Ухвала
від 25.03.2024 по справі 753/16835/23
ДАРНИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ДАРНИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.КИЄВА

справа № 753/16835/23

провадження № 2/753/655/24

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"25" березня 2024 р. Дарницький районний суд м. Києва в складі:

головуючого судді КОЛЕСНИК О.М.

при секретарі ПІЧКУР А.О.

розглянувши у відкритому підготовчому засіданні в порядку загального позовного провадження в залі суду в м. Києві цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , треті особи: Дарницький районний відділ Державної виконавчої служби у місті Києві Центрального міжрегіонального управління міністерства юстиції (м. Київ), Служба у справах сім`ї та дітей Печерської районної у м. Києві державної адміністрації, про звільнення від сплати заборгованості за аліментами на утримання дитини

ВСТАНОВИВ:

В провадженні Дарницького районного суду м. Києва перебуває цивільна справа за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , треті особи: Дарницький районний відділ Державної виконавчої служби у місті Києві Центрального міжрегіонального управління міністерства юстиції (м. Київ), Служба у справах сім`ї та дітей Печерської районної у м. Києві державної адміністрації, про звільнення від сплати заборгованості за аліментами на утримання дитини.

В судовому засіданні представником відповідача було заявлено клопотання про витребування у Дарницького районного відділу державної виконавчої служби у місті Києві Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ) відомості про електронний кабінет в системі електронний суд, відомості щодо ОСОБА_1 та матеріали виконавчого провадження НОМЕР_1.

Представник позивача заперечував проти задоволення даного клопотання.

Заслухавши думку представників позивача та відповідача, дослідивши матеріали справи, суд приходить до висновку про необхідність часткового витребування доказів, з наступних підстав.

За нормою ч. 1 ст. 81 ЦПК України, кожна сторона повинна довести ті обставини, на які вона посилається як на підставу своїх вимог або заперечень, крім випадків, встановлених цим Кодексом.

Відповідно положень ч. ч. 1, 6, 7 ст. 84 ЦПК України, учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом.

Будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду.

Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

Беручи до уваги предмет спору, заявлені вимоги і наявні у матеріалах справи докази, а також враховуючи, що обставини цивільної справи з`ясовуються судом на засадах змагальності, суд вважає, що клопотання підлягає частковому задоволенню, зокрема в частині витребування матеріалів виконавчого провадження НОМЕР_1, які містяться після ухвали про відкриття провадження у даній справі від 20 вересня 2023 року.

Керуючись стст. 76, 77, 81, 84 ЦПК України, суд

УХВАЛИВ:

Клопотання представника відповідача про витребування доказів - задовольнити частково.

Витребувати у Дарницького районного відділу державної виконавчої служби у місті Києві Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ) належним чином завірені копії матеріалів виконавчого провадження НОМЕР_1, які містяться після ухвали про відкриття провадження у даній справі від 20 вересня 2023 року.

В іншій частині вимог клопотання - відмовити.

Роз`яснити положення чч. 6, 7, 8 ст. 84 ЦПК України, відповідно до яких будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду. Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали. У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом.

Ухвала оскарженню не підлягає.

СУДДЯ: КОЛЕСНИК О.М.

Дата ухвалення рішення25.03.2024
Оприлюднено28.03.2024
Номер документу117914102
СудочинствоЦивільне
Сутьзвільнення від сплати заборгованості за аліментами на утримання дитини

Судовий реєстр по справі —753/16835/23

Ухвала від 25.03.2024

Цивільне

Дарницький районний суд міста Києва

Колесник О. М.

Ухвала від 25.03.2024

Цивільне

Дарницький районний суд міста Києва

Колесник О. М.

Ухвала від 25.03.2024

Цивільне

Дарницький районний суд міста Києва

Колесник О. М.

Ухвала від 25.03.2024

Цивільне

Дарницький районний суд міста Києва

Колесник О. М.

Ухвала від 18.01.2024

Цивільне

Дарницький районний суд міста Києва

Колесник О. М.

Ухвала від 06.11.2023

Цивільне

Дарницький районний суд міста Києва

Колесник О. М.

Ухвала від 02.11.2023

Цивільне

Дарницький районний суд міста Києва

Колесник О. М.

Ухвала від 20.09.2023

Цивільне

Дарницький районний суд міста Києва

Колесник О. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні