Ухвала
від 27.03.2024 по справі 148/224/24
ТРОСТЯНЕЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 148/224/24

Провадження № 2/147/170/24

У Х В А Л А

про відкриття провадження у справі

27 березня 2024 року смт Тростянець

Суддя Тростянецького районного суду Вінницької області Борейко О. Г. перевіривши позовну заяву ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третя особа: Тульчинський відділ державної виконавчої служби у Тульчинському районі Вінницької області Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ) про припинення стягнення аліментів та звільнення від сплати заборгованості за аліментами, -

ВСТАНОВИВ:

06 березня 2024 року до Тростянецького районного суду Вінницької області для розгляду за підсудністю з Тульчинського районного суд Вінницької області надійшла зазначена позовна заява, в якій ОСОБА_1 просить: 1) припинити стягнення аліментів з нього на користь ОСОБА_2 на утримання неповнолітніх дітей за рішенням Тростянецького районного суду Вінницької області від 25.05.2015; 2) звільнити його від стягнення нарахованої заборгованості в сумі 83341,66 грн по аліментах у виконавчому провадженні №48437416; стягнути з відповідачки на його користь судові витрати.

Ухвалою суду від 08 березня 2024 року позовну заяву ОСОБА_1 залишено без руху та надано позивачу строк тривалістю сім днів з дня вручення копії ухвали, для усунення вказаних в ухвалі недоліків.

26 березня 2024 року на виконання вимог ухвали суду позивачем надано квитанцію про сплату судового збору та позовну заяву в новій редакції.

Позовна заява подана із додержанням вимог статтей 175-177 ЦПК України.

Підстави визначені статтями 185-186 ЦПК України, для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження у справі відсутні. Тому позовну заяву потрібно прийняти до розгляду та відкрити провадження у справі.

Справа підсудна Тростянецькому районному суду Вінницької області.

Відповідно до ч. 1ст. 187 ЦПК України, за відсутності підстав для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження суд відкриває провадження у справі протягом п`яти днів з дня надходження позовної заяви або заяви про усунення недоліків, поданої в порядку, передбаченомустаттею 185цього Кодексу; якщо відповідачем вказана фізична особа, яка не має статусу підприємця, суд відкриває провадження не пізніше наступного дня з дня отримання судом у порядку, передбаченому частиною восьмою цієї статті, інформації про зареєстроване у встановленому законом порядку місце проживання (перебування) фізичної особивідповідача.

Оскільки відповідно до положень ч.4 ст. 19 ЦПК України цей позов відноситься до складної категорії справ та не відноситься до категорії справ, які можуть бути розглянуті судом в порядку спрощеного позовного провадження, перелік яких встановлений ст. 274 ЦПК України, тому справу потрібно розглядати в порядку загального позовного провадження.

Керуючись статтями 19, 187, 274 ЦПК України,

ПОСТАНОВИВ:

Прийняти позовнузаяву дорозгляду тавідкрити провадженняу справіза позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третя особа: Тульчинський відділ державної виконавчої служби у Тульчинському районі Вінницької області Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ) про припинення стягнення аліментів та звільнення від сплати заборгованості за аліментами.

Розгляд справи проводити в порядку загального позовного провадження.

Призначити підготовче засідання на 10:00годину15квітня 2024року в приміщенні Тростянецького районного суду Вінницької області (вул. Соборна, 21, смт Тростянець, Гайсинський район, Вінницька область).

Копію ухвали направити сторонам у справі.

Запропонувати відповідачам відповідно до вимог ст. 178 ЦПК України, подати у строк до п`ятнадцяти днів з дня вручення ухвали відзив на позовну заяву і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову. Одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду, копію відзиву та доданих до нього документів (доказів) відповідач зобов`язаний надіслати іншим учасникам справи. У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами.

Відповідно до ч.1 ст. 193 ЦПК України відповідач має право пред`явити зустрічний позов у строк для подання відзиву.

Роз`яснити позивачу, що протягом п`яти днів з дня отримання відзиву на позов, позивач має право подати відповідь на відзив, яка має відповідати вимогам ч. 3-5 ст. 178 ЦПК України, копія якої одночасно з поданням до суду, позивачем повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Встановити відповідачам п`ятиденний строк з дня отримання відповіді на відзив для подання заперечень відповідно до ст. 180 ЦПК України, які мають відповідати вимогам ч. 3-5 ст. 178 ЦПК України та роз`яснити, що копію заперечення відповідач одночасно з поданням до суду надсилає іншим учасникам справи.

Встановити третій особі,яканезаявляє самостійних вимог на предмет спору, десятиденний строк для подання письмових пояснень щодо позову здня вручення копії даної ухвали.

До пояснень третьої особи застосовуються правила, встановленічастинами третьою - шостоюстатті 178 ЦПК України.

Роз`яснити, що згідно із ч.2 ст. 192 ЦПК України учасники справи мають право надати відповідь на письмові пояснення третьої особи до закінчення підготовчого провадження.

Сторони можуть отримати інформацію щодо даної справи в мережі Інтернет за вебадресою сторінки на офіційному вебпорталі судової влади України https://tr.vn.court.gov.ua/sud0225/.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Суддя О. Г. Борейко

Дата ухвалення рішення27.03.2024
Оприлюднено28.03.2024
Номер документу117925546
СудочинствоЦивільне
Сутьприпинення стягнення аліментів та звільнення від сплати заборгованості за аліментами

Судовий реєстр по справі —148/224/24

Ухвала від 27.03.2024

Цивільне

Тростянецький районний суд Вінницької області

Борейко О. Г.

Ухвала від 08.03.2024

Цивільне

Тростянецький районний суд Вінницької області

Борейко О. Г.

Ухвала від 14.02.2024

Цивільне

Тульчинський районний суд Вінницької області

Дамчук О. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні