідування в порядку, передбаченому статтею 199 цього Кодексу. Сукупний строк тримання особи під домашнім арештом під час досудового розслідування не може перевищувати шести місяців. По закінченню цього строку ухвала про застосування запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту припиняє свою дію і запобіжний захід вважається скасованим.

Враховуючи те, що слідчим у клопотанні доведено, що продовжують існувати та не зменшились ризики, передбачені п. 1 та п. 3 ч. 1ст. 177 КПК України, які існували на час обрання відносно ОСОБА_4 запобіжного заходу, досудове розслідування в даному кримінальному провадженні не завершене, слідчий суддя приходить до висновку про необхідність задовольнити клопотання слідчого та продовжити підозрюваному ОСОБА_4 раніше обраний запобіжний захід домашній арешту в межах строку досудового розслідування, тобто до 21 червня 2024 року.

Керуючись ст.ст.176-178,181,194,196,309,395 КПК України, слідчий суддя

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання задовільнити.

Продовжити підозрюваному ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту без застосування електронних засобів контролю, за місцем проживання за адресою: АДРЕСА_1 , в межах строку досудового розслідування, а саме до 10 червня 2024 р., включно.

Покласти напідозрюваного ОСОБА_4 обов`язки, передбачені ч. 5 ст. 194 КПК України, а саме:

прибувати до слідчого, прокурора та суду за першою вимогою;

-не відлучатися за територію міста Бровари та Броварського району Київської області без дозволу слідчого, прокурора та суду.

-повідомляти слідчого, прокурора чи суд про зміну свого місця проживання.

Роз`яснити, підозрюваному, що відповідно до частини 5 статті 181 КПК України, працівники органу внутрішніх справ з метою контролю за його поведінкою, мають право з`являтися в житло, під арештом в якому він перебуває, вимагати надання усних чи письмових пояснень з питань, пов`язаних із виконанням покладених на нього обов`язків.

Ухвала про продовження запобіжного заходу підлягає негайному виконанню після її оголошення.

Ознайомити та вручити підозрюваному під розпис копію ухвали.

Роз`яснити підозрюваному, що порушення покладених на нього слідчим суддею обов`язків може бути підставою для зміни запобіжного заходу на більш суворий.

Ухвала може бути оскаржена до Київського апеляційного суду протягом п`яти днів з дня проголошення.

Слідчий суддя: ОСОБА_1

СудБроварський міськрайонний суд Київської області
Дата ухвалення рішення10.05.2024
Оприлюднено23.05.2024
Номер документу119186466
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про продовження строку тримання особи під домашнім арештом

Судовий реєстр по справі —361/2349/24

Ухвала від 10.05.2024

Кримінальне

Броварський міськрайонний суд Київської області

Скрипка О. В.

Ухвала від 10.05.2024

Кримінальне

Броварський міськрайонний суд Київської області

Скрипка О. В.

Ухвала від 25.03.2024

Кримінальне

Броварський міськрайонний суд Київської області

Сіренко Н. С.

Ухвала від 11.03.2024

Кримінальне

Броварський міськрайонний суд Київської області

Сіренко Н. С.

Ухвала від 11.03.2024

Кримінальне

Броварський міськрайонний суд Київської області

Сіренко Н. С.

Ухвала від 11.03.2024

Кримінальне

Броварський міськрайонний суд Київської області

Сіренко Н. С.

Ухвала від 11.03.2024

Кримінальне

Броварський міськрайонний суд Київської області

Сіренко Н. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні